Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

Inspirerande och fina sätt att pynta påskriset

30 mar, 2023 
påskdekorationer med påskris
Påskris och -dekorationer behöver inte vara synonymt med neonfärgade fjädrar och gula kycklingar. Inspireras av sex fina sätt att påskpynta på!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
VIDEO: Så gör du stilrena påskägg i papperBrand logo
VIDEO: Så gör du stilrena påskägg i papper

Dags att pynta hemma inför påsk? Sätt personlig prägel på påskriset och vårens finaste kvistar. Det kan vara påskägg i papper, glas eller färger som matchar din befintliga inredning. Eller varför inte sätta dekorativa blommor på de kala kvistarna för att få till vårkänslan hemma? Oavsett vad du väljer så är det roligt att låta kreativiteten flöda och låta säsongskiftet synas i inredningen.

Här listar vi inspirerande sätt att påskpynta vårens kvistar:

1. Dekorera påskriset med glasägg

kvistar med påskägg i glas
Foto: Mateus

Oavsett om du väljer klassiskt påskris eller några andra kvistar, kan det vara fint att hänga några enkla ägg i glas på dem för att skapa stämning i hemmet. Äggdekorationer i glas finns att få i de flesta färger och ett fint knep är att plocka upp färgerna som redan finns i påskdukningen på bordet. Här ovan går både dukning och påskdekoration i gult och en vacker dovt rosa nyans.

Annons

2. Välj annorlunda kvistar

ormhassel med påskdekorationer
Foto: Granit

Satsa på något annat än klassiskt björkris eller videkvistar. Den snirkliga ormhasseln blir ett något mer dramatiskt blickfång, medan kvistar med blommande rosa magnolia ger ett mjukt, romantiskt intryck i inredningen.

3. Pynta påskriset med blommor

påskris pyntat med blommor från svenskt tenn
Foto: Svenskt Tenn

Dekorativa pappersblommor piggar upp kala kvistar i vår! Det är inte helt enkelt att få de knoppiga kvistarna att blomma, men det går att fuska sig till den blommiga looken. Fäst några pappersblommor bland de hängande påskäggen för en fin påskdekoration.

Annons

4. Dekorera med pappersägg

påskris med påskägg i papper
Foto: Sostrene Grene

Ett snyggt minimalistiskt sätt att påskpynta på är med äggdekorationer i papper. Välj några färger som passar just ditt hem och häng dem på kvistarna. Vi gillar att det gula matchas med trendig mimosa i buketten ovan! I videoklippet högst upp i artikeln ser du en steg-för-steg-guide till hur du gör pappersäggen själv.

5. Gör påskriset till en del av en bukett

Påskbukett med gula påsliljor, kvistar och pappersägg
Foto: Arket

Det blir allra snyggast när man blandar olika material i inredningen, och samma devis går att applicera på buketten i påsk! Skapa en fin påskbukett med gula påskliljor, kvistar och några små dekorationer som piffar till de knoppiga kvistarna.

Annons

6. Dekorera med pastellfärgade ”fjädrar”

påskris med fjädrar
Foto: Aveva Design

Pynta klassiskt med fjädrar, men byt ute de starka färgerna mot pasteller. Här ovan har man dekorerat med naturligt färgade ullfjädrar.

SE OCKSÅ: Så gör du egna påskliljor - dekorativt pynt till påskrisetBrand logo
SE OCKSÅ: Så gör du egna påskliljor - dekorativt pynt till påskriset
Annons