Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Instagramprofilens minimalistiska drömhem fyllt med designklassiker

15 dec, 2020 
AvCecilia von Mentzer
Den danska inredningsprofilen Caroline Birk Bahrenscheer ser sig som en förkämpe för den minimalistiska inredningsstilen, i dämpade toner.
Annons
Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att hålla koll påBrand logo
Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att hålla koll på

Hon älskar färgstarka hem och maximalistiska lösningar – men bara hemma hos andra. När det kommer till sitt eget vill Caroline Birk Bahrenscheer hålla det enkelt, harmoniskt och med rena linjer. Hon föredrar det lugna uttrycket som hon manifesterar i olika material, texturer och textilier, framför färger.

Hemma-hos Caroline-Birk-Bahrenscheer-sovrum

– Jag har en kreativ hjärna som är i gång nonstop. Så jag behöver en lugn omgivning här hemma.

Hemma-hos Caroline-Birk-Bahrenscheer-matsal-bruno-mathson

Förutom Caroline och maken Mark, som är flygledare, består familjen av fyra barn, varav ett tvillingpar som föddes i år. Och i en ganska intensiv vardag är det skönt med ett hem som andas harmoni med en dämpad färgskala och mjuka möbler.

Annons
Hemma-hos Caroline-Birk-Bahrenscheer-sofia-tuvasson-keramik

Caroline berättar entusiastiskt om den nybyggda lägenhetens formspråk, alla organiska former på möbler och ting som står i tydlig kontrast mot de skarpa vinklarna den bjuder på. Och vid en okulär besiktning är det bara att hålla med: Överallt i lägenheten syns just kontraster och fina nyanser, en inredningsvärld som Caroline skapat med stor omsorg.

Hemma-hos Caroline-Birk-Bahrenscheer-dux-vardasgrum
Hemma-hos Caroline-Birk-Bahrenscheer-vardagsrum-dux
Annons

En av hennes älsklingsmöbler är en skänk i björk av den svenska designnestorn och funktionalisten Bruno Mathsson. Träets ådror och färgskiftningar ger skänken ett organiskt och vackert uttryck, men själva formen är stram och utan onödiga utsmyckningar. Ovanpå förstärks intrycket med den organiska formen på lampan Kizu från New Works, en trappskulptur av Oliver Gustav och högtalaren från Transparent Speaker.

Hemma-hos Caroline-Birk-Bahrenscheer-ph-lampa

– Mitt formspråk kanske inte är det mest iögonenfallande eller tydliga. Det är nog i stället ett slags tyst kommunikation. Du måste vara närvarande för att uppskatta och förstå det.

Annons
Hemma-hos Caroline-Birk-Bahrenscheer-sovru-montana

– Jag är rätt fixerad vid att spegla det tomma utrymmet och inreda med klassiska, enkla former på möbler. Och jag gillar att leka med kontraster. Montanas klassiska hyllor mot keramik!

Hemma-hos Caroline-Birk-Bahrenscheer-kitchen

Carolines liv är som sagt fullt av liv, barn och arbete. Hon kommunicerar dagligen och sköter sina affärskontakter via sitt Instagramkonto @septemberedit. Och samtidigt är hon kreativ och skapande.

Annons
Hemma-hos Caroline-Birk-Bahrenscheer-badrum

Hon arbetar gärna i keramik och målar tavlor, det syns överallt hemma. Dessutom gör hon varje vecka DIY-projekt på sin blogg, något som uppskattas mycket av hennes engagerade följare. Det bidrar till den organiska känslan som ger liv åt den nybyggda lägenheten.

Trots alla barn vill inte Caroline inreda för praktiskt eller mot sin egen smak och stil.

– Jag väljer inte inredning baserat på ett praktiskt tankesätt. Om något blir smutsigt eller fläckigt är det förstås synd, men det är inte hela världen. Jag måste omge mig med saker som berör mig och som får mig på gott humör.

Av Eva-Marie Wilken
Foto Martin Sølys

Läs allt om inredningen i bildspelet här:

Läs mer här:

Annons