Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Nya inredningstrenden för utemöbler – lika snyggt inne som ute

07 jul, 2023 
inredningstrend utemöbler
Den allra hetaste trenden för utemöbler? De ska inte kännas som utemöbler. Nu vill vi inreda ute precis som vi inreder inne!
Annons
4 tips på hur du inreder med textiler på balkongenBrand logo
4 tips på hur du inreder med textiler på balkongen

Soffor som lika väl kunde ha varit placerade i vardagsrummet hemma i stan, stilrena bord som kan flyttas in när hösten anländer och mattor som gör det ombonat på uteplatsen. Den senaste trenden för utemöbler är att det ska kännas precis lika mysigt ute som inne.

Möblerna ska hålla en hög stilnivå och utseendemässigt ska de inte skilja sig åt från de man väljer att ha inomhus i sitt hem. Många adderar även accessoarer som hängstolar och smidiga bord samt serveringsvagnar, som kan flyttas inomhus under vinterhalvåret. En matta under fötterna som mjukar upp och skapar vardagsrumskänsla på altanen är också populärt.

Annons

Så får du uteplatsen att kännas mysig

För dig som är sugen på att hoppa på trenden finns det flera knep att ta till för att skapa rumskänsla ute, oavsett om du har en balkong eller uteplats. Här listar vi fem knep att inspireras av!

1. Mjuka möbler

Bolias Arke loungemoduler för uteplatsen har de trendiga runda formerna som gör att soffan skulle vara precis lika snygg inne som ute!Foto: Bolia

Stoppade möbler i form av en soffa eller en mysig fåtölj fixar den trendiga stilen på ett kick. Om du inte är i behov av nya möbler kan du även fixa stilen genom att inreda med stora mjuka kuddar som ger vardagsrumskänsla utomhus.

utomhussoffa från decotique
Inredningstrenden som får det att kännas som om vardagsrumssoffan flyttat ut! Soffa från Decotique.Foto: Decotique

2. Utomhusmatta och mysiga textilier

Skargaarden lidö mysig uteplats
Uteplats med inredning från Skargaarden, som gör det lika mysigt att hänga ute som inne!Foto: Skargaarden

En matta som ramar in uteplatsen eller mjukar upp golvet på balkongen är ett säkert kort när du vill vrida upp mysfaktorn utomhus. Textilier som bordsdukar, plädar, kuddar och draperier kan också vara det som mjukar upp!

Annons
mysig uteplats vid vattnet
Textilier mjukar upp på terrassen.Foto: Kristofer Johnsson/Bemz

3. Tänk på förvaringen

Baba bord från bebo objects
Bebo objects bord Baba är lika fint i vardagsrummet som på altanen.

När vi flyttar livet utomhus om sommaren behöver vi tänka på förvaringen. Ett bra bord för allt från frukost och fika till middag är en god start. Vi vill dock även slå ett slag för att inreda med en serveringsvagn eller skapa förvaringsyta med andra passande möbler. På så vis kan du duka snyggt på bordet och slipper tränga in allt du behöver på en och samma yta.

Annons
serveringsvagn utomhus terrass
Snygg serveringsvagn från Hillerstorp.Foto: Hillerstorp via Sleepo

4. Glöm inte ljuset

portabel utomhuslampa från hay
Lampan Pao från Hay går att flytta runt smidigt både inne och ute.Foto: Hay

Även om sommaren bjuder på ljusa kvällar så smyger sig mörkret på igen så småningom efter juni. Stilrena portabla lampor som fungerar både inne och ute går i linje med inredningstrenden som råder, och finns i flera olika utföranden. Satsa på en som du vill ha utomhus i sommar, och inne i hemmet resten av året!

Annons
portabel lampa utomhus inomhus
Bär med dig lampan ut till altanen i sommar, här lampan Lucca från &Tradition.Foto: &Tradition

5. Gröna pricken över i:et

växter i krukor från audo
Grönska som placeras både högt och lågt skapar en ombonad känsla på uteplatsen.Foto: Audo

Precis som vi inreder med gröna blickfång i våra hem så flyttar vi ut tänket till balkong och uteplats. Skapa variation med växter i olika storlekar och genom att placera dem på olika höjd. Välj gärna växter som du kan flytta in för vintern, och ta ut igen nästa vår!

Annons
Annons