Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongen

Inred med neon – 6 snygga och inspirerande idéer du inte får missa

06 aug, 2021 
Inred snyggt med neon, sex inspirerande idéer
Hej, neonljus! En tydlig tendens som börjar prägla inredningsbilden allt mer är neon i allmänhet men poppig neonbelysning i synnerhet. Inspireras av sex snygga sätt att inreda med trenden.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Se 6 stora inredningstrender hösten 2021 – enligt PinterestBrand logo
TV: Se 6 stora inredningstrender hösten 2021 – enligt Pinterest

Kan det vara så att åttiotalets älskade favorit är tillbaka? Redan 2020 började neon göra comeback i modesammanhang och även inredningsvärlden kunde skymta en tillväxt av lysande kulörer. Samtidigt flaggade den populära inspirationsplattformen Pinterest för ett ökat intresse för just neon bland deras användare.

Vi har tagit ett grepp om den nostalgiska trenden och samlat sex inspirerande sätt att inreda med neon i hemmet, från LED-belysning till poppiga böcker:

Annons

1. Välkomna neonbelysningen

Inred med neon hemma, Neon tube från Hay
Hays Neon tube kan du enkelt inreda med och flytta runt efter behov. Foto: Klaus Langelund/Hay.

Ingen neontrend utan neonbelysning, förstås. Enligt Pinterest är användarna nyfikna på det mesta som har med LED-lampor att göra. Inspireras av danska Hays Neon tube, en simpel LED-lampa i form av ett ljusrör. Använd en, eller flera lampor för att skapa en snygg ljusinstallation i ditt hem.

2. Skapa ett storslaget statement

Inred med neon, klassisk spegel Ultrafragola från Poltronova
Satsa på konstnärliga blickfång i trendig neon. Foto: Nordiska Galleriet.

Böljande former och neon är en kreativ kombination vi sent tröttnar på. Ettore Sottsass ikoniska 70-talsklassiker Ultrafragola bockar av båda delarna med sitt spännande utförande och neonrosa sken. Dyk ner bland sociala medier för enkla DIY-varianter att göra själv. Införskaffa en böljande spegel i valfri storlek (eller forma själv i trä), och köp till en LED-slinga att fästa runtomkring.

Annons

3. Coffee table-böcker i neonskrud

Inred med neon hemma, coffee table-bok från Assouline
Många böcker och bookazines, välkurerade magasin med bokkänsla, går ofta i poppiga kulörer. Foto: Amara.

Addera neon i lagom mängd! Neonbelysning i all ära, men trenden omfattar mer än bara neonljus. New York-baserade bokförlaget Assouline är kända för sina färgsprakande coffee table-böcker inom inredning, mode och livsstil. Investera i en bok eller två, placera på vardagsrumsbordet och få både inspiration och ett trendigt statement i ett!

4. Tidlös förvaring i neon

Inred med neon hemma, Stringhyllan i neonorange
Uppdatera den klassiska Stringhyllan med härligt neonorange. Foto: Marcus Lawett/String.

Vem älskar inte Stringhyllan? Den älskade förvaringsklassikern finns numera i många kulörer, däribland neonorange. Framhäv dina inredningsdetaljer på bästa sätt med en härligt färgstark inramning som inte kompromissar med funktion. Utöver att agera snyggt statement lyfter hyllan garanterat hela känslan i ditt hem. Här klickar du hem den (reklamlänk).

Annons

5. Bord med det lilla extra

Inred med neon, glasbord med neon
Just nu inspireras vi lite extra av det här härliga retrobordet med neon. Foto: We Work via Pinterest.

2021 är året då den strama, mer återhållsamma estetiken utmanas av kreativa, lekfulla inslag i en allt större utsträckning. Låt en simpel möbel få sig ett rejält lyft tack vare neonljus och okonventionella former. Här ovan ser vi prov på en mäktig ljuskonstellation i fria former och blandade kulörer – allt presenterat i ett tidlöst glasbord.

6. Ljusslinga på väggen

Inred med neon, neon room, neon på väggarna
Inspireras av färgpaletten i rummet och låt ljusslingan gå i en kulör som passar in. Foto: Liz Kamarul via Pinterest.

Ljusslingor är nyckeln till stämningsfull belysning oavsett rum. Testa att byta ut den klassiska ljusslingan med lampor mot en mer klinisk, sparsmakad variant. Tänk konstnärligt och låt lampan hitta sin plats på väggen. Här är det ett ypperligt läge att låta kreativiteten flöda genom att skapa olika former och experimentera med placeringen.

TV: Se 6 vanliga missar när du inreder för en ny säsongBrand logo
TV: Se 6 vanliga missar när du inreder för en ny säsong
Annons