Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

17 snygga (och läsvärda!) coffee table-böcker

17 coffee table böcker du inte får missa

Ute efter något nytt och vackert att lägga på soffbordet? En snygg coffee table-bok som dessutom är läsvärd är en klassiker som aldrig går ur tiden. Här listar vi 17 stilsäkra köp.
04 mars, 2021

Soffbordet fungerar ofta som ett blickfång i vardagsrummet och är därför populärt att pryda med stilleben med allt från buketter och vaser till böcker och små prydnadsföremål. Särskilt populärt är det med coffee table-böcker som förutom att vara intressanta och underhållande att läsa även är vackra att titta på samt fungerar som ett statement piece.

Här har vi samlat 17 snygga och läsvärda coffee table-böcker – från mode, konst och fotografi till inredning och design – som du dessutom kan klicka hem direkt:

1. A frame for life

av Ilse Crawford, Edwin Heathcote

Coffee table boken A fram for life

En bok med stilgurun Ilse Crawfords arbeten inom design och inredning – fylld av essäer och fotografier som garanterat inspirerar. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Tradedoubler.com)

2. Prada Catwalk

Coffee table boken Prada Catwalk

I den här tjusiga coffee table-boken, som släpptes lagom till Pradas 30-årsjubileum, kan du dyka ner bland tidigare kollektioner i kronologisk ordning. Finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

3. Paris chic

Coffee table bok Paris chic

Suktar du också efter en parisisk getaway? Du är inte ensam. Stilla begäret, om så tillfälligt, med denna underbara bok. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

4. New Nordic Design

av Dorothea Gundtoft

Coffee table boken New nordic design

Den här rikt illustrerade boken tar dig in i den nordiska designens värld, visar upp klassiker och tar dig närmare 2010-talets trendsättande formgivare. Finns att köpa här. (reklamlänk från Tradedoubler.com)

5. The Kinfolk Home: Interiors for Slow Living

av Nathan Williams

Coffee table boken The Kinfolk Home

En New York Times-bästsäljare som visar hur du kan förenkla ditt liv i hemmet samt tar dig till 35 inspirerande hem från världens olika hörn. Finns att köpa här. (reklamlänk från Tradedoubler.com)

6. Säker stil – 101 stiltips

av Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret

Coffee table boken Säker stil – 101 stiltips

En handbok fylld med stylingknep som är både lärorik, inspirerande och gör din look lite snyggare. Finns att köpa här. (reklamlänk från Tradedoubler.com)

7. Chanel: Collections & Creations

I den här vackra coffee table-boken öppnar Chanel House upp sina privata arkiv och avslöjar en galax av lysande mönster som skapats av Coco Chanel från 1920 och framåt. Du kan köpa den här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

8. Yayoi Kusama

av Akira Tatehata, Laura Hoptman, Udo Kultermann

Coffee table boken Yayoi Kusama

En bok som i både text och bild hyllar en av vår tids mesta konstnärer Yayoi Kusama och hennes verk. Finns att köpa här. (reklamlänk från Tradedoubler.com)

9. The Monocle Guide to Cosy Homes

Coffee table boken The Monocle Guide to Cosy Homes

En coffee table-bok från businessmagasinet Monocle som erbjuder inspiration och praktiska tips för hemmet tillsammans med intressanta intervjuer, reseinspiration, illustrationer och fotografier. Finns att köpa här. (reklamlänk från Tradedoubler.com)

10. Tom Ford

Coffee table boken om Tom Ford

En bildrik katalog som innehåller Tom Fords design för både Gucci och Yves Saint Laurent under åren 1994 till 2004. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

11. Dior

Coffee table-böcker – den här handlar om Dior

Vackra fotografier av samt detaljerade texter om Diors ikoniska design skapad av Christian Dior fyller sidorna i den här enorma coffee table-boken som väger hela 5,5 kilo. Finns att köpa här. (reklamlänk från Tradedoubler.com)

12. Peter Lindbergh: A different vision on fashion photography

Coffee table boken om Peter Lindberghs fotografier

Bilder av 90-talets supermodeller är nästintill synonyma med tyske fotografen Peter Lindbergh – och den här boken innehåller mer än 400 av hans unika modefotografier. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

13. Ibiza Bohemia

Coffee table bok om Ibiza

Ibiza är en it-destination som lockar med allt från klubbar, glamour och musik till yoga, bohemiska kvarter och stränder – och det är just den ön som den här boken hyllar i vackra bilder. Finns att köpa här. (reklamlänk från Adtraction)

14. Food in Vogue

Coffee table-boken Food in Vogue

En bok som inte bara handlar om mat utan även om mode, kultur och trender – fylld av vackra bilder av mat samt inspirerande texter av Vogues matkritiker. Finns att köpa här. (reklamlänk från Tradedoubler.com)

15. Ett hem med omtanke : hållbar och miljömedveten inredning

av Ida Magntorn

Ett hem med omtanke av Ida Magntorn

Hur skapar man ett harmoniskt och personligt hem som är hållbart i längden? Inspireras till ett hållbart hem som dessutom är personligt och harmoniskt genom att kika in i både miljösmarta och snygga hem. Finns att köpa här. (reklamlänk från Tradedoubler.com)

16. Inside Haute Couture

av Désirée Sadek, Guillaume De Laubier

Coffee table–böcker – här Inside Haute Couture

Från Chanel på rue Cambon till Jean Paul Gaultier på rue Saint-Martin – ta en tur runt tio exklusiva syateljéer i Paris i den här coffee table-boken. Finns att köpa här. (reklamlänk från Tradedoubler.com)

17. The Streets of London

Coffee table-boken The streets of London

En bok fylld av vackra fotografier från Londons alla hörn som över 40 olika fotografer bidragit till med sitt unika perspektiv. Läs mer och köp här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

Vårens nyheter på Ikea 2021 – se de nya bilderna här

Så mycket fint!

Uppdatera vardagsrummet med vackra inredningsnyheter – 18 shoppingtips

Ge vardagsrummet ny kärlek!

Inred med små soffbord – 14 trendiga shoppingtips

De små soffborden är en stor trend i år!