Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Kika in hemma hos mat- och vininspiratören Frida Lund

12 dec, 2022 
AvCharlotte Frey Svidén
Hemma hos Frida Lund
Frida Lund och Anders Lindvall har hittat hem i Bagarmossen, där de inrett sin fyrarummare med en doft av 1950-och 60-talets Los Angeles.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se ELLEs glöggtest – med dryckesexperten Frida LundBrand logo
Se ELLEs glöggtest – med dryckesexperten Frida Lund

Mat- och vininspiratören Frida Lund och maken Anders Lindvall har bott över hela världen. Ofta har Anders surfbräda bestämt riktningen mot de bästa vågorna och styrt dem till så vitt skilda platser som Ålesund i Norge och Costa Rica.

När det var dags att flytta hem till Sverige för några år sedan landade de i 50-talsförorten Bagarmossen utanför Stockholm.

– Jag är uppvuxen i närheten och det kändes ganska självklart att vi skulle bo i Bagis, berättar Frida och fortsätter: Här finns en sjö, ett naturreservat och vi hade flera kompisar i området.

Frida Lund

Gör: Mat- och vininspiratörsom bland annat skrivit Vin från A till Ö. Bloggar på https://fridalund.elle.se/

Bor: Lägenhet i Bagarmossen, tillsammans med makenAnders Lindvall och barnen Florens och Donna.

Följ: @_fridalund

Frida Lund Bagarmossen
Bokhyllan från Atbo, vid tavelväggen, är det som Frida oftast får frågor om på instagram.
Annons
Frida Lund bokhylla
Fotot på en säng har Frida tagit i Hossegor, Franrike. Ljusstake, Svenskt Tenn. Lampa, Flos. Skulptur, Neighborhood.

Titta in i Frida Lunds vackra fyra i Bagarmossen

Paret köpte sin första bostadsrätt, en tvåa. När det var dags för sonen Florens att födas började de leta efter något större och när en fyra i samma bostadsrätts-förening kom ut gav de sig in i budgivningen och vann. I slutet av förra året kom dottern Donna och gjorde familjen till fyra. Den stora lägenheten har vidsträckt utsikt i tre väderstreck och en imponerande fönstervägg längs matplatsen. Sovrummen ligger i en avskild del medan kök, matplats och vardagsrum är en enda stor social yta.

Annons
Frida Lund tv rum
Bokhylla, Atbo/Lauritz. Bordslampa, Flos. Fåtölj, Carl Hansen & Son. Sittpuff, Eilersen/Stockholms Auktionsverk. Soffa, Meli Meli.

Frida Lund bloggar på ELLE och driver Instagram- kontot @_fridalund. Hon har gett ut såväl kokbok som vinbok och haft flera olika poddar. Anders är dock den med det stora inredningsintresset. Han kommer med förslag och Frida säger ja eller nej. Hon vill gärna att saker ska ske snabbt och går mycket på känsla.

Frida Lund familj
ELLEs bloggare Frida Lund bor med maken Anders och barnen Donna och Florens i en Los Angeles-inspirerad trea i Bagarmossen.

– I vår förra lägenhet skulle vi måla om ett rum och jag gick bara rakt in i färgbutiken och tog en burk med rosa färg. Det blev grisrosa och helt fruktansvärt, skrattar Frida. En annan gång målade Anders om hallen från vitt till gult när hon var på jobbet och Frida märkte det inte ens när hon kom hem.

Annons
Frida Lund kök inredning
Kök, Vedum. Köksön från Ikea har försetts meden skiva från Terrazzo-specialisten.

– Exakt 100 procent av allt som gjorts i lägenheten är Anders förslag från början, konstaterar Frida.

Anders främsta inspiration kommer från Los Angeles 50- och 60-tal och från sin tid i det färgstarka surfnästet Byron Bay i Australien.

Frida Lund kök
Hyllor, Norrgavel. Klämspot köpt på Stockholms Auktionsverk. Morteln är arvegods. Kanna, Artilleriet. Fridas favorit- knivar är från Victorinox. Brödrost, Hay.

– Jag tycker om mycket färg och det snyggaste jag vet är enplanshus från den tidsepoken. Jag älskar Charles Eames arkitektur blandat med en surf shack-känsla.

Annons

Ytterligare ett exempel på att det kan gå snabbt när Frida fattar inredningsbeslut var den stora designersoffan som tidigare stod i vardagsrummet.

Frida Lund vardagsrum
Tavla av Karel Appel köpt på Stockholms Auktionsverk. Hylla, Hay. Fåtölj, Carl Hansen& Son. Matta, H&M home.

– Jag provsatt den i typ tre sekunder och konstaterade att det var den bästa soffan som någonsin funnits. Vi specialbeställde med färger och material och så när den äntligen kom hem var den stenhård och gick inte att ligga två i. Jag, som väntade Donna, fick panik för det enda man gör med bebis är ju att ligga i soffan. Jag kände bara: ”Vi blundar och gör oss av med den och så pratar vi aldrig mer om den här soffan.” Anders ville fundera lite mer men ganska snart åkte den ut till försäljning på Fridas Instagram-konto.

Annons
Frida Lund matplats
Matbordet har Anders formgivit och specialbeställt från Möbelsnickarna. Blå stol, Vitra. Röd stol, Massproductions. Stor vas, H&M home. Taklampa, Herman Miller.

Fridas favoritpryl i hemmet är den lilla bänken som hennes morfar gjort och som i dag bär kokböcker vid sidan av soffan. Hon älskar också det stora kvinnoporträttet av Charles Roka som hängt hos hennes mormor. Anders har också en favorit på tavelväggen: Krabbklorna av Torsten Jurell, som han ropat hem på auktion. Fridas dryga 50 000 följare på Instagram vet också vad de älskar mest i hemmet.

Frida Lund mat
Hylla, String Furniture. Keramik och glasflaska köpt på loppis. Rundkolv av glas, House Doctor. Liten sprayflaska, Tambur.

– Så fort jag lägger upp en bild där Atbo-bokhyllan vid tavelväggen syns får jag frågor om den och så undrar de alltid om färgkoden på väggfärgen i sovrummet.

Annons
Frida Lund vin Haggan
Haggan är Fridas eget vin som lanserats som pet-nat och rött. Finns i beställningssortimentet på Systembolaget.

Att köket är en viktig plats för både Frida och Anders är tydligt.

– I ett kök tycker jag att man behöver arbetsyta att breda ut sig på, vassa knivar och att det inte är för tillrättalagt. Då känner jag mig obekväm, säger Frida och konstaterar samtidigt att mikrovågsugn är något hon aldrig känt ett behov av. Hennes bästa tips är i stället att riva ut skafferiet och sätta in en stor vinkyl:

Inredning 50-tal 60-tal
Den gröna väggfärgen heter Skog och den kommer från Alcro. Skåpet och den lilla lampan är arvegods från Fridas faster.

– Jag har inte ångrat mig en enda sekund. Man får knöka in skafferigrejerna i andra skåp. Många av skåpen i vårt kök vill man kanske helst inte öppna, skrattar hon.

Frida Lund sovrum
Vägglampan i sovrummet är köpt på loppis. Taklampa och bordslampa, Hay. Pläd, Meli Meli.

Fotograf: Jonas Gustavsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons