Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongen

5 stylingtrender som spås bli stora 2021

18 feb, 2021 
Så stylar vi våra hem 2021
Sugen på att ge hemmet ett lyft utan någon omfattande renovering? Vi listar 5 trendiga stylingtips du inte får missa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att hålla koll påBrand logo
Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att hålla koll på

Att göra om hemma behöver inte nödvändigtvis betyda en kostsam, omfattande renovering. Lägg istället krut på stylingen, ett område som ofta speglar rådande inredningstrender och många gånger hämtar inspiration från modescenen. För dig som kanske går i säljartankar är stylingen ofta A & O, inte minst för att skapa hemtrevliga miljöer där spekulanten kan se sig själv i.

Så stylar du hemma, stylingtrender 2021
Hemtrevligt och ombonat är två tydliga ledord när det kommer till stylingtrender 2021. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling.

Däremot finns det alltid trender som sticker upp lite extra och varierar år för år. Tidigare har vi spanat in 2021 års framstående trender bland Hemnet-stylingarna. Med hjälp av Erik Olsson Fastighetsförmedling och stylisten Linda Johansson på NOOD Stockholm spanar vi in trenderna som spås bli stora i stylingväg 2021.

Annons

Här listar vi 5 stylingtrender som spås bli populära 2021:

Stylingtrend 1: Det funktionella hemmakontoret

Så stylar du hemmakontoret 2021
Hemmakontoret har fått en helt ny mening det senaste året och får gärna ta mer plats i heminredningen. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling.

För många av oss har det senaste året varit synonymt med hemmakontor, en yta som även får allt större betydelse när det kommer till styling och bostadsannonser. Här är nyckeln att hitta en god balans mellan funktionellt och hemtrevligt och skapa en miljö som resonerar väl med resten av inredningen.

Allt fler väljer att skapa en hemmakontorsplats för att visa på möjligheter och flexibilitet för boendet när det väl är dags att sälja. Tänk kreativt med en arbetsskiva i garderoben, ett smalt skrivbord i hallen eller ett vägghängt skrivbord som du enkelt kan fälla upp när det inte är i bruk.

Annons

Stylingtrend 2: Inne med uteplats

Så inreder du balkongen och uteplatsen 2021
Kom ihåg att uteplatsen är en förlängning av ditt hem och sträva efter hemtrevnad även där. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling.

Balkong och uteplats är två solklara favoriter sedan länge, men båda har fått sig ett tydligt uppsving till följd av pandemin. Många bostadsannonser visar upp bilder på uteplatser först, vilket hänger ihop med att den lockar mer än tidigare. Uteplatsen är en förlängning av ditt hem och en yta som vi lägger extra krut på 2021. Addera textilier, ljuslyktor och växter för en hemtrevlig och ombonad känsla.

Stylingtrend 3: Naturnära och färgglatt

Så stylar du sovrummet 2021
Har du en del jordnära toner i ditt hem? Den trendiga färgskalan fortsätter att hålla i sig. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling.

Ingen har nog undgått den naturnära färgpaletten, som fortsätter vara närvarande i inredningsbilden även 2021. Jordnära toner är behagliga, lugnande och skapar rofyllda miljöer i hemmet. Däremot börjar kontrasterna smyga sig fram, allra helst i ett poppigt utförande. Färger som är extra framträdande i stylingen 2021 är blått, lavendel, grönt och rostfärgat, antingen i större utsträckning eller i en mindre inredningsdetalj för att bryta av och kontrastera.

Annons

Stylingtrend 4: Detaljrika komponenter

Så inreder du med snygga detaljer och stilleben 2021
Lägg lite extra krut på vaser, växter och personliga objekt som ligger dig varmt om hjärtat. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling.

I takt med att den enhetliga inredningsstilen så sakteliga bryts av tar den personliga stilen mer plats i stylingbilden. Objekt i naturliga material som trä, sten och keramik är mer närvarande, likaså torkade växter och strån. Oavsett vilken detalj som passar dig och ditt hem bäst så är nyckeln att styla i lagom mängd, med få saker men rätt saker som står framme.

Stylingtrend 5: Levande atmosfär

Så skapar du en trendig, levande känsla i ditt hem
Stylingen rör sig så sakteliga från minimalistiskt till ombonat, gärna med personliga detaljer i mängder. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling.

Efter den sparsmakade och minimalistiska stylingen är det dags för hemtrevnad och personlighet. Nu sägs den ombonade känslan, som vi har nämnt i tidigare trender, ta fart på riktigt. Att förvalta känslan av att någon bor i lägenheten eller huset är A & O, inte minst för att locka spekulanter och få de att visualisera sig själva i miljön.

LÄS MER:

Styla inför visning – 7 tips från stylisten

Så dukar du med jordnära färger – 6 snygga tips

Så inreder du för ett mysigt vardagsrum

Annons