Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

4 fina juldekorationer med torkade apelsinskivor

02 dec, 2020 
Juldekorationer med torkade apelsinskivor
Skapa vackra juldekorationer, stora som små, med torkade apelsinskivor. ELLE Decoration tipsar om 4 fina och enkla varianter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Julpyssla med Sofia Wood & Elsa BillgrenBrand logo
Julpyssla med Sofia Wood & Elsa Billgren

Julen är precis runt hörnet vilket innebär att det är hög tid att ta fram julpyntet och maxa julkänslan. Men alla pynt behöver inte vara blinkande, glittriga och storslagna. Ett hett tips är att satsa på torkade apelsinskivor, ett stilrent och trendigt komplement till de mer klassiska juldekorationerna.

fina och enkla juldekorationer med apelsinskivor

De senaste åren har naturnära julpynt och dekorationer blivit allt trendigare. Numera är lättillgängliga pynt att föredra, allra helst en variant som passar även efter julens festligheter.

Torkade apelsinskivor har blivit en stor favorit i sociala medier och trenden håller onekligen i sig även denna säsong. Att göra en girlang av torkade apelsiner är en trend, men det finns betydligt fler användningsområden. ELLE Decoration tipsar om 4 fina juldekorationer med torkade apelsinskivor – vilken blir din favorit?

1. Häng i julgranen

Så gör du en girlang av torkade apelsinskivor
Torkade apelsinskivor är ett lättillgängligt pynt som går att variera i oändlighet. Foto: Pernilla Ahlsén.

Bryt av julkulorna, glittret och ljusen med naturnära pynt i granen. Torkade apelsinskivor är en perfekt kontrast till de klassiska pynten. Häng upp en torkad apelsinskiva i en tråd, fäst tråden och låt den ta plats i din gran. Addera fler apelsinskivor i granen för ett snyggt och genomtänkt intryck.

Annons

2. Runt Burken

Både små och stora juldekorationer gör skillnad. Se till att lägga ambitionerna på en nivå som passar dig och satsa med fördel på mindre, mer avskalade dekorationer. Trä en tråd genom en torkad apelsinskiva och häng runt en burk, en ljushållare eller varför inte servetten vid julbordet. Ett subtilt men vackert sätt att öka julkänslan.

Använd torkade apelsinskivor runt servetten eller burken
Addera julkänsla med små genomtänkta detaljer. Foto: Ikea.

3. Dekorera drinken

Dekorera drinken med torkade apelsinskivor
Servera din saffran sour eller annan valfri juldrink med torkade apelsinskivor. Foto: Lennart Weibull/Söderberg Agentur.
Annons

Självklart förtjänar även drinken lite extra julkänsla. Om du får några torkade apelsinskivor över efter pysslandet kan du antingen lägga några bredvid glaset eller garnera drinken med en skiva likt ELLE-profilen Edita Renlund. Ett enkelt men effektivt knep som genast bidrar till mysig julstämning.

4. Knyt i snöre

Knyt torkade apelsinskivor i ett snöre och häng upp som girlang eller hänge
Häng upp torkade apelsinskivor i en tråd och ha som en girlang eller bara ett vackert hänge i fönstret.

Att göra girlanger fortsätter som sagt att vara hett i dekorationsväg, men det är även fint att bara låta apelsinskivorna hänga i fönstret. Häng upp apelsinskivorna i en tunn tråd precis som när du gör en girlang, men fäst bara ena änden i fönstret och låt den andra hänga ner. En vacker dekoration som lyfter ett helt rum.

LÄS MER:

11 enkla och snygga sätt att julpynta

Julens it-detaljer – här är säsongens 5 största trender

Popcorn, apelsin och pepparkaka – 3 ätbara girlanger du kan göra själv

Annons