Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Smarta sminkknepet för tjockare och fylligare ögonfransar – makeupartisten om tightlining

10 maj, 2024 
tips smink fylligare fransar makeuptips makeupartist
Trolla fram fylliga fransar på några sekunder! ELLE träffade makeupartisten Michael Mayer som ger dig supertipset för fantastiska fransar. Här är allt du behöver veta om tightlining – och det är så enkelt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min rutin #1 – Michelle JengBrand logo
Min rutin #1 – Michelle Jeng

Med en mascara kan du färga, separera och förlänga fransarna och dagens mascarautbud (och fantastiska mascaraborstar) gör det möjligt att anpassa helt efter smak och behov. Men ett problem många har är att ögonfransarna inte upplevs tillräckligt fylliga. Om du inte vill envisas med ett ögonfransserum som ska jobba på just det, finns det också ett smart knep som snabbt skapar illusionen av tjockare och fylligare fransar. Det bästa av allt? En produkt är allt du behöver för att lyckas med det enkla tricket!

Annons
fylliga fransar smink tips makeupartist
Alessandro Zeno/launchmetrics.com/spotlight

Makeupartistens bästa tips för fylligare fransar

ELLE träffade makeupartisten Michael Mayer som berättar om det hemliga eyelinerknepet som gör stor skillnad!

– Använd en flytande eyeliner eller kajal mellan dina ögonfransar för att ge illusionen av tjockare och fylligare fransar. Jag föredrar att använda en flytande eyeliner, för med den tunna spetsen kan du vara mer precis och dessutom får ögonen en lite kattigare look, säger makeupartisten och beautyexperten Michael Mayer

Annons

Du behöver alltså inte applicera en hel eyeliner längst fransraden för att lyckas med looken, utan knepet är att måla eyelinern eller kajalen på vattenlinjen, så nära fransraden som möjligt. Glöm inte att applicera produkten mellan fransarna för att fylla ut ordentligt. Tekniken används för att definiera ögonen och för att ge en piggare look.

– Ett annat smart tips för att öppna upp ögat och ge en piggare look är att undvika att applicera mycket mascara på underfransarna. Speciellt om du har långa underfransar, det gör att ögonen kan se tunga och hängiga ut.

Eyeliner för att ge fylligare fransar

Måla en tunn linje med en eyeliner precis vid fransroten och mellan fransarna för att trolla fram en fylligare ögonlook. Snatched Eyeliner från Caia har en tunn spets och är vattenresistent

Snatched Eyeliner
Här hittar du favoriten!ReklamlänkCaia
Annons

SÅ FÅR DU FYLLIGARE FRANSAR – ALLT OM TIGHTLINING

Bli expert på tightlining! Här är allt du behöver veta om det enkla eyelinertricket.

Vad är tightlining?

Tightlining är en smart eyelinerteknik med många fördelar! Dels gör tightlining att du får illusionen av fylligare och tjockare fransar, och dels gör tekniken även att du definierar ögonen och samtidigt får en piggare look.

tightlining tips eyeliner fylligare fransar
Matteo Valle/launchmetrics.com/spotlight

Hur gör man tightlining?

För att göra tightlining behöver du antingen en flytande eyeliner eller en kajal. Produkten appliceras på den övre vattenlinjen och mellan fransarna. Tänk att du ska applicera produkten så nära, nära fransarna som möjligt. Ett tips är att försiktigt dra upp ögonlocket för att enklare komma åt vid vattenlinjen.

Annons

Varför ska man göra tightlining?

Tightlining är en perfekt teknik att använda dig av om du vill ge illusionen av tjockare och fylligare fransar, men också om du vill definiera ögat och ge en piggare look.

Ska man använda flytande eyeliner eller kajal för att göra Tightlining?

Du kan använda både flytande eyeliner och kajal för att göra tekniken! Det som skiljer produkterna mellan är att med en kajal får du ett mer sotat och mjukt resultat, medan en eyeliner ger en mer snatched och kattigare look. Det är oftast enklare att komma åt mellan fransarna om du använder en flytande eyeliner med tunn spets. Tänk på att produkterna måsta vara vattenresistenta eller vattenfasta.

Foto: Lauchmetrics/Spotlight

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons