Artikeln innehåller reklamlänkar

Svenska skönhetsmärken – redaktörens utvalda hudvårdsfavoriter

topplista svensk hudvård tips hudvårstips recension

Ett superserum för mindre synliga porer och en gyllene ansiktsolja som ger otrolig lyster och vård – ELLEs beautyredaktör har utsett de svenska favoriterna som sticker ut lite extra.
19 december, 2022
ELLE Beauty: Min rutin – med Sandra Beijer
5:25

Efter reklamen: ELLE Beauty: Min rutin – med Sandra Beijer

(5:25)

Slå på ljud

Få huden att stråla med ett utjämnande serum eller fokusera på att ge huden all kärlek den förtjänar med en återfuktande (och väldoftande) body cream. De svenska hudvårdmärkena sviker sällan och S-beauty har blivit en riktig snackis världen över. Här är allt du behöver veta om fenomenet – och såklart utvalda favoriter som har en säker plats i badrumsskåpet.

Svenska hudvårdsmärken – det här är S beauty

Du har säkert hört talas om K-beauty och J-beauty – men har du någonsin hört om S-beauty? S-beauty, som står för "Scandi beauty", har blivit en riktig snackis världen över. Extra mycket pratar man om den minimalistiska trend bland både när det gäller innehåll och design, men också det multifunktionella tänk produkterna ofta har.

Och Sverige bidrar såklart med en hel del när det kommer till fenomenet S-beauty. Vi har märken som Mantle som snabbt blev en snackis, men också etablerade märken som Verso som idag finns i dryga 28 länder världen över. Och ständigt ser vi nya, svenska skönhetsmärken göra entré på beautyscenen. Maggie by Kakan, Caia Cosmetics och Melyon för att nämna några.

Topplista: bästa produkterna från svenska skönhetsmärken

ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har samlat 5 svenska skönhetsfavoriter som hon köper om och om igen. Här är produkterna som alla borde testa!

Bästa svenska kroppsprodukt, The whipp – Mantle

Innehåll: CBD, sheasmör och hyaluronsyra.

Som ett mjukt och härligt duntäcke som snällt omfamnar huden. Den mjuka och härliga kroppscrèmen har en smörliknande konsistens i burken men smälter skönt mot huden utan att kännas kladdig. Återfuktar, mjukgör, stärker hudbarriären och verkar lugnande – den här favoriten får fem av fem!

Otrolig The whipp finns att läsa mer om och köpa här (länk till Mantle).

Bästa svenska serum, Niacinamide serum – Maggie by Kakan

Innehåll: 20 % niacinamid, lakritsrot.

Otroligt serum som har filtereffekt på huden. Några droppar av det oparfymerade och silkeslena serumet gör genast huden jämn och klar. Ansiktet fullkomligt strålar! På sikt märks också markant effekt på minskad rodnad och även förstorade porer är ett minne blott.

Niacinamide serum från Maggie by Kakan finns att köpa här (länk till Lyko).

Allt du borde veta om niacinamid – och bästa produkterna enligt beautyexperten

Bästa svenska toner, Treatment 2% BHA toner – Emma S

Innehåll: 2% BHA-syra (salicylsyra), pilbarksextrakt.

Suverän toner som städar porer och löser upp talg samtidigt som den tar bort döda hudceller – och verkar återfuktande! Huden känns klar, jämn och len och tacksamt nog syns effekt direkt! Adjö förstorade porer och tilltäpptheter – och hej strålande hud. En fantastisk utmanare till storsäljaren från Paula’s Choice.

Nya Treatment 2% BHA toner hittar du här (länk till Kicks).

Bästa svenska ögonkräm , Super eye serum – Verso

Innehåll: Retinol 8, peptider, gurkmeja.

Bland en rad favoriter från svenska Verso är Super eye serum klassikern som för alltid kommer att sticka ut. Det otroliga serumet för ögonområdet innehåller, likt alla andra av Versos produkter, Retinol 8 som är åtta gånger mer effektivt än vanligt retinol, men inte lika irriterande. Med detta guldkorn kan du säga hej då till tunga påsar och mörka ringar. Ett måste i varje badrumsskåp!

Klicka här för att läsa mer om favoriten från Verso (länk till Verso).

Årets bästa ögonkräm – favoriterna mot mörka ringar, puffighet och fina linjer

Bästa svenska ansiktsolja, Super bioactive age control oil complex – Estelle & Thild

Innehåll: Marina mikroalger, jojobaolja.

Gyllene droppar som direkt ger en känsla av återfuktad och mjuk hud. Samtidigt ger den ekologiska oljan en lätt och naturlig lyster – utan att kännas kladdig eller fet på huden. Blanda i några droppar med din dagcrème eller låt oljan jobba solo, oavsett kommer du inte att bli besviken.

Här hittar du Super bioactive age control oil complex från Estelle & Thild (länk till Lyko).