Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Snygga hårknuten "The rose bun" – perfekta håruppsättningen till fest

09 mar, 2023 
snygg hårknut trend frisyr håruppsättning
Gör din hårknut festligare! Här är eleganta "The rose bun" – uppsättningen som kombinerar två av säsongens hårtrender.
Annons
Snygga och enkla uppsättningar - för alla hårlängderBrand logo
Snygga och enkla uppsättningar - för alla hårlängder

En håruppsättning behöver inte vara speciellt komplicerad för att vara riktigt snygg och vi ser just nu mängder av olika varianter göra succé. Allt från enkla flätor till mer eleganta stylings som likväl hade kunnat passa framme vid altaret (här har vi samlat snyggaste bröllopsfrisyrerna att inspireras av).

Håret har helt enkelt kommit att bli lite av en accessoar och "The rose bun" är ett typiskt exempel på just det. Den snygga (och minst sagt stilfulla) uppsättningen syntes på bland annat Christian Sirianos FW23-visning i New York och kombinerar dessutom två av årets absolut största hårtrender: den klassiska knuten och det slickade håret.

Annons

Här är allt du behöver veta om den eleganta hårknuten som höjer festkänslan – ordentligt!

Vad är the rose bun?

Slickat hår är inte bara en tacksam styling när hårtvätten blev uppskjuten – igen. Det är också en stor trend 2023. Den låga knuten sleek bun, där håret ligger slickat längst huvudet och sedan sätts i en knut långt ner i nacken, har till exempel blivit en håruppsättning att räkna med.

Men även den enkla hårknuten är i dag trendigare än någonsin, och nu ser vi den i mängder av varianter – både till vardags och till fest. En variant av hårknuten, som också inkluderar det slickade håret, är såklart The rose bun.

snygg hårknut uppsättning

Håruppsättningen går, precis som namnet avslöjar, ut på att göra en hårknut i form av en ros. Knuten fästs sedan mitt på huvudet med hjälp av hårnålar. Tanken är inte att håret ska ligga perfekt, utan här ska du fästa de snurrade hårslingorna lite hur som helst för att skapa din unika ros! Som en sista detalj kan du också göra en så kallad "finger wave" i luggen.

Annons

The Rose Bun – snygga hårknuten perfekt till fest

Men det är inte första gången vi ser den trendiga rosknuten ta plats! Både Rihanna och Bella Hadid har tidigare setts på röda mattan med uppsättningen. Även Kim Kardashian har vid flera tillfällen haft en lösare och med lekfull variant av den ros-liknande uppsättningen.

hårknut uppsättning hår fest

The rose bun passar såklart oavsett tillfälle, men är den perfekta frisyren för fest! Men för att få knuten att hålla behövs såklart en hel del stylingprodukter (och en gnutta tålamod). Här blir hårspray, hårgel och hårnålar din bästa vän.

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Artikelinspiration: Allure

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons