Snygga hårknuten "The rose bun" – perfekta håruppsättningen till fest

snygg hårknut trend frisyr håruppsättning

TT
Gör din hårknut festligare! Här är eleganta "The rose bun" – uppsättningen som kombinerar två av säsongens hårtrender.
09 mars, 2023
Snygga och enkla uppsättningar - för alla hårlängder
1:01

Efter reklamen: Snygga och enkla uppsättningar - för alla hårlängder

(1:01)

Slå på ljud

En håruppsättning behöver inte vara speciellt komplicerad för att vara riktigt snygg och vi ser just nu mängder av olika varianter göra succé. Allt från enkla flätor till mer eleganta stylings som likväl hade kunnat passa framme vid altaret (här har vi samlat snyggaste bröllopsfrisyrerna att inspireras av).

Håret har helt enkelt kommit att bli lite av en accessoar och "The rose bun" är ett typiskt exempel på just det. Den snygga (och minst sagt stilfulla) uppsättningen syntes på bland annat Christian Sirianos FW23-visning i New York och kombinerar dessutom två av årets absolut största hårtrender: den klassiska knuten och det slickade håret.

Här är allt du behöver veta om den eleganta hårknuten som höjer festkänslan – ordentligt!

Direkt från Fashion Week – trendiga frisyrer och hårfärger att inspireras av

Vad är the rose bun?

Slickat hår är inte bara en tacksam styling när hårtvätten blev uppskjuten – igen. Det är också en stor trend 2023. Den låga knuten sleek bun, där håret ligger slickat längst huvudet och sedan sätts i en knut långt ner i nacken, har till exempel blivit en håruppsättning att räkna med.

Men även den enkla hårknuten är i dag trendigare än någonsin, och nu ser vi den i mängder av varianter – både till vardags och till fest. En variant av hårknuten, som också inkluderar det slickade håret, är såklart The rose bun.

snygg hårknut uppsättning
Armando Grillo

Håruppsättningen går, precis som namnet avslöjar, ut på att göra en hårknut i form av en ros. Knuten fästs sedan mitt på huvudet med hjälp av hårnålar. Tanken är inte att håret ska ligga perfekt, utan här ska du fästa de snurrade hårslingorna lite hur som helst för att skapa din unika ros! Som en sista detalj kan du också göra en så kallad "finger wave" i luggen.

Så fixar du den perfekta hårknuten – Kim Kardashians frisör tipsar

The Rose Bun – snygga hårknuten perfekt till fest

Men det är inte första gången vi ser den trendiga rosknuten ta plats! Både Rihanna och Bella Hadid har tidigare setts på röda mattan med uppsättningen. Även Kim Kardashian har vid flera tillfällen haft en lösare och med lekfull variant av den ros-liknande uppsättningen.

hårknut uppsättning hår fest
Armando Grillo

The rose bun passar såklart oavsett tillfälle, men är den perfekta frisyren för fest! Men för att få knuten att hålla behövs såklart en hel del stylingprodukter (och en gnutta tålamod). Här blir hårspray, hårgel och hårnålar din bästa vän.

Hårinspo! 17 snygga (och enkla) håruppsättningar att testa nu

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Artikelinspiration: Allure