Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Slob haircut – det innebär den trendiga varianten av bob

28 apr, 2023 
slob haircut frisyr hår trend
Den har snabbt klättrat upp på topplistan som en av årets trendiga klipp, men frisyren är allt annat än vad den låter som! ELLE har samlat allt du behöver veta om nya favoriten "Slob haircut".
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
6 korta och trendiga frisyrer att inspireras av 2023Brand logo
6 korta och trendiga frisyrer att inspireras av 2023

Det råder ingen tvekan om att bob är en av årets stora trendfrisyrer! Vi har sett kändis efter kändis sätta saxen i håret och ersätta Hollywood-svallet mot en betydligt kortare frisyr. Och den senaste säsongen har vi också sett mängder av olika varianter av klippet. Italien bob, butterfly bob och beau bob – listan kan göras lång!

SLOB BOB: Säsongens trendiga frisyr

slob haircut trend frisyr kort hår

Men nu kommer också varianten "Slob bob", eller "Slob haircut" som den också kallas. Och att frisyren har klättrat upp på topplistan, har vi bland annat Hailey Bieber att tacka. ELLE har samlat allt du behöver veta om frisyren – som egentligen inte alls är så slarvig som den låter. Här hittar du snyggaste hårinspirationen.

Annons

Vad innebär SloB haircut?

Frisyren slob haircut är egentligen motsatsen till vad den låter som. Men precis som en traditionell bob slutar Slob bob i kant med käklinjen, eller precis ovanför. Den stora skillnaden mellan en traditionell bob och en slob är att den sistnämnda frisyren handlar om att håret ska vara jämnlångt klippt (både luggen och längderna) och mer direkt avkapat i topparna.

sleek bob frisyr trendigt hår.

Håret ska också gärna ha en högglansig finish (snåla inte med glanssprayen) och ligga lätt slickat längst huvudet. Här blir plattången din bästa vän. Slob haircut alltså kan kort och gott beskrivas som en sleek bob, därav namnet!

Foto: Instagram, Launchmetrics/Spotlight.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons