Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Slicked back ponytail – så enkelt gör du hårstylingen

24 okt, 2023 
slickad tofs hår styling trend frisyr stram uppsättning
Slicked back ponytail är säsongens trendigaste hårstyling. Det bästa av allt? Looken är otroligt enkel att få till – och du kan samtidigt passa på att vårda håret! Här guidar vi dig steg för steg till den stilsäkra stylingen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min rutin #15 – Desiré InglanderBrand logo
Min rutin #15 – Desiré Inglander

Den strama knuten, eller Slicked back bun som den också kallas, har blivit en av årets mest omtalade hårstyling. Och vi förstår varför! Den slickade knuten, tillsammans med en stilsäker mittbena, passar alla hår – oavsett tjockt och texturerat eller tunt och spikrakt hår. Stylingen är enkel men otroligt stilsäker och är lika användbar en dag på kontoret som en utekväll på stan.

Men nu är det dags att göra en uppdaterad (och minst lika snygg) variant av hårstylingen. Vi välkomnar Slicked back ponytail som snabbt klättrat upp på topplistan som en av säsongens stora hårtrender.

Annons
låg stram tofs hårtrend styling slicked bak ponytail
Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Slicked back ponytail – årets trendiga hårstyling

Precis som den strama hårknuten handlar Slicked back ponytail om att slicka håret längst huvudet och tämja bångstyriga strån och friss en gång för alla. Men istället för att sätta håret i en knut låter du istället längderna hänga fritt i en tofs.

Hur du har din bena spelar ingen roll! En spikrak mittbena, allt hår kammat bakåt eller en trendsäker sidbena fungerar alla lika bra. Här handlar det däremot om högglans på en ny nivå! Extra tacksam är stylingen eftersom den är perfekt att göra när hårtvätten uteblev – och du kan samtidigt passa på att vårda håret!

Annons

Tutorial: så gör du en slicked back ponytail steg för steg

@jamievanslooten

I AM ABSOLUTELY ADDICTED TO MY VOLUMINOUS PONYTAIL HAIR HACK I DO IT EVERY TIME I DO A PONYTAIL 🫶🏼🫶🏼🫶🏼 #hairtok #slickback #slickbackponytail #ponytail #ponytailtutorial #ponytailhairstyle #ponytailhack #voluminousponytail

♬ fergalicous x pony by altegomusic - ALTÉGO

Plocka fram hårborsten (som gärna får vara av svinborst), investera i en hårgelé och glöm inte den fixerande glanssprayen. Här är guiden för hur du enkelt lyckas hemma!

  1. Börja med att välja vilken bena du vill ha. Enklast är att använda en liten kam för att lägga stråna på plats.
  2. Borsta håret bakåt med en hårborste. För att få den släta looken är det bäst att använda en hårborste med svinborst istället för piggar.
  3. Addera en hårgelé, kräm eller spray för att fixera håret. Ett supertips är att istället använda en hårinpackning eller en hårolja om du samtidigt vill vårda håret lite extra. Fäst sedan håret i en tofs.
  4. Säkra alla strån genom att avsluta med en spray och tänk på att stylingen ska vara glansig! Därför är en fixerade glansspray att rekommendera.
stram hårtofs
Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Hårinspiration: olika varianter av den slickade tofsen

I en tofs mitt på huvudet eller i kombination med en fläta – den slickade tofsen går att variera i oändligheter. Hitta din nya favorit här!

Slicked back ponytail: stram tofs med fläta

Slicked back ponytail stram hästsvans med fläta
Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Flätan har gjort en ordentlig comeback och går såklart också att kombinera med en slickad look. Istället för att göra en stor och fyllig fläta, ska du satsa på en stram och tight variant.

Annons

Slicked back ponytail: slickad hög tofs

Slicked back ponytail slickad hög tofs
Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Flytta upp tofsen en våning och kamma allt hår bakåt! För att behålla den strama looken kan du med fördel använda dig av en plattång för att göra längderna spikraka och tämja frissen. Här hittar du vinnarna av ELLEs bäst i test av årets bästa plattång.

Annons

Slicked back ponytail: låg stram tofs med sidbena

Slicked back ponytail låg stram tofs med sidbena
Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Typsikt för både en slicked back ponytail och en slicked back bun är att kombinera med en rak mittbena. Men vi börjar sakta men säkert se hur sidbenan är på väg tillbaka. Bli inte förvånad om du ser den överallt kommande säsong.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons