Allt om nya trendfrisyren jellyfish haircut

Jellyfish haircut

Djurinspirerade frisyrer och hårklippningar är trenden och efter wolf cut och butterfly cut är det nu dags för jellyfish haircut att ta över (den dominerar redan på TikTok)! Här är allt du vill veta om frisyrsnackisen!

Trenden med uppklippta frisyrer har varit rådande ett bra tag nu, och vi verkar inte få nog. Från wolf cut och den uppdaterade wolf cut 2.0, till uppföljaren och favoriten butterfly cut och drape bangs – hår i olika längder är här för att stanna!

Efter wolf cut – här är nya trendiga hårklippningen som tar över

Nyast på frisyrhimlen är den så kallade jellyfish haircuten, manetklippning på svenska – och den här frisyren är inget för den försiktiga. Jellyfish-klippningen, med sin vågade och kaxiga look, kräver en modig bärare. När du väl tagit steget är det SÅ snyggt!

Vad är jellyfish haircut?

Jellyfish-klippningen är inspirerad av frisyren "hime cut", en frisyr som går tillbaka till Japan och Heian-perioden, år 794-1185. Hime cut består av en rak frisyr med lika raka sidolängder, som slutar ungefär vid kinden, kombinerat med en rak hellugg.

Raven Hurtado, stylist på amerikanska salongen Maxine Salon, berättar för Glamour.com, att jellyfish-klippningen i princip är en halvkort/halvlång mullet som fungerar som två olika frisyrer i en.

– Jellyfish-klippningen har separata sektioner, med den övre sektionen i väldigt korta lager, medan den nedre delen är längre och har mer textur.

Den övre, korta delen av frisyren är rundad och mjuk i stilen, ungefär som en riktig kort bob (eller pottfrisyr, om du så vill). Detta kombinerat med de långa, raka nedre längderna är orsaken till namnet jellyfish, manet. För visst påminner formen om det genomskinliga havsdjuret?

Skillnaden mellan jellyfish haircut och wolf cut

Till skillnad från en wolf cut (eller mullet) är jellyfish haircut tydlig i sina få längder (oftast 2-3 etapper till skillnad från de många inklippningarna i wolf cut). Och det längsta håret i en jellyfish-klippning är en betydligt mindre sektion än det som sparas i en wolf cut.

Jellyfish haircut med eller utan lugg

På TikTok är trenden med jellyfish-klippningen redan stor och hashtagen "jellyfishhaircut" har för närvarande 9,9 miljoner (!) views!

Till skillnad från hime cut kan du välja om du vill ha din manetklippning med eller utan hellugg, det är lika snyggt oavsett. Varför inte addera ännu ett spännande trendelement genom att matcha jellyfish haircut med drape bangs?

Luggen som tar över efter gardinluggen – allt om den trendiga frisyren

Vill du gå ett steg längre med frisyrsnackisen kan du färga hela – eller delar av – håret i någon spännande kulör.

En diskret och mer försiktig variant av jellyfish-klippningen

Den som vill satsa på jellyfish-klippningen men eftersträvar ett mer diskret resultat kan låta den övre delen vara något längre än den klassiska pott-längden och helt enkelt platta samtliga sektioner så att de smälter in mer i varandra, men ändå har kvar den distinkta kanten som ramar in ansiktet.

Genom att låta de långa längderna inte vara lika tunna kan du också få frisyren att kännas mer "försiktig". Tänk helt enkelt: ju mer kontrast i längder, färger och styling, desto mer edgy.

Nicole Kidman i röd jellyfish haircut

Nicole Kidman är en av kändisarna som vågat sig på jellyfish haircut. När hon nyligen frontade omslaget på Perfect Magazine var det med en kopparröd jellyfish-klippning. Det är goals om något!

Källa: Glamour.com, ELLE Australia Foto: Instagram/@_yanyanchan

VIDEO: Trendigaste klippningarna 2022

Trendigaste frisyrerna 2022
0:43

Efter reklamen: Trendigaste frisyrerna 2022

(0:43)

Slå på ljud