Artikeln innehåller reklamlänkar

Kultförklarade skönhetsprodukter – värda sin hajp

10 nov, 2021 
Naomi Campell Nars Orgasm
Estée Lauders serum från 1982 och det ikoniska rouget med ett rodnande namn... Vi har listat de klassiska skönhetsprodukterna som verkligen levererar (och som alla borde ha i sin necessär)! Hur många har du testat?
Annons

Visst är det underbart att gotta sig bland alla nyheter på skönhetshyllorna, men ibland är det oldie but goldie som gäller. Och det finns en del produkter som har kommit att bli riktiga klassiker. Visste du till exempel att det i snitt säljs en Shape tape concealer från Tart var tolfte sekund?

Här är 10 kultförklarade skönhetsprodukter som alla borde ha i sitt badrum.

Bästa Ögonskuggspalett, Naked eyeshadow palette – Urban Decay

Fantastiska pigment som är lätta att arbeta med – oavsett om du är nybörjade eller superproffs. De jordnära färgerna går att använda vid alla tillfällen och kan skapa fantastiska looks – allt från en diskret sotning till en mer extravagant partylook! Urban Decays Naked eyeshadow palette 3 är en klassiker som också finns i många olika varianter.

Urban Decay naked heat
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa Serum, Advanced night repair synchronized multi-recovery complex – Estée Lauder

Advanced night repair synchronized multi-recovery complex såg dagens ljus första gången 1982 (!). Man kan kalla Estée Lauder pionjärer vad gäller serum! För att inte tala om hur tidiga märket var att använda den i dag hajpade ingrediensen hyaluronsyra. De senaste 40 åren som det megahyllade serumet funnits, har det utvecklats flera gånger och senaste gången serumet fick en ny kostym var 2020. Serumet är främst anpassad till åldrar hud, men fungerar utmärkt att använda oavsett ålder och hudtyp. Vem tackar nej till hyaluronsyra och peptider? Extra plus för att serumet finns i olika storlekar, vilket gör att du inte behöver spendera en förmögenhet för att testa om det är något för dig.

Annons
Estee lauder serum
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

LÄS MER: Vill du har mer tips på serum? Här listar ELLEs beautyredaktör årets bästa serum.

Bästa Rouge, Orgasm blush – Nars

Usas mest sålda rouge stavas Orgasm. Namnet får oss att rodna, och rouget lika så. I dosan gömmer sig den perfekta nyansen som så fint lägger sig som ett sammetslent täcke över kinderna. Fantastiskt fina pigment och klädsam nyans – för alla kinder.

Annons
Nars orgasm
Klick på bilden för att komma till produkten.
Naomi Campbell orgasm
Orgasm från Nars är en storfavorit hos makeupartister.

Orgasm finns också som flytande rouge – och är såklart en av vinnarna på ELLEs bäst i test. Här hittar du hela testet.

Annons

Bästa Concealer, Touche éclat – YSL

Bibidi babidi boo... Precis som Den Goda Fens trollspö skapar denna klassiska concealer magi. Extra bra är Touche éclat under ögonen och kring närvingarna i och med dess uppljusande effekt. Den smidiga applikatorn gör också att det kommer perfekt mängd produkt – varje gång!

Ysl touche eclats
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa Löspuder, Translucent loose setting powder – Laura Mercier

Ljuvligt löspuder som sätter foundation på plats och skapar den perfekta ytan till huden. Det transparenta löspudret smälter in fantastiskt i ansiktet och fastnar varken i fina linjer eller blemmor. Loose setting powder är ett måste i necessären, helt enkelt. Finns också i två andra nyanser.

Annons
Loose setting powder
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa Setting spray, All nighter setting spray – Urban Decay

Fagra droppar som håller sminket på plats – hela dagen OCH kvällen. Den lätta misten sprider sig som ett fint moln och lägger sig lätt över ansiktet. Men användning sker på egen risk! Har du gett dig in i All nighter setting spray-träsket, är det omöjligt att ta sig ut.

LÄS MER: ELLE har gjort ett stort bäst i test med setting spray – här hittar du alla favoriter!

Annons
Urban decay setting spray
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa Universalkräm, Eight hour cream – Elizabeth Arden

Huvud, axlar, knä och tå – här är universalkrämen som kan användas till det allra mesta. Produkten är en av de mest sålda skönhetsprodukterna världen över, och det sägs till och med att det säljs en Eight hour cream var 30 sekund. Victoria Beckham, Kate Moss och till och med prins Harry är villiga att hålla med om att det här är ett riktigt kanonköp.

Elizabeth Arden eight hour cream
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ansiktskräm, Ultra facial cream – Kiehl's

Ultra facial cream är ansiktskrämen som leverera fukt i stora lass! I Sveriges kalla klimat är det en utmärkt vinteroverall för ansiktet som ser till att hålla den bitande kylan borta från kinderna. Krämen lovar att öka hudens fuktbarriär med närmare 50 procent, som i sin tur gör huden mer tålig för kyla och vind.

Annons
kiehls ultra facial
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Concealer, Shape tape concealer – Tarte

Täckmandel på tub! Shape tape concealer kamouflerar både mörka ringar, röda blemmor och rodnad, utan att kännas kakig eller torr. Den veganska concealern är otroligt dryg och två dutt under vardera öga räcker gott och väl. Visste du att det säljs en Shape tape concealer var tolfte sekund världen över? Nu har klassikern också fått en kusin, som har mer återfuktande egenskaper.

Annons
Shape tape concealer
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Kroppslotion, Lait corporel body milk – Biotherm

Den ikoniska kroppslotionen Lait corporel body milk har lugnat många kliande hudar genom åren. Krämen är lätt i konsistensen och sjunker omedelbart och resultatet håller länge!

LÄS MER: Knottriga ben och armar? Det kan vara Keratosis pilaris. Här är allt du behöver veta om hudproblemet – och produkterna som gör susen.

biotherm
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Annons
Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukter
Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukter

Foto: TT

Annons