Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Härliga hemmaspa – produkterna som skapar spakänsla

28 dec, 2021 
hemmaspa bästa tips kit presenter
En mask för ansiktet, håret – och för kroppen, tillsammans med ett doftljus med noter som påminner om ett lyxigt spa. Det låter inte helt fel, eller hur? Här är produkterna som maxar myset för ett härlig hemmaspa!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
4 beautyhacks på TikTok du måste provaBrand logo
4 beautyhacks på TikTok du måste prova

Vardagspussel, jobb och någon form av fritid – tillvaron kan ibland kännas stressig och svår att få ihop. Därför är det extra viktigt att då och då stanna upp och ta en stund för att fokusera på lugn och ro – och en maximal avkoppling. Men du behöver inte åka långt för att koppla bort verkligheten och fokusera på återhämtning. Förvandla ditt badrum till ett härligt hemmaspa! ELLE listar produkterna som skapar en avkopplande spa-känsla för dig eller hemmaspa-kiten att ge bort i present.

Hemmaspa inredning – Doftljus för badrummet

Dämpa belysningen, sätt på avkopplande musik och tänd ett doftljus. Ett doftljus ger en härlig känsla och ökar stämning till hemmet. Vill du ha doftljus som påminner om ett lyxigt spa ska du leta efter lugnande noter som lavendel eller eukalyptus. Vill du istället åt en lite djupare och varmare doft är noter som mysk, krämig vanilj och oud något för dig.

Doftljus, Replica Bubble Bath Candle – Maison Margiela

Om du inte har ett badkar att krypa ner i, kan du i alla fall känna doften av ett härligt bubbelbad med Replica Bubble Bath Candle. Det fina doftljuset har en brinntid på 40 timmar och lämnar en behaglig doft i badrummet.

Replica Bubble Bath Candle finns att köpa här (reklamlänk).

doftljus från Maison Margiela
Klicka på bilden för att komma direkt till doftljuset.

Doftljus med oud, L'Autre Ôud Candle – Lancôme

L'Autre Ôud Candle har en träig, varm och mysig doft. Doftljuset är inspirerat av parfymen L'Autre Ôud EdP som har noter av bland annat oud, saffran, patchouli och turkisk ros. Ljuset är inte bara en fröjd för ögat utan har också aromer som ökar lyxfaktorn.

L'Autre Ôud Candle finns att köpa här (reklamlänk).

fint doftljus med exklusiv doft
Klicka på bilden för att komma direkt till doftljuset.

Vill du hitta flera doftljus? ELLE listar 10 favoriter som vi aldrig tröttnar på.

HÅRINPACKNING för torrt hår – Nutritive Masqu intense hair mask Fine Hair – Kérastase

Svep in håret i en mjukgörande hårinpackning. Nutritive Masqu intense hair mask Fine Hair är en hårinpackning som fokuserar på att ge ordentligt med fukt till torra toppar och slitna längder. Den krämiga hårinpackningen från det franska frisörmärket ger också fantastisk glans och har en underbar doft. Det finns två varianter av masken – en för tunt hår och en för tjockt hår. Här hittar du masken (reklamlänk). Och klickar du här kommer du till masken anpassat för tjockare hår. (reklamlänk)

hårinpackning från kerastase
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

LÄS MER: ELLE listar vinnarna av årets bästa hårinpackning. Här kan du läsa det stora bäst i test – hårinpackning för alla hårtyper.

Annons

Ansiktsmask, Sos Comfort Mask – Clarins

Torr, tråkig och glåmig hud är ett minne blott efter att Sos Comfort Mask har gjort sitt! Den härligt krämiga ansiktsmasken från Clarins är anpassad för torr hud som behöver plumpas med fukt! Masken ska verka i tio minuter, men kan med fördel lämnas på längre än så. Masken innehåller bland annat mangoolja som fokuserar på att lugna, återfukta och stärka huden. Huden säger slurp och känns efter användning härligt mjuk och följsam.

Sos Comfort Mask finns att köpa här (reklamlänk).

återfuktande ansiktsmask från clarins
Klicka på bilden för att komma till den återfuktande ansiktsmasken från Clarins.

Vill du hitta den perfekta ansiktsmasken för dig? Här hittar du ELLEs stora bäst i test med årets bästa ansiktsmask.

Annons

Mask för kroppen

Huden är kroppens största organ och behöver tas hand om, precis som ansiktet. Skrubba, smörja, maska – ja, glöm inte att ge huden extra kärlek. Nya Body Clay Mask från Varbergs-baserade företaget L:a Bruket är en spännande lermask för kroppen. Den naturliga lermasken har en grågrön färg och är baserad på alger (men nej, den luktar inte illa för det). Efter 20 minuter är huden underbart mjuk och känns också klar och jämn. Här kan du läsa mer om den spännande lermasken (reklamlänk).

mask för kroppen med lera
Klicka på bilden för att komma direkt till kroppsmasken från svenska L:a Bruket.

Exfolierande fotkräm, Exfoliating AHA + BHA + PHA Foot Cream – Skin Treat

Glöm inte att ta hand om fötterna! Exfoliating AHA + BHA + PHA Foot Cream är en tjock fotkräm med exfolierande egenskaper, som också går att använda som fotmask. Smörj fötterna med ett tjockt lager fotkräm och sätt på dig ett par strumpor eller trä en plastpåse på vardera fot och volià – mjuka fötter på ett kick.

Exfoliating AHA + BHA + PHA Foot Cream finns att köpa här (reklamlänk).

fotkräm och fotmask med exfolierande egenskaper
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hemmaspa kit att ge bort i present

Färdiga kit är den perfekta presenten till någon du tycker om. Här är bästa presenterna med fokus på hemmaspa.

Annons

Hemmaspa present, The Ritual Of Jing Large Gift Set – Rituals

Rituals serie The Ritual of Jing fokuserar på lugn och frid. I det fina kitet finns en mask för händer, doftstickor, shower mousse och en härlig torrolja att smörja kroppen med. Klicka här för att komma direkt till kitet (reklamlänk). I samma serie från Rituals finns också ett massageljus med lugnande lavendel.

hemmaspa present färdigt kit
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Sheet mask för alla behov, I'm Beautiful Mask Set – Tony Moly

Inget hemmaspa är komplett utan en sheet mask! I I'm Beautiful Mask Set finns sheet masks för alla behov. Det sydkoreanska märket Tony Moly är känd för ansiktsmasker med hög kvalité – till ett superpris! I setet finns bland annat storsäljaren I'm Aloe och den återfuktande favoriten I'm Avocado. Perfekt att ge bort till någon du tycker om – eller njuta av under din hemmaspa-rutin. Här kan du läsa mer och köpa maskerna (reklamlänk).

sheet mask set från tony moly
Klicka på bilden för att komma direkt till setet.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons