Artikeln innehåller reklamlänkar

Fixa Tove Styrkes kreativa makeuplook för alla hjärtans dag

Tove Styrke i en dedikerad Alla hjärtans dag-look.

Tove Styrke inspirerar alltid – och lagom till Alla hjärtans dag med en makeuplook med fokus på just kärlek och, såklart, läppstiftet. ELLE fick en pratstund med artisten och steg-för-steg hur du själv kan skapa looken.
03 februari, 2021

Artisten Tove Styrke är en favorit hos ELLE sedan många år tillbaka – hon har prytt omslag och intervjuats ett flertal gånger om sin artistkarriär och som stilinspiratör.

Lagom till Alla hjärtans dag har hon teamat upp sig med Beautyact by Kicks där hon tillsammans med makeupartisten Sandra Wannerstedt skapat en kreativ makeuplook med tema kärlek och läppstift:

Läppstift för Valentines!

– Alla Hjartans Dag ar en dag som lange har forknippats med att visa karlek – det kan vara till en partner, en van eller en medmanniska. Med Love Act x Tove Styrke vill jag ocksa inspirera till att visa karlek till sig sjalv, nagot som ar extra viktigt i dessa tider for att pigga upp vardagen lite extra.

– Det finns nagot magiskt som hander nar man tar pa sig den perfekta nyansen lappstift – man kanner sig stark, peppad – och det ar vi varda just nu, säger Tove Styrke.

Berätta om din signatur Love Act-look?

– Vi ville maxa Love Act-temat och pussmunnar är bland det finaste jag vet så det passade perfekt! Jag älskar en makeup look som går ton i ton med samma rosa och röda nyanser på både läppar, ögon och kinder. Det känns bold och cleant på samma gång.

Kärleks- och läppstiftstema på Toves Alla hjärtans-look för Beautyact by Kicks.

Vad är kärlek för dig?

– Kärlek är allt. Att älska sig själv är det viktigaste vi kan göra, det är bara genom det man sen på riktigt kan känna kärlek till människorna runt omkring sig.

Tre produkttyper du inte lämnar lägenheten utan?

– Någon for av läpp-produkt, ett bra puder med spegel i, concealer.

Hur ser din relation till smink ut? Är det ett intresse?

– Smink är terapi! På turné gör jag mitt eget smink, den tiden är helig för mig och ett sätt att komma i rätt sinnesstämning inför varje spelning. Precis som med kläder så tillåter det en att skapa sig själv och ta kontrollen över vem folk tror att man är.

Minimalism vs maximalism?

– Både och på en gång. Jag tycker om att vräka på, men om man gör det överallt så tar allt gärna ut varandra. Man får satsa på en eller två features som sticker ut och sen behöver resten vara rätt cleant för att ge plats. Till exempel en överdimensionerad liner eller stark läpp. Låt det som ska ta plats verkligen göra det!

Favorit makeupminne från din karriär som artist?

– Ooouff!! Har en hatkärlek till en look jag hade där vi täckte hela mig med transparent glitter. Det såg MAGISKT ut men jag hittar fortfarande glitter hemma sen den gången.

Största make up-missen du gjort?

– Egentligen tycker jag inte riktigt man kan göra en miss. Precis vad som helst kan vara fint om det finns en intention eller tanke bakom. Men en gång råkade jag limma igen mina tänder med nagellim. Det var väl lite sådär. Och gjort mig själv ganska skelögd på scenen med snett applicerade fransar.

Läppstiften och rouget som gör looken för Alla hjärtans dag.

Hur och när använder du helst läppstift?

– Jämt! Gärna hallonrött eller blårött och utanför. Det är inte så noga att det blir perfekt, tips är att sudda lite i kanterna så är looken mycket mer förlåtande. Eller bara dutta på med fingrarna och gnugga in som en stain.

Var hämtar du din makeup-inspiration ifrån?

Isamaya Ffrench tycker jag är så himla inspirerande. Jag följer många makeup artister och andra kreatörer på Instagram, där hittar jag det mesta jag inspireras av.

Ditt bästa makeuptips on the go?

Använd produkter som funkar till mer än en sak. Ögonskugga funkar på läpparna, läppstift som rouge, sista resterna av eyeliner på penseln till ögonbrynen (extremt lite!!!).Och använd fingrarna. Man behöver inte penslar till allt.

Så här fixar du looken steg-för-steg:

Steg 1

Grunda med primer för extra

Ge din hud ordentligt med fukt for att boosta huden med en ansiktskram och eller en primer. Här har makeupartist Sandra använt Hydra Repair Melting Cream (länk till Kicks) och/eller Prickly Pear Hydra Primer (länk till Kicks) från Beautyact By Kicks.

Steg 2

Lägg grunden med perfekt bas.

For en perfekt bas applicera Luminous Complexion Foundation (länk till Kicks) som ger medium tackning, lyster och ett jamnt, fint resultat. Med Luminous Complexion Concealer (länk till Kicks) arbetar du bort ojamnheter och morka ringar under ogon.

Avsluta med Hydra Sheer Loose Setting Powder i Translucent (länk till Kicks) med hjalp av borsten – ett ultrafint puder som fixerar och satter basen.

Steg 3

Pretty in pink – Tove Styrke!

For fargmagi kombinera Full On Satin Lipstick i Pink Crush (länk till Kicks) med Iconic Blush Kit. (länk till Kicks) Se vilka nyanser som passar just dig genom att testa nyanserna pa oversidan av handen. Applicera sedan stiftet med fingrarna pa lappar, kind och ogonlock och jobba in.

Fyll pa med Iconic Blush Kit om du vill matta ner resultatet och arbeta upp skuggor med hjalp av Tapered Finishing Brush no. 112. (länk till Kicks) For gloss och en mer dewy look avsluta med Multi-Task Dewy Face Gloss (länk till Kicks) genom att med fingrar dutta latt pa kindben, ogonlock och lappar.

Avsluta med bryn och fransar for att rama in looken. Med Fixing Fiber Brow Mascara (länk till Kicks) i Soft Brown far du naturliga och aterfuktade ogonbryn och Powerful Volume Impact Mascara (länk till Kicks) skapar langa, definierade fransar for en mer dramatisk look.

Foto: Rikard Lilja Film: Tove Wall Dyrting Stylist/Set design: Pernilla Lofberg Makeup: Sandra Wannerstedt, Mikas Har: Tony Lundstrom.

LÄS MER:

Så blir du av med pigmentfläckar i ansiktet

Beautyredaktören utser årets bästa serum 2021

Årets 12 hetaste beautytrender 2021