Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Nya Dyson Airwrap Multi-styler – ELLEs beautyexpert testar varmluftsverktyget

05 okt, 2022 
dyson airwrap nya varmluftsborste test recension
Sofistikerade lockar eller raka längder och mindre friss – med Dysons omtalade Airwrap går det att skapa ett oändligt antal looks. Nu kommer den i en efterlängtad version 2.0. ELLEs beautyexpert har såklart testat den spännande nyheten och reder ut frågan alla ställer sig: är den verkligen värd pengarna?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Dysons Airwrap är helt klart världens mest omtalade värmeverktyg och på TikTok har hashtagen #dysonairwrap – håll i dig – hela 2,6 miljarder (!) visningar. En siffra som helt klart får en att sätta kaffet i halsen!

Det var också Airwrapen som åter satte de mjuka och frisörfönade håren på trendkartan och sedan lanseringen år 2018 har miljontals trånat efter dyrgripen. Vid lanseringen av orginalstylern var väntelistan på över 130 000 människor. För ja, den sålde (och säljer) såklart slut så fort den kom in!

Men vad är det egentligen som gör multistylern till ett sådant åtråvärt verktyg i hårgarderoben? Det är just det faktum att verktyget är så multifunktionellt och kan skapa vilken look du vill – utan att behöva använda samma höga värme som en lock- eller plattång.

nya Dyson Airwrap Complete Multi-styler

När man säljer fyra exemplar av en Airwrap i minuten världen över skulle det kunna vara lätt att skratta sig hela vägen till banken och låta storsäljaren ligga och ticka pengar i en rasande fart. Men inte!

Annons

Nu är det äntligen dags för Airwrap 2.0 att se dagens ljus. Här är allt du behöver veta om den nya varmluftsborsten!

Klicka här för att komma direkt till nya Dyson Airwrap (reklamlänk).

dyson Airwrap Complete Long Multi-style recension test
Nya Dyson Airwrap med långa skaft. Klicka på bilden för att komma till produkten!

Vad är skillnaden på nya och gamla dyson AirwraP?

Utseendemässigt är det inte mycket som skiljer originalet mot den nya Dyson Airwrap. Precis som originalet kommer den nya Airwrap med både långa och korta barrels (som du anpassar efter längd och tjocklek på ditt hår), och den nya varianten bjuder även den på fem tillbehör – varav några är riktigt efterlängtade.

Tillbehören till Dyson Airwrap

Ett av de nya munstyckena kallas Smoothing Dryer, som ersätter det tidigare fönmunstycket. Det nya munstycket har en fön på ena sidan och en cylinder på andra. Med den cylinderformad sidan kan du enkelt tämja friss och bråkiga strån som sticker ut.

Annons

Cylindern som slätar till är inte bara perfekt att använda för att gömma bråkiga strån utan också toppen om du ska släta till hjässan om du har hästsvans.

Tips! Använder du kalluft när du använder Smoothing Dryer så förstör du inte lockarna och den är därför perfekt att använda som sista steg i din styling.

Den omtyckta rundborsten sedan tidigare finns fortfarande kvar. Borsten är perfekt att använda för att skapa volym från hårbotten, forma topparna eller för att styla luggen.

dyson borste airwrap
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Och precis som tidigare så finns också två borstformade muntycken som är perfekta att använda om du vill ge en plattare, men inte spikrak, look till håret. De passar också bra om du har problem med mycket friss. Borsten med piggar, som är anpassad för tunnare hår, har nu en platta som är rörligare än sin föregångare, vilket gör att borsten inte fastnar i håret.

nya dyson airwrap barrels
Klicka på bilden för att läsa mer om Dyson Airwrap.

Men de absolut mest efterlängtade munstyckena är såklart nya Barrels. Utseendemässigt påminner dessa mycket om de tidigare varianterna – men nu har munstyckena bokstavligen talat en efterlängtad twist! Tidigare behövde du byta de cylinderformade locktångsmunstyckena varje gång du skulle locka åt andra hållet, men nu behöver du bara vrida på den lilla piggen (som såklart också alltid håller sig kall) högst upp på cylindern för att ändra håll!

Annons

Precis som innan finns Barrels i långa och korta varianter och tre olika tjocklekar beroende på hur kompakta lockar du vill ha.

Så bra är Dyson Airwrap Multistyler

ELLEs Beautyexpert Veronica Henriksson har testat och recenserar nya Airwrap Multistyler. Här är allt du behöver veta!

Jag har använt orginalet Airwrap nästan dagligen sedan lanseringen 2018. Och trots det kan jag fortfarande bli fascinerad över resultatet. Därför var förväntningarna skyhöga på 2.0-versionen.

recension dyson airwrap
ELLEs beautyexpert Veronica Henriksson testar nya Dyson Airwrap.

Innan jag först fick nya Airwrap i min hand trodde jag att de nya Barrels skulle göra mig mest imponerad, men tji fick jag! Absolut, de nya cylinderformade munstyckena är betydligt bättre nu. Och framförallt går stylingen otroligt mycket snabbare eftersom att jag nu slipper byta ut munstycket varje gång jag vill byta håll på lockarna. Men den nya storheten skulle jag säga ligger i den uppdaterade fönen Smoothing Dryer.

Annons

Är det något mitt hår kan så är det att bli ordentligt frissigt. Och jag kämpar hårt med mina bångstyriga strån mitt på hjässan. Men det nya fönmunstycket visar direkt var fjunet hör hemma och gömmer stråna som om de aldrig ens existerat. Genom att använda munstycket med kalluft gör det också att den övriga stylingen inte påverkas eller formas om, så det är den perfekta sista finishen i stylingen.

Jag föredrar att ha mitt hår i mjuka, stora lockar och det är just vad Dyson Airwrap gör. Direkt efter att stylingen är färdig är lockarna små och kompakta – tänk dig guldlock. Men när håret fått hänga ut sig i några minuter blir resultatet ren perfektion!

Jag vet att många har svårt att få stylingen att hålla, men det finns några superknep som är bra att känna till. Det första är att håret ska vara ungefär 90 procent torrt när du gör stylingen. Det andra är att alltid avsluta varje lock (och annan styling) med att ändra till kalluft för att sluta håret och få stylingen att hålla längre.

Här kan du läsa mer om och köpa nya Dyson Airwrap (reklamlänk).

Fördelar med Dyson Airwrap:

  • Suger åt sig håret genom Coanda-effekt, vilket gör att det går snabbt och stylar med hjälp av luft. Det gör också att ingen onödigt hög värme används och håret slits inte lika mycket.
  • Det går att göra många olika stylings med ett och samma verktyg.
  • Ligger lätt i handen och är inte tung och otymplig.
  • Med nya Airwrap går det också snabbare än någonsin att få till ett snyggt svall eftersom du enkelt vrider riktningen med hjälp av pluppen på toppen av munstycket.
  • Passar alla hår!

Nackdelar med Dyson Airwrap:

  • Priset! Oavsett hur bra värmeverktyget är går det inte att undgå att priset är skyhögt. MEN använder du däremot samtliga tillbehör får du också flera verktyg i ett. Då känns priset mer okej!
  • Det tar några försök innan man får till snitsen.

Kan man använda de nya munstycken på Dyson Airwrap till den gamla?

Ja, tacksamt nog så behöver du inte köpa en helt ny variant om du vill uppdatera din gamla Dyson. Handtaget på den nya Airwrapen är identiskt med den gamla och det går att använde de nya munstyckena till den gamla varianten.

Foto: Imaxtree

Bäst i test: GHD Rise Hot Brush CordlessBrand logo
Bäst i test: GHD Rise Hot Brush Cordless

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons