Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Dyson Airstrait – då kommer nya plattången till Sverige

18 jan, 2024 
dyson airstrait nyhet recension
Efter Airwrap-hypen är det dags för nästa stora snackis från Dyson. ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har såklart testat! Här är allt du behöver veta om nya Airstrait – och då kommer den till Sverige.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE International Beauty Awards 2024: Se alla vinnareBrand logo
ELLE International Beauty Awards 2024: Se alla vinnare

Få har missat Dysons omtalade Airwrap som i oktober 2022 kom i en ny, uppdaterad variant. Det innovativa multiverktyget satte verkligen det "Dyson-fönade" håret à la Matilda Djerf på trendkartan. Och hashtagen #dysonairwrap har hela 6,2 miljarder visningar på TikTok.

Lagom till att det platta håret är på väg tillbaka lanserar nu också Dyson nästa stora nyhet i Sverige! Här är allt du behöver veta om Airstrait!

Dyson Airstrait – det gör nya maskinen

Fön och plattång i ett – så kan man kort beskriva nya hårinnovationen från Dyson. Men till skillnad från märkets redan befintliga plattång, Corrale (som är en av vinnarna i ELLEs bäst i test plattång), använder inte Airstrait värmeplattor för att göra längderna raka. Här är det nämligen varmluften som fönar håret platt.

Annons

Dyson Airstrait

Lyko

Dyson Airstrait, den plattande fönen, har äntligen kommit till Sverige och säljs bland annat hos Lyko.

dyson airstrait nyhet plattång fön recension
Dyson Airstrait
Köp din Dyson Airstrait härReklamlänkLyko

Plattången har tre olika värmeinställningar (80, 110 och 140 grader) och kan användas i både blött och torrt hår (i torrt hår finns inställningarna 120 och 140 grader). Dessutom kan du också ställa in kalluft för att fixera längderna när du har stylat håret.

På ena sidan finns också en fön (när plattorna hålls ihop) som gör det möjligt att föna nära hårbotten.

ELLE testar Dyson Airstrait

ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har testat nyheten från Dyson. Men frågan är: är den värd pengarna?

rakt hår styling dyson airstrait
Matteo Scarpellini/launchmetrics.com/spotlight

"Kalla mig tråkigt, men jag är nästan lättad över att det perfekta, frisörfönade håret med mycket volym och stora lockar sakta men säkert håller på att ersättas av plattare längder. För även fast resultatet blir fantastiskt, tar det tid att få till stylingen snyggt. Och har man många, men tunna och glatta strån som jag har, är det ibland svårt att få resultatet att hålla. Jag är också ett stort fan av multiprodukter som underlättar vardagen. Därför kunde nya Airstrait från Dyson inte komma mer lägligt!

Annons

Med Airstrait får du två produkter i en och jag gillar extra mycket att den faktiskt kan användas i blött hår. Håret blir på några drag torrt och platt, men inte "plattångs-platt" utan behåller fortfarande en snygg och luftig volym. Jag upplever att längderna känns mjuka och blir otroligt glansiga och snygga. Hårmaskinen sliter heller inte på håret med onödigt hög värme.

@ellesverige

Dyson Airstrait kommer äntligen till Sverige! ELLE har såklart testat den ✨ #dysonairstrait #dysonhairdryer #dysonhairtutorial

♬ originalljud - ellesverige

Jag använder inställningen på 80 grader och på några minuter har håret gått från blött och trassligt till platt, mjukt och skinande! Det är imponerande hur hälsosamt mitt hår ser ut. Efter varje slinga har fönats torr och platt är det viktigt att använda kyl-effekten för att fixera håret. Resultatet håller snyggt fram till nästa hårtvätt.

Jag har lätt självfall i mitt hår och mitt hår tenderar också att bli frissigt, men med Airstrait får jag släta och mjuka längder.

Precis som Dysons andra maskiner är priset högt. Brukar du inte platta håret så ofta är inte det här en maskin som är ett måste i din hårgarderob. Brukar du däremot platta håret ofta och vill ha ett skonsammare alternativ för dina längder är det här ett perfekt alternativ. Speciellt med tanke på att du samtidigt kan föna håret, men också använda den på torrt hår. "

@beingcrystalnicolee

scared was an understatement | trying the new dyson airstrait #type4 #dysonairstrait #dyson #naturalhair #fyp

♬ original sound - CRYSTAL NICOLE

DÅ KOMMER DYSON AIRSTRAIT TILL SVERIGE

Produkten lanseras den 7e februari på dyson.se (reklamlänk) och hos Lyko (reklamlänk), och priset på nya Dyson Airstrait kommer att ligga på 5 590 kronor.

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons