Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Årets bästa handkräm – för torra händer

24 feb, 2022 
bäst i test handkräm bästa handkräm
Torra händer, nariga knogar och spruckna nagelband... En handkräm är ett måste om du vill hålla händerna mjuka och lena. ELLE listar bästa handkrämerna att ha i handväskan, på skrivbordet och på handfatet. Här är favoriterna som vinner bäst i test.
Annons

Ett evigt handtvättande och kallt klimat – det finns många anledningar till att händerna blir torra och fnasiga. ELLE listar favoriterna som snällt håller dig i handen när händerna behöver fukt, fukt och mera fukt!

Årets bästa handkräm 2023 – Hela topplistan

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om varje produkt.

Vilken handkräm är bäst?

Det finns mängder av handkrämer att välja mellan. Har du torra till väldigt torra händer är en fetare handkräm eller ett balm att rekommendera, medan normala till lätt torra händer kan klara sig på en lättare handkräm eller lotion. Ett supertips är att applicera ett tjockare lager handkräm innan du går och lägger dig, som en handmask, så att händerna kan suga åt sig handkrämen under natten.

Kladdfria handkrämer – finns det?

Absolut! Det finns lättare handkrämer och handkrämer med en rikare konsistens. I listan nedan hittar du alla varianter. Ett tips när du applicerar handkräm är att applicera en liten klick på handflatan och sedan gnugga handflatorna mot varandra. Därefter smörjer du ut på fingrarna och i handflatan. Det kommer garanterat att göra att händerna känns mindre kladdiga.

Annons

Vad ska en handkräm innehålla?

Sheasmör, hyaluronsyra, glycerin, karbamid, raps- och mandelolja är några fina och återfuktande ingredienser som ofta ofta finns i en handkräm.

handkräm bäst i test årets bästa handkräm

Bäst i test handkärm – ELLE listar årets vinnare av bäst i test

Lätta, tjocka, djupt återfuktande och snygga set att ha i badrummet. ELLE har samlat årets bästa handkräm – i alla kategorier. Vilken blir din nya favorit?

Bästa handbalm, The Ritual of Ayurveda Hand Balm – Rituals

När händerna är riktigt torra kan till och med en tjock handkräm kännas klen. Då kommer The Ritual of Ayurveda Hand Balm till undsättning. Handkrämen från Rituals är en rik balm med innehåll av bland annat sötmandelolja, sheasmör och solrosolja. Trots balmets tjocka konsistens känns händerna inte kladdiga, vilket gör den till en snäll kompis även dagtid. Produkten absorberas också snabbt, har en härlig doft och en smidig förpackning.

Handkräm från Rituals bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa handkräm för torra händer, Special Care protecting hand cream – ACO

Har du problem med väldigt torra händer är Special Care protecting hand cream en handfast vän som ger händerna ordentligt med fukt. Handkrämen från ACO är tjock i konsistensen och är extra toppen att använda nattetid som en nattmask för att händerna. Handkrämen är parfymfri och jobbar på att stärka hudbarriären. I produkten finns bland annat vårdande och utjämnande niacinamid, återfuktande och fuktbindande glycerin och märkets egna Triple Moist Complex som fokuserar på att ge långvarig fukt.

bästa handkräm från aco bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa handkräm för långvarig fukt, The High Five – Mantle

Hyaluronsyra, ceramider, sheasmör och såklart härligt cbd-olja, i The High Five finns en härlig kompott ingredienser som skapar magi för händerna. Den ljuvliga, tjocka handkrämen med beroendeframkallande doft, är inte bara otroligt återfuktande utan också otroligt dryg. Och trots sin tjocka, nästan smörliknande konsistens, är handkrämen också helt kladdfri. Smörjer du händerna, är tassarna lika mjuka många timmar senare. High five för mjuka händer på ett kick!

bästa handkräm hållbar håller länge mantle bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa handkräm till väskan, Hemp Hand Protector – The Body Shop

Intensiv fukt och kladdfria händer – Hemp Hand Protector från The Body Shop gör magi för torra tassar som skriker efter hjälp. Handkrämen är otroligt dryg och gör direkt händerna fantastiskt mjuka. Det tackar vi hampafröoljan för! Den lilla och nätta tuben är smidig att ha med i handväskan, att ha på skrivbordet eller stoppa ner i jackfickan. Missa inte den tillhörande (och prisvinnande) handskrubben från samma serie (reklamlänk)!

Mjukgörande handkräm, Hand & Nail Treatment Cream – Clarins

Hand & Nail Treatment Cream har blivit en klassiker i sammanhanget – och vi förstår varför. Handkrämen från franska Clarins osar lyx, både vad gäller förpackning, konsistens och doft – men har glädjande nog ett fantastiskt pris (och en otroligt generös tub). Konsistensen är som ett fluffigt moln som snällt omfamnar händerna som genast blir mjuka och lena. Krämen absorberas snabbt och resultatet håller länge. Ett måste under vinterhalvåret när händerna är i behov av fukt i stora lass!

bästa handkräm bäst i test handkräm från clarins
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa kladdfria handkräm, Pure Hand Creme – Akademikliniken

Lätt som en lotion, men återfuktande som ett balm – Pure Hand Creme är den perfekta handkrämen för den som avskyr minsta tendens till kladd. Förutom återfuktande och lugnande innehåll som hyaluronsyra, pantenol och allantoin innehåller handkrämen också spännande ingredienser som bakuchiol och C-vitamin. Vi klappar våra händer för den härliga handhjälten!

bästa kladdfria handkräm bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa ekologiska handkräm, Never Spring Hand Cream – Björk & Berries

Lugnande kamomill, återfuktande aloe vera och ekologisk havtorn fullproppad med antioxidanter, det är bara några av de härliga ingredienserna som gör magi för torra händer. Never Spring Hand Cream från svenska ekomärket Björk & Berries är en tjockare handkräm som direkt gör händerna mjuka och följsamma. På en dag har torra nagelband blivit bättre, nariga knogar är som borttrollade och händerna känns mjuka och följsamma. Den lyxiga doften av cederträ, mysk, jasmin och björnbär gör inte användningen tråkigare.

ekologisk handkräm bäst i test bästa handkräm
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa veganska handkräm, Deep-Hydrating Hand Cream – Skin Treat

Den veganska (och plånboksvänliga) favoriten Deep-Hydrating Hand Cream innehåller återfuktande favoriter som sheasmör och mandelolja, men också centella asiatica, även kallad cica. Cica verkar både läkande och vårdande och har också antiinflammatoriska egenskaper. Direkt vid applicering känns händerna något hala, men efter någon minut har all produkt sjunkit in.

Annons
handkräm från skintreat bästa handkräm budget
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa handkräm för självsprickor, Hand pro – CCS

Har du händer så torra att fingertopparna tenderar att spricka är snälla Hand Pro från CCS din bästa vän. Den oparfymerade handkrämen stärker hudbarriären, ger intensiv återfuktning och innehåller också solskyddsfaktor 15. Rapsolja, niacinamid och glycerin hjälper till att hålla händerna mjuka och lena länge. Efter några dagars kontinuerligt användande har torra sprickor försvunnit, knogarna är mjuka och fina och händerna känns också klara och fasta. Förpackningen är inte den mest eleganta, men det fina resultatet gör att vi applåderar högt!

Bästa handkräm med spf, Hyaluron-filler + elasticity age spot correcting hand cream spf 30 – Eucerin

Händerna är en av de delar på kroppen där tidiga ålderstecken syns först. Därför är det också extra bra att se till att skydda huden med solskyddsfaktor. Handkrämen Hyaluron-filler + elasticity age spot correcting hand cream spf 30 från Eucerin levererar både generöst med fukt och bra skydd mot solens starka strålar. Stort plus för att handkrämen inte heller har någon doft av solskyddsfaktor.

Annons
Bästa handkräm Eucerin handkräm spf
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa set med tvål och handkräm

Aldrig tidigare har vi så maniskt tvättat våra händer – därför är det också dags att tvätta händerna med stil! ELLE listar bästa seten med handtvål och handkräm som både rengör och återfuktar.

Lyxigt handset, Suede Hand Wash och Hand Lotion – Byredo

Byredo sviker aldrig när det kommer till lyx – och inte heller när det kommer till vård. Den storsäljande handduon i doften Suede har noter av päron, mysk och plommon och får händerna att dofta underbart. Tvålen Suede Hand Wash löddrar fint i händerna utan att kännas uttorkande och kompanjonen Suede Hand Lotion är en lättare lotion som trots det inte snålar på fukten. Handkrämen sjunker in direkt, gör händerna mjuka och den härliga doft hänger kvar länge, utan att för den delen ta över. Den fina duon är också en perfekt present till någon du tycker om (eller till dig själv).

byredo SUEDE HAND WASH OCH HAND LOTION
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Foto: Imaxtree

I den här ordningen ska du använda dina produkter enligt The skin coachBrand logo
I den här ordningen ska du använda dina produkter enligt The skin coach

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons