Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymer

Så applicerar du nagelbandsolja – tipset som gör skillnad

14 jun, 2024 
applicera nagelbandsolja tips fina naglar
Nagelolja är den perfekta produkten för att ge naglar och nagelband en välbehövlig boost. Men vet du hur ofta du faktiskt ska använda nagelolja för att få bästa effekt? ELLE har expert-tipsen som garanterat kommer att ge dig starka naglar och fina nagelband på nolltid!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min rutin #23 – Zara FredholmBrand logo
Min rutin #23 – Zara Fredholm

Naglar som flisar och går av och nagelband som är torra och spricker. Känner du igen dig? Väder, vind och vatten är bara några av många faktorer som gör att naglarna kan upplevas som svaga och nagelbanden som torra och tråkiga. Men det finns hjälp att få! ELLE tog hjälp av nagelexperten Frida Selkirk för att reda ut allt du behöver veta om nagelbandsolja. Här är tipsen som verkligen gör skillnad för dina naglar!

Varför ska man använda nagelbandsolja?

Precis som huden i ansiktet kan behöva en boost med hjälp av serum eller olja, behöver även dina naglar en produkt som jobbar långsiktigt med att vårda och stärka nageln. Då är en nagelolja den perfekta produkten! Men det finns en skillnad mellan nagelolja och nagelbandsolja.

Annons

– En nagelbandsolja är en produkt anpassad för nagelbanden och då är syftet att ta bort död hud och mjukgöra frisk hud. Produkten kan komma som kräm eller olja. Men en nagelolja däremot är gjord mer för att vårda naglarna. Oljan är anpassad för att kunna tränga ner i den döda nageln och på så sätt att fylla ut mellan flisor och i vita fläckar. Nageloljan fyller alltså ut och täpper igen och ser till att den nya nageln som växer ut inte delar sig, säger Frida Selkrik.

tips nagelbandolja applicera olja nagelolja
Luisa Lanza/launchmetrics.com/spotlight

Applicera nagelbandsolja – så ofta ska du applicera olja på naglarna

För att få bäst effekt av din nagelolja är det viktigt att vara konsekvent i användandet och missen som många gör är just att inte använd olja tillräckligt ofta.

Annons

– En nagelolja ska användas minst en gång om dagen, men gärna två. Tänk morgon och kväll. Det går helt enkelt inte att överdosera och du kan aldrig få för mycket av nagelsolja. Bästa tricket för att komma ihåg att applicera är att skaffa en olja som luktar gott. Då blir det ju också extra härligt att applicera.

Bästa tipset för att applicera nagelolja

Nageolja och nagelbandsolja appliceras båda på nagelbanden, men det finns också ett tips som gör stor skillnad!

– Många som använder nagelolja vet inte att det är bra att också applicera under nageln. Så vänd på handen och droppa under kanten på nageln för att få in oljan under nageln. Det här är extra bra om du har nagellack eller material på naglarna, eftersom att en nagelolja inte kan tränga igenom material.

fina naglar nagelband tips applicera nagelolja
Matteo Scarpellini/launchmetrics.com/spotlight

Vad gör en nagelbandsolja?

En nagelbandsolja har många fina fördelar och ger direkt effekt, men jobbar också långsiktigt för att göra nagel och nagelband starkare.

Annons

– Tanken med nageloljan är att den ska lägga sig och binda ihop alla lager som nageln består av. Du får då en jämn färg på nageln, en flexibilitet och nageln slutar skiva och flisa sig. En stark och välmående nagel gynnar också salongsnaglar. För ju bättre grund salongen har att göra manikyr eller bygga en nageln på, ju bättre hållbarhet kommer manikyren att ha.

Kladdfri nagelolja

Essie

Lättapplicerad och väldoftande olja för naglar och nagelband med aprikoskärn- och jojobaolja som vårdar och återfuktar långsiktigt.

Apricot Nail And Cuticle Oil
ANNONSKöp här!Essie

Smidig nagelolja

OPI

En favorit inom området och en snabbabsorberande olja med smidig pipett som gör appliceringen enkel.

Pro SpaNail And Cuticle Oil
ANNONSHär hittar du favoriten!OPI
Annons

Vårdande nagelolja

Scratch of Sweden

Nagelolja som långsiktigt gör naglarna starkare, jämnare och mer flexibla!

Nail Food
ANNONSLäs mer och köp här!Scratch of Sweden

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Annons