Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Allt du vill veta om årets mest modemässiga hårspray

03 feb, 2021 
Björn Axén har tillsammans med haute couture-designern Iris Van Herpen samarbetat för att skapa årets allra vackraste hårspray. En liten bit haute couture för håret som även bidrar till stöd för Regnbågsfonden och HBTQ-arbetet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här är de mest ikoniska frisyrtrenderna genom tidernaBrand logo
Här är de mest ikoniska frisyrtrenderna genom tiderna

Det bästa av två världar flätas samman– när fantastiska kreatörer skapar vackra och effektfulla ting som även bidrar till välgörenhet och ett engagemang och stöd för HBTQ-rörelsen.

För i dagarna lanserar hårimperiet och hovfrisörerna Bjorn Axen, med Johan Hellström och Peter Hägelstam i spetsen, ett exklusivt designsamarbete med den hollandska haute couture-designern Iris van Herpen.

Peter Hägelstam och Johan Hellström från Axèn i modell med Iris van Herpens konstverk till klänning.

Iris Van Herpen har tagit fram ett unikt print till Bjorn Axen bastsaljande harspray Megafix, samt en limiterad upplaga med en sidenscarf till forman for Regnbagsfonden.

Annons
Björn Axén-spray
Björn Axèns limiterade Megafix finns bland annat att köpa på Lyko, Kicks och via Björn Axèn. Klicka på bilden och kom direkt till hårsprayen.

Hårsprayen och bästsäljaren Megafix har fått sig en haute couture-skrud designad Van Herpen och finns bland annat att köpa här. (reklamlänk)

Iris Van Herpens limiterade scarf i samarbete med Björn Axén.

I sitt samarbete med Axèn har Iris van Herpen även designat ett print som pryder 500 stycken unika scarfar i 100% siden dar 10% av vinsten oavkortat gar till Regnbagsfondens arbete kring att skapa grundlaggande rattigheter oavsett sexuell laggning, konsidentitet eller uttryck.

Annons

Scarfen finns exklusivt att köpa här under en limiterad tid.

– Iris Van Herpen är en otrolig konstnär och innovatör och vi är stolta över att lansera ett designsamarbete med syftet att tillsammans göra en insats för Regnbågsfonden. För mig och Björn Axén som företag är det en självklarhet att respektera alla människor oavsett vem de älskar, berättar Johan Hellström, ägare Björn Axén.

– Tyvärr ser inte världen ut så idag och därför arbetar vi aktivt med att stötta Regnbågsfonden i deras otroligt viktiga arbete kring att skapa förändring, säger Johan.

Iris Van Herpen SS 21.

Iris Van Herpen är känd för skapar organiska, futuristiska kladskulpturer i granslandet mellan mode och konst. Materialen ar ofta innovativa, med kreativa inslag som metallfolier och porslinsbelaggningar, medan teknikerna ar traditionellt hantverksbaserade.

Annons
Iris Van Herpen.

Iris Van Herpens kreationer har burits av bade Bjork och Lady Gaga, och hon har stallt ut i over 40 utstallningar runt om i varlden. Sedan 2011 har hon deltagit i Haute Couture- visningarna pa modeveckorna i Paris och tilldelats flertalet prestigefyllda designpriser.

Iris Van Herpen SS 20 där Axén stod för hårkreationerna.

Bjorn Axen fick varen 2020 även ansvara for har under Iris Van Herpens visningar under Paris Haute Couture-vecka.

Samarbetet finns nu att köpa här.

LÄS MER:

Fixa Tove Styrkes kreativa makeuplook för alla hjärtans dag

Så blir du av med pigmentfläckar i ansiktet

Årets 12 hetaste beautytrender 2021

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons