Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Allt du vill veta om årets mest modemässiga hårspray

Björn Axén x Iris van Herpen.

Björn Axén har tillsammans med haute couture-designern Iris Van Herpen samarbetat för att skapa årets allra vackraste hårspray. En liten bit haute couture för håret som även bidrar till stöd för Regnbågsfonden och HBTQ-arbetet.
03 februari, 2021

Det bästa av två världar flätas samman– när fantastiska kreatörer skapar vackra och effektfulla ting som även bidrar till välgörenhet och ett engagemang och stöd för HBTQ-rörelsen.

För i dagarna lanserar hårimperiet och hovfrisörerna Björn Axén, med Johan Hellström och Peter Hägelstam i spetsen, ett exklusivt designsamarbete med den holländska haute couture-designern Iris van Herpen.

Peter Hägelstam och Johan Hellström från Axèn i modell med Iris van Herpens konstverk till klänning.

Iris Van Herpen har tagit fram ett unikt print till Björn Axén bästsäljande hårspray Megafix, samt en limiterad upplaga med en sidenscarf till förmån för Regnbågsfonden.

Björn Axén-spray

Björn Axèns limiterade Megafix finns bland annat att köpa på Lyko, Kicks och via Björn Axèn. Klicka på bilden och kom direkt till hårsprayen.

Hårsprayen och bästsäljaren Megafix har fått sig en haute couture-skrud designad Van Herpen och finns bland annat att köpa här. (reklamlänk från Adtraction)

Iris Van Herpens limiterade scarf i samarbete med Björn Axén.

I sitt samarbete med Axèn har Iris van Herpen även designat ett print som pryder 500 stycken unika scarfar i 100% siden där 10% av vinsten oavkortat går till Regnbågsfondens arbete kring att skapa grundläggande rättigheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller uttryck.

Scarfen finns exklusivt att köpa här under en limiterad tid.

– Iris Van Herpen är en otrolig konstnär och innovatör och vi är stolta över att lansera ett designsamarbete med syftet att tillsammans göra en insats för Regnbågsfonden. För mig och Björn Axén som företag är det en självklarhet att respektera alla människor oavsett vem de älskar, berättar Johan Hellström, ägare Björn Axén.

– Tyvärr ser inte världen ut så idag och därför arbetar vi aktivt med att stötta Regnbågsfonden i deras otroligt viktiga arbete kring att skapa förändring, säger Johan.

Iris Van Herpen SS 21.

Courtesy of Press Office

Iris Van Herpen är känd för skapar organiska, futuristiska klädskulpturer i gränslandet mellan mode och konst. Materialen är ofta innovativa, med kreativa inslag som metallfolier och porslinsbeläggningar, medan teknikerna är traditionellt hantverksbaserade.

Iris Van Herpen.

Iris Van Herpens kreationer har burits av både Björk och Lady Gaga, och hon har ställt ut i över 40 utställningar runt om i världen. Sedan 2011 har hon deltagit i Haute Couture- visningarna på modeveckorna i Paris och tilldelats flertalet prestigefyllda designpriser.

Iris Van Herpen SS 20 där Axén stod för hårkreationerna.

IMAXTREE.COM

Björn Axén fick våren 2020 även ansvara för hår under Iris Van Herpens visningar under Paris Haute Couture-vecka.

Samarbetet finns nu att köpa här.

LÄS MER:

Fixa Tove Styrkes kreativa makeuplook för alla hjärtans dag

Så blir du av med pigmentfläckar i ansiktet

Årets 12 hetaste beautytrender 2021