Annons

Annons

Singel? Det kan bero på att du är intelligentHar du mängder av smarta singeltjejkompisar? Det är ingen slump, visar ny forskning.

Intelligenta kvinnor är oftare singlar, det visar en ny studie från tre amerikanska universitet. Orsaken till att man är singel kan enligt undersökningen vara att man sitter på en hög intelligens. Smarta kvinnor är mer benägna att leva ensamma.

Annons

Forskningsstudien, som publiceras i Personality and Social Psychology Bulletin, avslöjar att män tenderar att bedöma intelligenta kvinnor – framför allt kvinnor som är smartare än de själva – som mindre attraktiva och mindre intressanta att dejta. Detta trots att männen angett att de såg intelligens som ett attraktivt karaktärsdrag hos kvinnor. I praktiken visade det sig dock inte stämma.

I experimentet fick männen nämligen möta en rad olika kvinnor, varav vissa av kvinnorna pekades ut som att ha lyckats bättre än männen själva på ett intelligenstest. Forskarna kunde då se att de kvinnor som fått en ”smart-stämpel” ratades i högre grad – männen distanserade sig från dem och var mindre benägna att utbyta kontaktuppgifter med dem.

Forskarnas förklaring var att männen kände sig ”mindre maskulina” när de umgicks med kvinnor som fått bättre IQ-resultat än de själva.

Av Malin Karlberg

(4)
(0)


Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
Annons

Laddar