Så spenderar du den perfekta dagen på Mallorca

24 aug, 2022 
AvLouisa Falkenberg
Så spenderar du den perfekta dagen på Mallorca
När hon inte bloggar på ELLE inspirerar hon med mode, inredning och härliga resebilder på Instagramkontot @whylessisnotmore. Här delar Louisa Falkenberg med sig av sina bästa Mallorcatips.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Prylarna du måste packa till vandringsresanBrand logo
Prylarna du måste packa till vandringsresan

07.00 Promenad & kaffe

Även om jag är på semester ser jag alltid till att vara uppe tidigt. Det är något speciellt med att upptäcka nya platser innan staden har vaknat till liv. Jag tycker om att se hur lokal-befolkningen startar dagen på sina favoritkaféer. Mitt mål är ett av Palmas äldsta bagerier, Ca'n Joan de s'Aigo, som ligger nära vårt hotell. Vi bor i den del där Gamla stan möter populära Santa Catalina. Bageriet är en upplevelse att se och de är berömda för sina Ensaimadas.

Annons
Louisa med lilla dottern Aléa.
Louisa med lilla dottern Aléa.

08.00 Hotellfrukost

Vi bor på Concepció by Nobis, svenska Nobisgruppens nya boutiquehotell i en otrolig 1700-talsbyggnad som varsamt gjorts omtill hippt hotell med hög mysfaktor. Vi äter en sanslöst god frukost och börjar planera dagen över en andra kopp kaffe.

Poolhäng på Hotel Concepció by Nobis.
Poolhäng på Hotel Concepció by Nobis.

11.00 Marknad

Jag är fullkomligt tokig i marknader och måste såklart spana in vintagemarknaden Mercat de Vell de Consell som ligger i lilla byn Consell. Det är bara en bilfärd på 20 minuter och helt klart värt att att ta sig hit. Marknaden är öppen 08:00–14:00, kom tidigtför att undvika trängsel.

Annons

13.00 Lunch

Dags för lunch. Jag velar mellan att ta den långa och vackra promenaden längs vattnet bort till Port de Andratxför att äta lunch på den charmiga fisk-restaurangen eller om jag ska vara lite mer bekväm och hålla mig inne i stan. Med en bebis på fem månader blirdet sista alternativet och vi rullar inpå El Camino. En oslagbar restaurang som bara måste besökas. Stissigt, trendigt och trevligt. Här ringlar sigkön lång. Se till att boka bord och missa inte deras zucchiniblommor med getost. Snyggaste och godaste rätten jag ätit på länge!

Lunchen på El Camino är zucciniblomma.

15.00 Eftermiddagsvila

Efter en härlig lunch som vi kommer att minnas länge tar vi oss till Sant Francesc Hotel Singular. Här finner ni kanske Palmas trevligaste takterrass. Eftermiddagen tillbringas i en solstol med varsin färskpressad apelsinjuice. Behöver du fylla på med lite energi, passa på att ta in deras fruktsallad. Den är bedårande söt med bär och frukt skuren till perfektion.

Annons

19.00 Middag

Maten är i fokus när jag reser ochhelst vill jag bara besöka lokal-befolkningens favoriter. Vi har blivit tipsade om charmiga Toque de Queda som bara ligger fem minuter från vårt hotell. Vilket kanonställe! Här är det enkelt, du sitter huller ombuller på lite hårda stolar i opretentiös miljö. Låt dig dock inte luras, det serveras mat i världsklass.

Annons

22.00 Tillbaka på hotellet

Med en liten bebis som sover i vagnen passar vi på att ta en drink och slår oss ner i soffgrupperna som mer känns som ett trevligt vardagsrum. Morgondagen ska planeras och i morgon bitti kommer taxin som ska ta oss mot Deià och hotell La Residencia. En sagolik oas som bara måste upplevas någon gång i livet. Hade jag rest med annat sällskap hade jag tagit en tur ner på stan. På min lista har jag De Tokio a Lima som sägs vara Palmas chicaste ställe för en drink på taket.

Ta del av fler tips på Louisas blogg genom att klicka här!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons