Så här spenderar du en heldag i Milano

Så här spenderar du en heldag i Milano

Hon driver egna coola svenska jeansmärket Iggy jeans – och jobbar som assistent i designteametpå italienska Miu Miu. Här bjuder Ingrid Berg på sina favoritadresser i Milano – från morgonens cappuccino, kultur och vintageshopping till kvällens karaoke.
08 september, 2022
Se kändisarna som gifte sig i Italien
1:10

Efter reklamen: Se kändisarna som gifte sig i Italien

(1:10)

Slå på ljud

08.00 Morgonkaffe

Pasticceria Cucchi öppnade 1936 och är ett av de mest klassiska milanesiska kaféerna. Hit kan man gå när som helst under dagen, för en brioche con crema och en cappuccino till frukost eller en aperitivo på eftermiddagen.

10.00 Kulturinjektion

Spazio Maiocchi är ett galleri som friskt blandar konst, design och mode. Ligger i en fint renoverad industribyggnad vid Porta Venezia. De roterar ofta utställningar, allt från unga mer oetablerade till större märken.

Spendera den perfekta dagen på Mallorca med god mat, marknad och takterass

13.00 Lunch

Trattoria de la Trebia är en mycket bra klassisk trattoria som ligger ett stenkast från Fondazione Prada. Sist jag var här delade jag och min kille en gorgonzolagnocchi som primo och cotoletta milanese som secondo, det kommer jag nog att göra nästa gång också, så gott! Perfekt att äta här först och sedan få lite kulturinspiration på Fondazione Prada.

14.30 Shopping

Vintage 20134 Lambrate är Milanos bästa vintagebutik. Ligger lite utanför stan men är definitivt värd att åka till – här kan man verkligen fynda klassiska plagg från stora italienska modehus. En del stora modehus åker hit for research och hon som har det är väldigt kunnig inom italiensk modedesign och har en väldigt bra samling av vintagedesignerplagg. Milanos vintage är ganska dyr men de flesta ställen är välkurerade.

16.00 Promenad & inspiration

Det gömda palatset Villa Necchi mitt i Milano är en oas – det känns som att tiden stannat här. Ritat 1935 av arkitekten Piero Portaluppi och ett av de finaste exemplen på 1900-talsarkitektur i Milano. Interiören är otroligt välbevarad och palatset är en vacker plats att inspireras av.

Palatset Villa Necchi.
Giorgio Majno

18.00 Middag & barhäng

Antingen går vi till Røst, en skön restaurang på Via Melzo vid Porta Venezia. Det finns också många bra barer att hänga vid på samma gata, men den här har bäst mat. Fokus på bra råvaror, menyn bygger på flera smårätter, mina favoriter är giardiniera (inlagda grönsaker) och deras mondeghili (en slags klassisk milanesisk köttbulle) som jag ofta tar på vägen hem från jobbet. Det kan också bli en helkväll i mina hoods, China Town. Då blir det först en aperitivo på Cantine Isola som ligger på stora gatan Via Paolo Sarpi, där man också kan hitta bra kinesisk street food och bubbelte. Sedan middag på hotpot-stället Little Lamb där man själv bestämmer fond och vad man vill ha till.

Bad, pizza och magisk solnedgång – den perfekta dagen på Västkusten

22.00 Karaoke

Jag avslutar kvällen på karaokestället Ronin. Kul rum, här måste man dock boka i förväg. Annars funkar det också bra med något av de många karaokeställena på Via Paolo Sarpi.

Foto: Giorgio Majno (Villa Necchi Campiglio), Courtesy of Røst restaurant (Røst) m fl