Så här spenderar du en heldag i Milano

08 sep, 2022 
AvIngrid Berg
Så här spenderar du en heldag i Milano
Hon driver egna coola svenska jeansmärket Iggy jeans – och jobbar som assistent i designteametpå italienska Miu Miu. Här bjuder Ingrid Berg på sina favoritadresser i Milano – från morgonens cappuccino, kultur och vintageshopping till kvällens karaoke.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se kändisarna som gifte sig i ItalienBrand logo
Se kändisarna som gifte sig i Italien

08.00 Morgonkaffe

Pasticceria Cucchi öppnade 1936 och är ett av de mest klassiska milanesiska kaféerna. Hit kan man gå när som helst under dagen, för en brioche con crema och en cappuccino till frukost eller en aperitivo på eftermiddagen.

Morgonens första cappuccino dricks på Pasticceria Cucchi.

10.00 Kulturinjektion

Spazio Maiocchi är ett galleri som friskt blandar konst, design och mode. Ligger i en fint renoverad industribyggnad vid Porta Venezia. De roterar ofta utställningar, allt från unga mer oetablerade till större märken.

Annons

13.00 Lunch

Trattoria de la Trebia är en mycket bra klassisk trattoria som ligger ett stenkast från Fondazione Prada. Sist jag var här delade jag och min kille en gorgonzolagnocchi som primo och cotoletta milanese som secondo, det kommer jag nog att göra nästa gång också, så gott! Perfekt att äta här först och sedan få lite kulturinspiration på Fondazione Prada.

Efter lunch bär det av till Fondazione Prada för mer kultur.

14.30 Shopping

Vintage 20134 Lambrate är Milanos bästa vintagebutik. Ligger lite utanför stan men är definitivt värd att åka till – här kan man verkligen fynda klassiska plagg från stora italienska modehus. En del stora modehus åker hit for research och hon som har det är väldigt kunnig inom italiensk modedesign och har en väldigt bra samling av vintagedesignerplagg. Milanos vintage är ganska dyr men de flesta ställen är välkurerade.

Annons

16.00 Promenad & inspiration

Det gömda palatset Villa Necchi mitt i Milano är en oas – det känns som att tiden stannat här. Ritat 1935 av arkitekten Piero Portaluppi och ett av de finaste exemplen på 1900-talsarkitektur i Milano. Interiören är otroligt välbevarad och palatset är en vacker plats att inspireras av.

Palatset Villa Necchi.

18.00 Middag & barhäng

Antingen går vi till Røst, en skön restaurang på Via Melzo vid Porta Venezia. Det finns också många bra barer att hänga vid på samma gata, men den här har bäst mat. Fokus på bra råvaror, menyn bygger på flera smårätter, mina favoriter är giardiniera (inlagda grönsaker) och deras mondeghili (en slags klassisk milanesisk köttbulle) som jag ofta tar på vägen hem från jobbet. Det kan också bli en helkväll i mina hoods, China Town. Då blir det först en aperitivo på Cantine Isola som ligger på stora gatan Via Paolo Sarpi, där man också kan hitta bra kinesisk street food och bubbelte. Sedan middag på hotpot-stället Little Lamb där man själv bestämmer fond och vad man vill ha till.

Annons

22.00 Karaoke

Jag avslutar kvällen på karaokestället Ronin. Kul rum, här måste man dock boka i förväg. Annars funkar det också bra med något av de många karaokeställena på Via Paolo Sarpi.

Ingrid Berg avslutar kvällen på karaokestället Ronin.

Foto: Giorgio Majno (Villa Necchi Campiglio), Courtesy of Røst restaurant (Røst) m fl

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons