Roliga saker att göra i Göteborg i sommar

17 maj, 2022 
AvGabriella Håkansson
Göteborg
Spenderar du sommaren i Göteborg i år? Då kommer här massvis av inspiration gällande vad du kan hitta på i storstaden under de varma månaderna!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
VIDEO: 6 mysiga spa i närheten av GöteborgBrand logo
VIDEO: 6 mysiga spa i närheten av Göteborg

Trots att Göteborg är en storstad finns här massvis av härliga aktiviteter som passar perfekt under sommarmånaderna. Vi har samlat 12 tips för dig som söker inspiration inför semestern.

1. Paddla kajak i Lilla Bommens hamn

Hos Point65 Kayak Center som ligger i Lilla Bommens hamn kan du hyra kajak. Det finns väl inget som passar bättre på sommaren än att uppleva en stad från vattnet? Förutom stadspaddlingen erbjuds både guidade turer och kurser under sommaren, som passar alla oavsett erfarenhet.

Annons

2. Liseberg

Liseberg är en given sommaraktivitet för hela familjen. Inte nog med karuseller, chokladhjul, kaninlandet och berg- och dalbanor så finner du här även vackra blomsterarrangemang att spana in. Mat, dryck och musikupplevelser är även det en stor del av Liseberg!

Om du planerar att besöka Liseberg under en måndag kan du passa på att boka biljetter till allsångsprogrammet Lotta på Liseberg.

3. Paddan

Kliv ombord på Paddan och njut av sightseeing längs Göteborgs kanaler. Paddanturen är ett av de mest effektiva och populära sätten att uppleva staden. GöteborgsOperan, Feskekörka och Läppstiftet är några av de sevärdheter som ni får se under färdens gång medan guiden ombord berättar allt om staden.

Annons

4. Trädgårdsföreningen

Centralt i Göteborg ligger den vackra stadsparken Trädgårdsföreningen med mysiga miljöer och historiska sevärdheter. Kan det bli mycket mysigasre än att spendera en sommardag med att strosa runt i trädgården och ta en lunch på Rosenkaféet?

I andra änden av stan ligger Botaniska Trädgården med över 16 000 arter att beundra.

5. Ocean bus

Förutom Paddanbåten kan du nu även se Göteborg från vattnet genom att ta en åktur med Ocean Bus. Fordonet börjar på land som en buss men glider sedan ner i vattnet och förvandlas då till en båt.

Annons

På drygt en timme ser du sevärdheter som Avenyn, Feskekôrka, Liseberg, Nya och Gamla Ullevi och Poseidon-statyn av Carl Milles – samt får en tur på Göta Älv.

6. Badplatser i Göteborg

I Göteborg finns många härliga badplatser för dig som vill ta ett svalkande dopp i sommarvärmen, Delsjöbadet, Fiskebäcksbadet och Askimsbadet för att bara nämna några. Föredrar du sandstrand eller klippbad? I Göteborg finns flera badplatser som erbjuder båda sorterna.

Se hela listan med badplatser i Göteborg här!

Annons

7. Dagstur i Göteborgs skärgård

Sommartid är Göteborgs skärgård svårslaget. Från Lilla Varholmen kan du ta bilfärja till de två norra öarna i Göteborgs skärgård, Hönö och Björkö. Vill du istället besöka södra öarna i Göteborgs skärgård är det kollektivtrafikens färjor från Saltholmen eller Stenpiren som gäller.

På exempelvis Hölö är finns trevliga matställen som Tullhuset och Skärgårdshotellet, mysiga badvikar och flertal aktiviteter. Här erbjuds sälsafari och du kan dessutom fiska makrill eller krabbor.

8. Besök nordens första stadsvineri – Wine Mechanics

Dricka vin på en uteservering är också en ganska trevlig aktivitet under semester, eller hur? På Wine Mechanics i Gamlestadens slakthusområde produceras vin med druvor direkt från Pfalz i Tyskland och från Norra Rhône i Frankrike.

Annons

Förutom att dricka vin kan du här både äta lunch, middag eller helgbrunch.

9. Uteserveringshäng

Några andra populära uteserveringar att besöka i sommar om du befinner dig i Göteborg är Zamenhof, Barabicu och Boulebar. Vill du få en härlig utsikt över staden är Belloras takbar Cielo mitt på Avenyn ett hett tips!

Dessutom förvandlas Tredje Långgatan till gågata, och gatans uteserveringar till en livlig mötesplats.

10. Ät glass i stora lass

I Göteborg ligger Gelaterian som har vunnit flera priser för sin glass under de senaste åren. Här kan du dessutom köpa flera av gelatosmakerna som chokladpraliner.

Annons

Gelaterian har dessutom en trevlig uteservering, perfekt för en svalkande paus i sommarsolen.

11. Plocka grönsaker och bär

Att besöka ett självplock är kanske sommarens mysigaste aktivitet. På Bärby självplock utanför Göteborg kan du plocka dina egna bär, grönsaker och kryddor.

Mer info här!

12. Dagsutflykt till Råda Säteri

Råda Säteri är ett perfekt dagsutflyktsmål strax utanför Göteborg. Besök den inspirerande trädgården som har en hundraårig historia och ta en lunch eller fika i Trådgårdscaféet.

Annons

På Råda Sätergi arrangeras även yogaklasser, veteranbilträffar och familjeteater.

Foto: Instagram/ @paddan/@tradgardsforeningen/@goteborgcom

SE OCKSÅ: Sommarens bästa poddarBrand logo
SE OCKSÅ: Sommarens bästa poddar
Annons