Slottshotell att checka in på i Danmark

Slottshotell i Danmark

Vill du leva som en drottning eller kung är en natt på ett slott helt klart något för dig. Vi har samlat 5 slottshotell att besöka i vårat kära grannland Damark.
04 maj, 2022
0:48

Efter reklamen: 5 av världens dyraste hotell

(0:48)

Sommaren väntar runt hörnet och vad passar då inte bättre än att planer in utflykter som inte ligger allt för långt bort. Med tåg tar du dig enkelt till Danmark och här finns flertal fantastiska slottshotell att checka in på.

7 dolda pärlor i Köpenhamn – Maxjenny guidar till en ny sida av hemstaden

1. Hvedholms slott

I Fåborg ligger Hvedholms slott som passar dig gärna vill vara aktiv under din slottsvistelse. Här kan du nämligen aktivera dig genom kajakpaddling, segling eller varför inte en cykelturer.

Även sevärdheter som Holstenshuus Slotspark och Skjoldnaes-fyren ligger i närheten.

2. Kokkedals slott

Unna dig och någon du tycker om en natt på Kokkedals slott som ligger högt på sin kulle med utsikt över Limfjorden. Slottet är placerat 30 km från Köpenhamn och har legat här sedan 1700-talet. På Kokkedals slott finns vackra salar, lyxiga sviter och läckra rum – alla med sin individuella karaktär och namngivning baserat på slottets historia.

I huvudbyggnaden ligger slottets restaurang Castle Cellar samt en riddarsal i barockstil.

3. Hindsgavl Slott

I Middelfart hittar du det strandnära slottet Hindsgavl slott. Här ser du ut över Fænøsund och Lilla Bält.

Restaurangen på slottet heter Den Hvide Dame och är namngiven efter ett spöke som fortfarande sägs härja på slottet. Rätterna på Den Hvide Dame består bland annat av råvaror som är plockade i slottets egna örtagård.

Hindsgavl slott passar dig som vill njuta av en fridfull och grön miljö.

4. Dragholms Slott

En tio minuters promenad från Nekseløbukten ligger Dragholms slott. Rummen på slottet har högt i tak, ljuskronor och möbler i antik stil – så här får du helt enkelt den riktiga slottskänslan.

Dragholms slott erbjuder även två restauranger där som båda fokuserar på det nordiska köket. I maten används säsongens råvaror som odlas i hotellets egna trädgård.

5. Bernstorff SLott

En 20 minuters bilresa från Köpenhamns centrum finner du Gentofte där detta 1700-tals slott ligger. Slottet Bernstroff användes fram till år 1906 som kung Christian IX av Danmarks sommarresidens men idag kan vem som helst boka sig ett rum här.

Bredvid slottet ligger Svenska villan där du kan ta dig en fika eller spana in villans galleri.

Foto: Instagram @kokkedalsslotcopenhagen