Artikeln innehåller reklamlänkar

5 vackra danska slott att bo på i år

26 jan, 2023 
AvGabriella Håkansson
AvJohanna Sundquist
slott danmark
Vill du leva som en drottning eller kung är en natt på ett slott helt klart något för dig. Vi har samlat tips på 5 vackra slott i vårt kära grannland Danmark, som du också kan bo på!
Annons

Våren och sommaren väntar runt hörnet och vad passar då inte bättre än att planer in utflykter som inte ligger allt för långt bort. Med tåg tar du dig enkelt till Danmark och här finns flertal fantastiska slott, och vissa av dem kan du till och med checka in på!

Bästa slott och slottshotell i danmark 2023

Danmark har ett flertal spektakulära hotell, och vissa erbjuder övernattning, samt fantastisk middag. Här listar vi slottshotellen att besöka för en weekend.

  • Slott i Fåborg, Hvedholms slott
  • Slottshotell nära Köpenhamn, Kokkedals slott
  • Slott i Middelfart, Hindsgval slott
  • Slott nära Nekseløbukten, Dragholms slott
  • Slott i närheten av Köpenhamn, Bernstorff slott

Bo på slott i danmark – 5 magiska hotell

Det finns många vackra och historiska slottshotell att besöka i vårt sydligaste grannland. Nedan listar vi våra fem favoriter.

Psst! Här hittar du också tips på bra hotell i Köpenhamn.

1. Hvedholms slott

I Fåborg ligger Hvedholms slott som passar dig gärna vill vara aktiv under din slottsvistelse. Här kan du nämligen aktivera dig genom kajakpaddling, segling eller varför inte en cykelturer.

Även sevärdheter som Holstenshuus Slotspark och Skjoldnaes-fyren ligger i närheten.

Annons

2. Kokkedals slott

Unna dig och någon du tycker om en natt på Kokkedals slott som ligger högt på sin kulle med utsikt över Limfjorden. Slottet är placerat 30 km från Köpenhamn och har legat här sedan 1700-talet. På Kokkedals slott finns vackra salar, lyxiga sviter och läckra rum – alla med sin individuella karaktär och namngivning baserat på slottets historia.

I huvudbyggnaden ligger slottets restaurang Castle Cellar samt en riddarsal i barockstil.

3. Hindsgavl Slott

I Middelfart hittar du det strandnära slottet Hindsgavl slott. Här ser du ut över Fænøsund och Lilla Bält.

Restaurangen på slottet heter Den Hvide Dame och är namngiven efter ett spöke som fortfarande sägs härja på slottet. Rätterna på Den Hvide Dame består bland annat av råvaror som är plockade i slottets egna örtagård.

Annons

Hindsgavl slott passar dig som vill njuta av en fridfull och grön miljö.

4. Dragholms Slott

En tio minuters promenad från Nekseløbukten ligger Dragholms slott. Rummen på slottet har högt i tak, ljuskronor och möbler i antik stil – så här får du helt enkelt den riktiga slottskänslan.

Dragholms slott erbjuder även två restauranger där som båda fokuserar på det nordiska köket. I maten används säsongens råvaror som odlas i hotellets egna trädgård.

slottet dragholms slott i danmark med hotell
Klicka på bilden för att boka din vistelse på Dragholms slott

5. Bernstorff Slott

En 20 minuters bilresa från Köpenhamns centrum finner du Gentofte där detta 1700-tals slott ligger. Slottet Bernstroff användes fram till år 1906 som kung Christian IX av Danmarks sommarresidens men idag kan vem som helst boka sig ett rum här.

Bredvid slottet ligger Svenska villan där du kan ta dig en fika eller spana in villans galleri.

Hur många slott finns det i Danmark?

I den här artikeln har vi listat fem vackra slott i Danmark, men det utöver dem finns ett hundratal slott i landet. Vissa av slotten består av ruiner, men en del av dem går fortfarande att besöka.

Foto: Instagram @kokkedalsslotcopenhagen

24H med Emma & Frida i KöpenhamnBrand logo
24H med Emma & Frida i Köpenhamn
Annons