Checka in på designelitens hem

Checka in på designelitens hem

Har du också drömt om att få kika in i världens mest stilfulla hem? Nu kan du till och med checka in – följ med när designeliten öppnar sina dörrar.
08 september, 2022
6 mysiga spa i närheten av Göteborg
1:38

Efter reklamen: 6 mysiga spa i närheten av Göteborg

(1:38)

Slå på ljud

Fairgreen farm guest house, Cotswolds

När Amanda Brooks – modekonsulten och före detta modechefen på Barnes – lämnade New York och flyttade till en gård i lantliga Cotswolds för att starta egna inredningsmärket Cutter Brooks, var precis alla nyfikna på hennes nya hem. Så när hon skapade ett vackert gästhus på sin tomt, genom att bygga samman grishuset med två gamla lador, blev det en självklar destination för designälskare. Interiört är allt byggmaterial återanvänt, från de massiva takbjälkarna i trä till sten från lokala stenbrott. Huset rymmer sex till åtta gäster fördelat på två större sovrum och två våningssängar, medan det stora köket/vardagsrummet är självklar mittpunkt.

Missa inte:

Badrummet med vackert grönt tassbadkar rymmer även ett minibibliotek. Från cirka 7 400 kronor/natt med ett minimum på en vecka, @fairgreenfarmguesthouse.

Weekend i Venedig – här är den ultimata guiden

Villa Laetitia, Rom

Oantastlig design möter romersk modekunglighet i den här lyxvillan som ägs av stilmatriarken Anna Fendi. Här doftar det genuin italiensk glamour med extravaganta fresker, marmorbyster, palmer i kruka och mästerligt konsthantverk. De 21 sovrummen är inredda som hyllningar till kultur- och designpersonligheter och har namn som ”Karl” (en dedikation till Lagerfeld i svart och vitt) och ”Adele” (minimalistisk homage till Fendigrundaren Adele Casagrande). Hotellet ligger i ett lugnt kvarter invid Tibern, men Piazza del Popolo och Spanska trappan ligger bara en slingrig 20-minuters promenad bort. Hotellets restaurang, Enoteca La Torre, har en Michelinstjärna och serverar traditionell mat och viner ur Annas egen samling.

Missa inte:

Reser du med husdjur? Be om husdjurskitet (vatten- och matskål, korg och koppel). Standardrum från 1 800 kr, inklusive frukost, Villalaetitia.com.

Lindos Villas, Rhodos

Olivträd, fikonträd, citrus och bougainvillea skapar en lummig och väldoftande entré till designern Jasper Conrans hem på Rhodos. Beläget på en kulle på öns östra kust med utsikt över den idylliska hamnen i Lindos finns tre villor (ursprungligen två hus från 1500- respektive 1700-talet) – Florence, Rosa och Beatrice – som bildar en labyrint av rum runt en gemensam gård. Conran köpte husen 2014 som semesterhem och tillbringar sex veckor här varje sommar – resten av året är det öppet för bokningar. Interiört samsas traditionellt lokalt hantverk med en touch av ottomansk arkitektur och sovrummen har panoramautsikt över bukten. Det tar åtta minuter att gå till någon av stadens tre stränder och man kan strosa längs Lindos vindlande gränder bland små butiker, restauranger och barer.

Missa inte:

På kullen ovanför huset ligger Lindos Akropolis som uppfördes på 400-talet före vår tideräkning. Villor från 3 400 kr/natt, Lindos-villas.com.

Lindos Villas.
Antonio Monfreda Giorgio Horn

North Farm, Teesdale

Londonbaserade inredningsdesignern Rita Konig är en mästare på att skapa hem som sticker ut och varenda vrå av hennes semesterbostad i grevskapet Durham känns som taget ur ett inredningsmagasin. På bottenplan finns tre olika sällskapsrum, bland annat ett rofyllt vardagsrum som vetter mot syd och ett biljardrum. Inredningen är eklektisk med blommönstrade textilier och vintagefynd. Bland de riktiga godbitarna finns en soffa klädd i senapsgul manchester från Tissus d’Hélène, ikatmönstrade kuddar från Turkiet och en antik affisch i hallen – men tjusigast av allt är nog köksinredningen från Plain English.

North Farm är inredningsdesignern Rita Konigs semesterbostad.
Simon Brown

Missa inte:

Kockar och massörer kan adderas till helgbokningar. En veckas boende från 35 000 kronor, Nicheretreats.co.uk.

Inredningen på North Farm är eklektisk.
www.simonbrownphotography.com

Hotel Trematonia, Cornwall

Överväldigande blommönstrade tapeter, fönster inramade med tunga sammetsgardiner, sängar bäddade med tofskantade kuddar: välkomna hem till äkta paret och designduon Frieda Gormley och Javvy M Royle. Efter lanseringen av sitt lifestylemärke House of Hackney 2011 flyttade paret från London till Cornwall tillsammans med barnen Javi och Lila. Nu har de omvandlat en tvåvåningsstuga på sina ägor kring det georgianska slottet Trematon, beläget på engelska sydkusten, till exklusivt B&B.

Slottet Trematon.
Mark Cocksedge

Missa inte:

Gäster har tillgång till stora delar av slottets magiska muromgärdade trädgård med poolområde i indisk stil och kan beställa picknick att ta med sig ut i omgivningarna. Snälla hundar är välkomna. Tre nätter inklusive frukost, från 13 400 kronor, Bokas via Airbnb.se

De blommönstrade tapeterna är ett signum på Hotel Trematonia – liksom för House of Hackney.
Mark Cocksedge
Poolområdet är designat i indisk stil.
Mark Cocksedge
Surf, spa och god mat – allt finns i Atlantkustens pärla Biarritz

Foto: Mark Cocksedge, Simon Brown (North farm), Antonio Monfreda, Giorgio Horn (Lindos Villas)