Saftigt äppelbröd med hasselnötter

Recept på saftigt äppelbröd med hasselnötter

Bröd som går snabbt och lätt att svänga ihop! Äpplet ger saftighet och sötma.
10 september, 2019

1 limpa

Du behöver:

2 dl havregryn

5 dl vetemjöl

1 dl linfrön

1/2 dl rågkross

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

1/2 dl sirap

3 1/2 dl filmjölk

1 stort äpple (ca 1 dl rivet)

1 dl hasselnötter, grovhackade

1 msk neutral olja till formen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Rör ihop alla de torra ingredienserna och tillsätt sirap och filmjölk.
  3. Riv äpplet grovt och rör ner i degen.
  4. Hacka hasselnötterna grovt och rör ner även dem, men spara några att strö över brödet.
  5. Olja in en brödform (eller klä med bakplåtspapper) och häll i smeten.
  6. Strö över hasselnötterna och dekorera ev med några äppelskivor.
  7. Grädda limpan i nedre delen av ugnen i cirka 60 minuter. Om brödet börjar få för mycket färg, täck med aluminiumfolie så att det inte bränns.
  8. Lyft ur formen och låt svalna innan du skär upp det.
Recept på saftigt äppelbröd med hasselnötter

Saftigt äppelbröd med hasselnötter.

Av: Anne Wendt/Söderberg Agentur

Foto: Lisa Björner