Glutenfri saffranskladdkaka med grädde och lingon

Supergod och saftig saffranskladdkaka. Denna variant utan gluten är minst lika god som originalet. Servera med grädde och lingon.
10 december, 2018

Du behöver:

1 dl bovetemjöl

1 dl majsmjöl

0,5 – 1 dl rårörssocker

100 g smör

200 g vit choklad

3 ägg

2 msk vaniljsocker

3 msk sirap

1 påse saffran

lite salt

kokosflingor och smör till formen

Till servering:

grädde och lingon

Gör så här:

Ställ ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Smält samman smör och choklad. Rör ned ägg och sirap och blanda sedan samman chokladsmeten med de torra ingredienserna. Smöra formen och strö i kokos, mycket godare än ströbröd.

Häll upp smeten och grädda i ugnen 15-20 minuter. Innan serveringen, låt kladdkakan stå i kylen 1-2 timmar. Servera sedan med grädde och lingon.

Foto och recept: Ellen Mörk

Glutenfri saffranskladdkaka med grädde och lingon.

Glutenfri saffranskladdkaka med grädde och lingon.