Hur slutade You säsong 3? Allt du behöver veta inför säsong 4

09 feb, 2023 
AvEmma Castman
Hur slutade You säsong 3? Allt du behöver veta inför säsong 4
Vad hände egentligen i You säsong 3? Här listar vi allt du behöver komma ihåg innan du streamar den nya säsongen på Netflix!
Annons
Här är 5 Feelgood-serier på Netflix
Här är 5 Feelgood-serier på Netflix

När den första säsongen av You hade premiär 2018 blev succén snabbt ett faktum. Med spänning har en hel värld följt Penn Badgleys karaktär Joe Goldberg, som inte skyr några medel för att nästla sig in i sina offers liv.

Säsong 1 utspelar sig i New York, säsong 2 i Los Angeles, säsong 3 i den fiktiva förorten Madre Linda – och säsong 4 (som hade premiär den 9 februari) i London.

Men vad hände egentligen i You säsong 3 och hur slutade serien? Spana in sammanfattningen nedan – perfekt recap inför säsong 4!

Annons

Så börjar You säsong 3

I säsong 3 har det nygifta paret Love och Joe flyttat till den välmående förorten Madre Linda tillsammans med sin son Henry. De försöker leva ett så normalt liv som möjligt, men ganska snabbt visar det sig att gamla vanor är svåra att bryta…

Vem dödar Joe och Love i You säsong 3?

Trots att Love och Joe försöker ge sken av att de är ett lyckligt ungt par är det långt i från hur verkligenheten ter sig. Det tar nämligen inte lång tid innan Joe faller för grannen Natalie och blir besatt.

Joe och Natalie i You säsong 3
JOHN P. FLEENOR/NETFLIX

När Love inser att Joe fattat tycke för en annan kvinna bestämmer hon sig för att döda henne – vilket leder till att Joe och Love tvingas samarbeta för att bli av med kroppen.

Annons

Överlever Theo i säsong 3?

Theo, Natalies son, upptäcker en övervakningsfilm som får honom att misstänka Joe för att ha dödat Natalie. Han berättar vad han sett för Love, som i panik slår honom med en brandsläckare. Theo överlever dock smällen.

Låser Joe och Love in någon i buren i säsong 3?

Burens första offer är Gil, en granne, som erkänner att han är antivaxxare och smittar Joe och Loves son Henry med vattkoppor. Kort efter att han blivit inlåst tar Gil livet av sig, och Joe och Love bestämmer sig för att beskylla honom för mordet på Natalie.

Love och You vid buren i säsong 3
JOHN P. FLEENOR/NETFLIX

Nästa offer är grannparet Sherry och Cary, och anledningen till att de blir inlåsta är för att Joe och Love berättar att det egentligen var de som dödade Natalie. I slutet av säsongen lyckas Sherry och Cary dock fly.

Annons

Hur är Joe och Mariennes relation i säsong 3?

Marienne driver biblioteket i Madre Linda och är Joes chef. Joe blir besatt och när Marienne kämpar för att få tillbaka vårdnaden om sin dotter vill Joe göra allt han kan för att hjälpa – något som resulterar i att han dödar dotterns pappa.

Joe och Marienne i säsong 3 av You
JOHN P. FLEENOR/NETFLIX

I slutet av säsong tre har Joe fått nog av sin fru och vill skiljas, för att istället kunna kan fly med Marienne och hennes dotter (vilket dock är lättare sagt än gjort).

Hur slutar You säsong 3?

Säsongen slutar med Love konfronterar Joe med sin besatthet för Marienne, medan Joe konfronterar Love med hennes första makes mystiska död…

Annons

Joe säger att han vill skiljas, vilket Love inte gillar. Hon bestämmer sig för att förgifta honom och sedan döda Marienne i hopp om att rädda relationen. Planen går dock inte i lås, och Joe bestämmer sig för att fejka sin egen död och fly. Han bränner ner huset, förgiftar Love och iscensätter hennes egen död där hon med hjälp av ett självmordsbrev erkänner samtliga brott.

Henry adopteras i You säsong 3
JOHN P. FLEENOR/NETFLIX

Henry adopteras av ett trevligt par och den lugna förorten Madre Linda återgår så småningom till det normala – samtidigt som Joe landar i Paris och börjar ett nytt liv under ett nytt namn.

Annons

Han har dock fortfarande inte glömt Marienne. "Jag ska hitta dig", lovar stalkern när han försvinner genom Paris gator…

Artikelinspiration: Early game

Foto: Netflix

Se 4 feel good-serier du inte vill missa på HBO
Se 4 feel good-serier  du inte vill missa på HBO
Annons
Innehåller annonslänkar