Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

”Tyvärr mer Fråga Olle än hett” – 5 tankar om andra delen av Bridgerton säsong 3

14 jun, 2024 
AvLouise Berglund
Bridgerton S3 del 2
Foto: Netflix
Brist på kemi och en sexscen som har mer att önska. Men också: Äntligen drama i natten! ELLEs Louise Berglund har sett klart Bridgerton säsong 3. Här är hennes 5 tankar. OBS: Spoiler alert om du inte kollat ännu!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 saker du inte visste om BridgertonBrand logo
3 saker du inte visste om Bridgerton

Första delen av den efterlängtade tredje säsongen av Bridgerton släpptes den 16 maj. Och det är Polins romans som står i fokus den här gången. Alltså karaktärerna Penelope Featherington och Colin Bridgerton. De bästa vännerna som vi tittare länge anat faktiskt är mer än bara vänner.

Efter en lång (och ganska trist) upptrappning slutade det sista avsnittet i den första delen med att de hånglade upp varande i en droska (äntligen!). Det gladde jag mig åt här.

Nu, en månad senare, släpps del två. Och jag har självklart sett den också.

Här är 5 tankar om del två av Bridgerton, säsong 3:

Spoilervarning för dig som ännu inte sett del två! Men där får vi se hur Polins romans utvecklar sig. De ska äntligen gifta sig! Dessutom är Francesca Bridgerton kär i John, Earl av Kilmartin. Anthony och Kate kommer hem från den förlängda bröllopsresan med en stor nyhet: De ska ha barn! Samtidigt har drottningen blivit besatt av att avslöja vem som är Lady Whistledown. Här är mina tankar.

Annons

1. Äntligen fick Portia Featherington vad hon tål

En av de absolut störigaste karaktärerna i Bridgerton, alla säsonger igenom, är Penelopes mamma, Portia Featherington. Hennes falskhet och hemska ton får det att klia i mig. Allt man vill är ju att någon ska säga till henne. Och i del två händer det äntligen! Colin tog henne på bar gärning i en av hennes elaka utläggningar och sa till henne. Där fick du, satkärring, tänkte jag för mig själv i soffan och flinade.

Familjen Bridgerton säsong 3
Familjen Featherington är inte kända för sin goda ton mot Penelope.Foto: Netflix

2. Det är tyvärr mer Fråga Olle och mindre... hett

Jag tycker att Netflix har förvaltat Bridgerton-universumet bra hittills. Dessutom verkar Nicola Coughlan och Luke Newton som spelar Penelope och Colin jättehärliga irl. Men säsong 3 är tyvärr fortsatt trött.. Polin har inte alls den kemi man önskar! Jag fattar att det inte är det enklaste att behöva hångla upp sin bästis. Men Zendaya och Timothée Chalamet kan ju göra det i Dune?! Den första sexscenen mellan Penelope och Colin... är... så stel. För hon ska avbryta hela tiden och ställa frågor likt i det gamla tv-programmet Fråga Olle. Jag fattar att man velat göra det typ fint och respektfullt. Och det ÄR fint att han är så inlyssnande. Men Bridgerton skulle kunna unna sig att inte vara pop quiz i basic sexualkunskap. Det går att göra sexscener som tydligt visar samtycke utan att frågelådan är vidöppen.

Annons

3. Att det skulle ta till avsnitt 7 innan det blev spännande...

Inte förrän Colin ertappar Penelope med en sen inlämning till tryck och därmed listar ut att hon är Lady W tycker jag säsongen fick ordentligt puls. Äntligen: Konflikt! Tårar! Rusa i lång rock på natten! Jag orkar inte bara kolla på blomsterdekorationer och dans. Jag behöver drama i skymningen. Men jag hade gärna önskat att stämningen trappades upp tidigare än så sent som i det sjunde avsnittet.

Bridgerton säsong 3
Vi får tacka Benedict för de mer actionfyllda sexscenerna i denna säsong.Foto: Netflix

4. There is so much ni society that is unnatural...

... But a feeling between to people, whatever their sex... is the most natural thing in the world. Exakt så säger Lady Tilley när hon pratar med Benedict efter att han först blivit överrumplad av en inbjudan till en trekant ihop med henne och Mr Suarez. Bridgerton-universumet existerar ju i en annan tid. Men ofta när jag tittar, framför allt på den här säsongen, slår det mig hur underlägsna kvinnorna är. De har typ inga rättigheter... De får inte ens gå på promenad ensamma. Och hur heteronormativt hela konceptet är. Därför tycker jag det var viktigt att det här samtalet fick ta plats. Och jag ser gärna mer av Tilley, Benedict och Mr Suarez.

Colin och Penelope i del två, säsong 3 av Bridgerton
Äntligen fick Polin varandra!Foto: Netflix

5. Slutet gott allting gott... eller?

Jag ska erkänna att jag fällde en liten tår när Colin och Penelope sa ja till varandra. Mycket för att dagarna innan bröllopet var dramatiska. Det mest subtila och kanske vackraste i hela säsongen tycker jag var när de dansade och en kort sekvens av ett tomt rum med bara dem dansandes klipptes in. Tyvärr fick de inte den bröllopsnatt man hoppades på. Colin är sur för att Pen inte vill sluta publicera sin skvallerspalt. Jag känner typ.. Get over it och låt henne skriva! Backa din fruga!

Bridgerton säsong 3
Anthony och Kates historia berättades i säsong två. Frågan är vilka som blir huvudpersoner i den fjärde säsongen...Foto: Netflix

Vad kommer säsong 4 av Bridgerton handla om?

Bridgerton är redan klar för en fjärde säsong. Men eftersom man valde att frångå böckerna från författaren Julia Quinn i den tredje säsongen vet man ännu inte vilken karaktär som kommer stå i fokus den kommande och fjärde säsongen. Ansvarig för tv-serien, Jess Brownell, har dock sagt i en intervju med Tv Insider att det finns ledtrådar i slutet av säsong 3 kring vilken riktning man är på väg mot.

När har säsong 4 av Bridgerton premiär?

Enligt US Magazine har Brownell bekräftat att säsong 4 av Bridgerton kommer ha premiär först år 2026.

Annons