Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Så mycket kostar det att bo på hotellet från The white Lotus

10 nov, 2022 
AvPenellope Ness
Den andra säsongen av The white lotus tar med oss till Sicilien och ännu ett vackert lyxhotell. Man vad behöver du egentligen betala för att få tillgång till den exklusiva italienska världen? Här är allt vi vet om seriens inspelningsplatser!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Video: Se 5 serier där skådespelare har bytts ut

Se 5 serier där skådespelare har bytts utBrand logo
Se 5 serier där skådespelare har bytts ut

I HBOs The white lotus kommer du troligen inte bara att fastna för dramat som utspelar sig, men även falla för paradiset som karaktärerna befinner sig i. Du kanske till och med skulle vilja testa på att bo på showens natursköna hotspots på riktigt, särskilt de italienska kuststäderna där seriens andra säsongen tar plats.

Det idylliska landskapet är nästan en karaktär för sig i den populära tv-serien som följer gäster och anställda på den fiktiva lyxhotellkedjan The white lotus. Hotellet där säsong 1 spelades in är i verkligheten hotellet Four seasons i Maui, Hawaii. I säsong 2 introducerar showen ett helt nytt Four seasons-hotell som har utsikt över Joniska havet i en pittoresk stad på Siciliens östra kust.

Annons
Karaktärerna befinner sig på fler platser utöver hotellet i tv-seriens andra säsong.
Karaktärerna befinner sig på fler platser utöver hotellet i tv-seriens andra säsong.
Aubrey Plaza i The white lotus säsong 2 som tar plats i Sicilien.
Aubrey Plaza i The white lotus säsong 2 som tar plats i Sicilien.
Annons

Utforskar fler platser i the white lotus säsong 2

I år får vi se både gäster och personal utforska fler platser utöver hotellet, till skillnad från i den första säsongen. Med färre covid-restriktioner vid filmningen verkar de ha vågat ta sig till fler inspelningsplatser utanför hotellets gränser och utforskat det sicilianska området känt för sin aristokratiska barockarkitektur.

Serien följer personal och gäster som bor i det fiktiva hotellet The white lotus.
Serien följer personal och gäster som bor i det fiktiva hotellet The white lotus.
Vi får se idylliska miljöer och platser i den andra säsongen.
Vi får se idylliska miljöer och platser i den andra säsongen.

Var ligger White Lotus-hotellet?

Serien tar huvudsakligen plats på hotell på Hawaii och i Italien.
Serien tar huvudsakligen plats på hotell på Hawaii och i Italien.

Det senaste White lotus-hotellet är i själva verket San Domenico palace i Taormina, en stad på medelhavsöns norra kust, och precis som i den första säsong är resorten långt ifrån ett enkelt motell. Fastigheten består av 111 sviter, ett spa, flera innergårdar och trädgårdar, samt en finare restaurang och en restaurang med poolterrass. Utöver det har gården en mycket bildvänlig infinitypool.

Annons

Showens första inspelningsplats på Hawaii på Four seasons Maui var inspirerat av regissören Mike Whites fina barndomsminnen.

"Ju längre tid jag tillbringade där, desto mer insåg jag hur komplext det är" sa han i en intervju med The New Yorker. "Och det kändes bara som att det var intressant som bakgrund till den här showen."

vad kostar det att bo på White Lotus-Hotellet?

Four seasons-hotellet i Maui på Hawaii där första säsongen spelades in.
Personalen från första säsongen på Hawaii.
Vi fick inte se mycket av ön i den första säsongen, förmodligen på grund av den pågående pandemin under inspelningen.
Annons

Säsong 1 som filmades i Maui på Hawaii är ett lyxhotell av högsta kvalité med tre utomhuspooler och spa. Om du vill äta eller dricka gott kan du välja mellan tre restauranger och två poolbarer. Denna resort erbjuder även gäster tillgång till tre lounger, en barnklubb och ett fitnesscenter. Enligt Good housekeeping varierar hotellets prissättning från 1 940 till 25 000 dollar per natt, alltså mellan ungefär 21 000 och 270 000 kronor.

Lyxhotellet har både en strand och flera pooler.
Hotellets vackra rum har utnyttjats ordenligt i serien.
Annons

Inför säsong 2 bestämde sig tv-serien för att bege sig till Europa istället. Och precis som första säsongens läge, finns det gott om underbara utsikter och miljöer, och Sicilien agerar som den perfekta bakgrunden till dramat som utspelar sig.

För dig som inspirerats och är intresserad av ett besök, kommer du undan aningen billigare än på det första hotellet. Hotellet, som var ett kloster under 1300-talet, har utsikt över Joniska havet och hyllas för sin fina takterrass. Här har du tillgång till en utomhuspool, tre olika restauranger och en lounge. Dessutom får gäster tillgång till en bar vid poolen, ett fitnesscenter och en trädgård i lyxstil.

Gäster hyllar de exklusiva badrummen och den höga standarden på hotellet. För ett besök får du punga ut mellan 780 till 10 000 dollar per natt, vilket motsvarar mellan cirka 8400 och 108 000 kronor.

Foto: HBO

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons