Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Streamingtips i november – 7 serier du inte vill missa

31 okt, 2022 
AvLinda Strömbäck
Serietips i november 2022
Poppa popcornen och bänka dig framför tv:n! Seriehösten 2022 är äntligen här och den bjuder på allt från kungligt drama i Young Royals till kuslig komedi i Wednesday.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 realityserier du vill se hösten 2022Brand logo
5 realityserier du vill se hösten 2022

Äntligen får vi krypa upp i soffan och titta på några av årets mest efterlängtade serier. Här är sju favoriter vi ser fram emot att sträckkolla i november!

The White Lotus säsong 2

Efter en minst sagt underhållande resortupplevelse på Hawaii, är serien The White Lotus äntligen tillbaka. Nu checkar vi istället in på ett lyxhotell i Taormina, Sicilien, där dramatiken kretsar kring könskamp, machokultur, hämnd och prostitution. Ett kärt återseende får vi dessutom av den kärlekskranka Tanya (Jennifer Coolidge), som nu får sällskap av Sopranos-skådisen Michael Imperioli, Theo James från Divergent och Meghann Fahy från The Bold Type.

Annons

The White Lotus finns att streama på HBO Max.

Young Royals säsong 2

Efter premiären av Young Royals blev den svenska Netflix-satsningen en omedelbar succé – och lämnade tittarna trånande efter mer, då säsongen avslutades med en hel del lösa trådar. I den nya säsongen av Young Royals har ett jullov passerat och prins Wilhelm och resten av hans klasskamrater är tillbaka på Hillerska. När Wilhelm försöker hämnas på August och vinna tillbaka Simons förtroende, skapas problem som hotar hela monarkin.

Annons

Young Royals finns att streama på Netflix från 1 november.

Nattryttarna

Nya serien Nattryttarna är baserad på historien om de omskakande övergrepp som förekom på en hästgård under 90-talet. Seriens handling tar vid när den unga tjejen Molly anländer till en hästgård för att förverkliga drömmen om att arbeta med hästar. Molly tror hon har kommit till paradiset, men märker snart att allt inte står rätt till. Ridcentret drivs nämligen av den framgångsrika tränaren Tommy (spelad av Jonas Karlsson), som tränar några av Sveriges bästa inom ridsport, men visar sig vara en psykopat och en våldtäktsman.

Annons

Nattryttarna finns att streama på C more.

The Crown säsong 5

I hyllade Netflix-serien The Crown får vi nu följa det brittiska kungahuset i en näst sista säsong. Säsong fem utspelar sig på 90-talet och början av 00-talet, där prins Charles pressar sin mamma att låta honom skilja sig från Diana – vilket innebär en konstitutionell kris för monarkin. Rykten börjar cirkulera när man och hustru tycks leva separata liv och när den mediala granskningen börjar eskalera bestämmer sig Diana för att själv ta kontroll över sin egen berättelse. Diana bryter mot familjetraditioner och publicerar en bok som underminerar allmänhetens stöd för Charles och som avslöjar sprickorna i kungahuset Windsor.

Annons

The Crown säsong 5 har premiär på Netflix den 9 november.

Wednesday

I nya dramaserien Wednesday gör hyllade regissören Tim Burton sin tolkning av den märkliga Familjen Addams. Berättelsen börjar med ett antal mord som plågar den lilla staden där Wednesday Addams (Jenna Ortega) skickats, för att gå på den prestigefyllda internatskolan för utstötta – Nevermore Academy.

Wednesday har premiär på Netflix den 23 november.

Mammals

I den mörka dramakomediserien Mammals (som betyder däggdjur på svenska), dras flera avslöjanden och hemligheter fram i ljuset och komplexiteten i ett modernt äktenskap exponeras. I en värld med åtta miljarder människor – vad händer efter att vi har hittat ”den rätta?”.

Annons

Mammals är en serie i sex delar, med komikern James Corden i spetsen, och har premiär på Prime Video den 11 november.

The English

Westernserien The English utspelar sig på 1890-talet, då den engelska kvinnan Lady Cornelia Locke anländer till den amerikanske prärien – och är ute efter hämnd. Hon letar efter mannen som är ansvarig för sin sons död, och träffar på pawneen Eli Whipp. Tillsammans korsar de ett landskap byggt på drömmar och blod och tvingas testa sina gränser, både fysiskt och psykiskt. The English beskrivs som en enastående historia om identitet, hämnd, ras, makt och kärlek.

Annons

The English har premiär på Prime Video den 11 november.

Foto: TT, Youtube

Här är 5 Feelgood-serier på NetflixBrand logo
Här är 5 Feelgood-serier på Netflix
Annons