Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Svenska originalserien Clark på Netflix – här är hela rollistan

10 nov, 2020 
Netflix-serien Clark med Bill Skarsgård i huvudrollen, här är hela rollistan
Nya Netflix-serien Clark skildrar brottslingen Clark Olofssons liv. Bill Skarsgård spelar Clark – och nu är även resten av rollbesättningen bekräftad.
Annons
4 serier du inte får missa på Netflix - i novemberBrand logo
4 serier du inte får missa på Netflix - i november

I maj kom nyheten att Netflix har beställt en ny svensk originalserie vid namn Clark, som är regisserad och skriven av Jonas Åkerlund. I samband med nyheten avslöjades det också att Bill Skarsgård kommer spela huvudrollen. Nu har Netflix släppt resten av rollistan som är full av både nya och välbekanta ansikten.

Vad handlar Clark på Netflix om?

Serien Clark skildrar brottslingen Clark Olofssons liv och baseras på Olofssons självbiografi Vafan var det som hände som följer honom från tidiga ungdomsår till idag. Olofssons kriminella karriär tog fart redan på 1960-talet och han har dömts för ett flertal brott som sträcker sig från narkotikahandel och mordförsök till övergrepp och bankrån. Under 1970-talet var Olofsson inblandad i ett gisslandrama som ledde till det välkända begreppet Stockholmssymdromet.

Netflix-serien Clark – här är hela rollistan:

När det kommer till rollistan för Clark så är den minst sagt spännande. Många nya talanger möter rutinerade kollegor i en "fantastisk rollbesättning" enligt Åkerlund själv.

Annons

– Utan dessa fantastiska skådespelare hade vi aldrig kunnat berätta historien om hur ett svart hål som Clark lyckades locka till sig och sluka färgstarka individer. De fullbordar verkligen historien om Stockholmssyndromet, säger Åkerlund i ett uttalande.

Utöver Bill Skarsgård medverkar Adam Lundgren, Sandra Ilar, Malin Levanon, Vilhelm Blomgren, Peter Viitanen, Hanna Björn, Björn Gustafsson, Alicia Agneson, Robin Nazari och Isabelle Grill. Dessutom syns Linus Wahlgren, Rachel Mohlin, Alexander Karim, Daniel Hallberg, Arja Saijonmaa, Christoffer Nordenrot, Henrik Lundström, Babben Larsson, Hans Erik Dyvik Husby, Agnes Lindström, Henrik Hjelt, Freja Beha Erichsen, Peter Järn, Peter Apelgren, Amalie Bruun, Rikard Ulvshammar, Wilson Gonzalez, Staffan Kihlbom Thor och Kolbjörn Skarsgård i övriga roller.

När släpps på Clark på Netflix?

Så när går det egentligen att börja streama Clark? Just nu finns det inget bekräftat premiärdatum för serien, men vi väntar ivrigt på en trailer.

Annons

Foto: Netflix.

LÄS MER:

Annons