Svenska kändisbarn som går i sina föräldrars fotspår

17 jan, 2023 
AvEmma Castman
Svenska kändisbarn som går i sina föräldrars fotspår
Alba August, Happy Jankell och Vera Herngren är tre exempel på stjärnor som växte upp i rampljuset och valde att gå i sina föräldrars fotspår. Se fler exempel här!
Annons
Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålder
Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålder

Vissa kändisar håller sina barn borta från rampljuset medan andra introducerar dem för stjärnglansen redan i tidig ålder.

Här listar vi exempel på kändisbarn som valt att göra liknande karriärer som sina föräldrar. Kan du se vem som är deras mamma eller pappa bara till utseendet?

Kändisbarnen som gör karriär i rampljuset

Félice och Happy Jankell

Félice och Happy Jankell
Eero Hannukainen/TT

Annika Jankell och Thorsten Flinck var ett par på 90-talet, och under sin tid tillsammans fick de två barn, Félice och Happy Jankell. Båda döttrarna har valt att gå i pappas fotspår och satsa på en karriär som skådespelare.

Annons

Félice Jankell, 30, har bland annat spelat i hyllade Snabba Cash och Hamilton, och Happy Jankell, 29, har synts i titlar som Två systrar, Jordskott och Dystopia.

Vera Herngren

Vera Herngren
Karin Törnblom/TT

Felix Herngren är pappa till sex barn – däribland Vera Herngren, 26. Vera har likt sin pappa valt att satsa på en karriär inom film och har trots sin unga ålder redan erfarenhet av att både skådespela och vara manusförfattare.

2022 var hon till exempel aktuell i tv-serien Likea, där hon både axlade rollen som manusförfattare och huvudrollsinnehavare.

Annons

Alba och Asta August

Alba och Asta August

I en av årets stora svenska seriesatsningar, Händelser vid vatten, spelar Pernilla August tillsammans med döttrarna Alba och Asta.

Alba August, 29, har tidigare synts i filmer och serier som Unga Astrid, The Rain, Knutby och Alla utom vi. Därtill arbetar hon som sångerska och låtskrivare.

Även Asta August, 31, har flera stora titlar på sin meritlista, däribland Bränn alla mina brev som var en av höstens mest populära biofilmer.

Tora Hallström

Tora Hallström
Jessica Gow/TT

Tora Hallström, 28, är dotter till skådespelerskan Lena Olin och stjärnregissören Lasse Hallström.

Annons

Hon gjorde skådespelardebut 2009 i Hachiko – En vän för livet, som hennes pappa regisserat – och 2022 var hon och mamma Lena aktuella i Hilma. Filmen handlar om den svenska konstnärinnan Hilma af Klint och Lena och Tora spelar den mogna och den unga Hilma. Pappa Lasse regisserade även här.

Molly Nutley

Molly Nutley
Karin Törnblom/TT

Molly Nutley, 27, föddes mer eller mindre in i filmeliten. Hennes mamma är skådespelerskan Helena Bergström och hennes pappa är regissören Colin Nutley.

Genombrottet kom 2010 då hon intog rollen som Fannys dotter Alice i Änglagård – tredje gången gillt. Sedan dess har Molly synts i filmer som Dancing Queens och Feed. 2021 debuterade hon även som spelfilmsregissör med tv-serien Håll andan!.

Annons

Maja Strömstedt

Maja Strömstedt
SUNDHOLM MAGNUS/Aftonbladet/TT

Maja Strömstedt, 25, är dotter till Agneta Sjödin och Niklas Strömstedt – och hon har precis som sin pappa valt att göra karriär inom musiken.

År 2016 och 2017 släppte hon sina tre första singlar –All night, I won't say och Voices. 2018 kom ytterligare en ny låt och samma år körade hon även bakom kompisen Olivia Eliasson i Melodifestivalen.

Förutom att sjunga har Maja testat på arbetet som låtskrivare. 2021 var hon till exempel en av dem som låg bakom Anton Ewalds bidrag i Melodifestivalen.

Annons

Alida och Astrid Morberg

Alida och Astrid Morberg

Skådespelaren och tv-kocken Per Morberg har fem barn tillsammans med Inese Bergs Morberg – och två av dem, Alida och Astrid, har likt pappa valt att satsa på en karriär inom skådespeleri.

Alida Morberg, 38, har bland annat spelat i filmer som Svartsjön och Clark, och Astrid Morberg, 26, har synts i titlar som Cryptid och De utvalda.

Foto: TT

Annons
Innehåller annonslänkar