Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Stora ändringen mellan säsong 1 och 2 av Euphoria

19 jan, 2022 
AvLouise Berglund
Maddie, Nate och Cassie i Euphoria
Har du också märkt att första och andra säsongen av Euphoria ser olika ut? Och då pratar vi inte om handlingen. Faktum är att man valt att helt byta sätt att filma.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bästa looksen hittills i Euphoria säsong 2Brand logo
Bästa looksen hittills i Euphoria säsong 2

Första säsongen av Euphoria släpptes 2019 och tog världen med storm. På grund av pandemin har vi fått vänta extra länge på säsong två (även om vi fick två fristående bonusavsnitt).

Den 10 januari var det äntligen dags för premiären av säsong två. Vad jag vet blev ingen besviken. Snarare tvärt om. Trist att Rue fallit tillbaka i gamla vanor. Men om hon inte gjort det blir det ju liksom ingen tv-serie av det. Euphoria är inte en gullig komfortserie. Den är tvärt om hyllad för att den visar upp allvarliga och verkliga problem personer kämpar med.

Du har väl inte missat våra reaktionstexter från säsong 2 om avsnitt 1 och avsnitt 2?

Säsong två av Euphoria är filmad helt analogt

Zendaya som Rue i Euphoria säsong 2
Zendaya i rollen som Rue.

Under säsongspremiären av den nya säsongen skrek jag rakt ut mot min tv-skärm att ”ALLT ÄR SÅ SNYGGT”. Framför allt i scenen då Rue och Jules återförenas på hemmafesten. Jag sa även att det ser ut som att hela serien är ett enda stort otroligt polaroidfoto. Och det visar sig ligga en viss sanning i det.

Annons

Faktum är att skaparen av serien, Sam Levinson, valt att grå från att filma digitalt till att istället filma helt analogt.

Därför valde man att filma säsong två av Euphoria analogt

Anledningen är att man ville ha en annan vibb. Och en känsla av att man gjorde något nytt.

– Den största rädslan var att vi skulle gå tillbaka och göra samma sak. Om säsong ett var en hemmafest vid 02 ska säsong två kännas som klockan 05, långt över den tiden då alla borde gått hem, säger han i en behind the scenes-video om säsong två.

Hunter Schafer som Jules i Euphoria säsong 2
Hunter Schafer gör rollen som Jules i Euphoria.

Faktum är att han var tvungen att höra av sig till det välkända film- och kameramärket Kodak för att se om de ens hade så mycket film i lager av just den sorten (35 mm Kodak Ektachrome för alla er kamernördar out there!). För att göra det möjligt anpassade Kodak sin produktion i fabriken.

Idén om att välja att gå från det digitala formatet till det analoga kom under pandemin. Kodakfilmen Ektachrome är känd för sina färgskalor, har en lätt kornig look och plockar dessutom upp hudfärg bättre än många andra filmer.

Annons