Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

14 tankar jag hade när jag såg premiären av Euphoria, säsong 2

12 jan, 2022 
Euphoria säsong 2 avsnitt 1 med Rue och Fezco.
I det första avsnittet av Euphoria säsong två är det hundra procent high school-känsla, och ELLEs Sofia Börjesson undrar: Är det jag som har blivit äldre eller har Euphoria blivit "yngre"?
Annons
Fem saker du kanske inte visste om ZendayaBrand logo
Fem saker du kanske inte visste om Zendaya

Det är inte alla serier som håller ens intresse vid liv så länge att man kan vänta i två och ett halvt år mellan säsongspremiärerna, men Euphoria är just en sådan serie. Pandemin tvingade oss till tålmodighet och som tack kom regissören Sam Levinson på den geniala idén att göra två extrainsatta specialavsnitt som blåste oss av stolen. Men avsnitten fick mig bara att längta ännu mer efter en ny säsong.

Så, om jag var redo för säsong två av Euphoria? Ja. Levde första avsnittet upp till förväntningarna? Både ja och nej. Men den här tweeten säger det bra om premiären:

15 tankar jag hade när jag såg Euphoria säsong 2

1. Okej, närbilden vi får på en penis mindre än två minuter in väcker tyvärr fler tankar än jag önskar. Är det där riktigt hår? Jag har i så fall aldrig sett något så tätt! Det kan nog inte vara äkta, det ser liksom ut som en matta. Men snoppen ser så himla äkta ut när den svajar i slow motion efter att Fezcos gangstermormor skjutit ett skott i vardera ben på snoppens ägare. Jag får lust att spola tillbaka för att undersöka äktheten närmare men håller mig ifrån det. Jag vill inte förstöra magin i det första Euphoria-avsnittet på hundra år.

Annons

2. Kul att vi äntligen får ett bakgrundsavsnitt om Fezco! Det känns välförtjänt. Fezcos tidiga barndom spenderades alltså tillsammans med en våldsam pappa som verkar ha varit ägare av en strippklubb och/eller bordell, men han räddades av sin gangster-mormor som sedan engagerade honom i sin knarklangarbusiness och sedan fick de plötsligt en bebis, Ash, att ta hand om. Wow.

Fezco i Euphoria säsong två avsnitt ett.

3. Det sved verkligen till i hjärtat när Fez tog hand om bebis-Ash och narratorn berättar att mammans aldrig kom tillbaka.

4. Seriöst, hur bra skådespelare är inte Zendaya? Det går inte att låta bli att tänka på det. Hon är så sjukt bra som hög, som kallpratande med den där plastikopererade heroinistan, som rädd i duschen i den där knarkarkvarten, som sekunder från att dö i överdos, som hjärtekrossad vid en tågstation... Nämn en situation som Zendaya inte kan skådespela med trovärdighet – jag väntar.

Annons

5. Såååå, inte för att låta besatt nu men 19 minuter in får vi alltså se den andra penisen i bild. Länge. Det är när Fez och Ash gör upp knarkaffärer och alla tvingas klä av sig kläderna. Så hittills i avsnittet har vi fått se två snoppar, en snippa, otaliga bröst och några rumpor. Var det så här mycket naken i förra säsongen med? Är det ett nytt grepp?

6. Kul spaning av Rue när hon pratar om jämställdhetsperspektivet i knarkbranschen. Hur många bra kvinnliga knarklangare finns det? Rue tycker att det är dags att den kartan ritas om. Och på vissa sätt har hon rätt. Jag menar, vi behöver inte fler knarklangare i världen. Men vore det inte najs om det var lika vanligt med kvinnliga gangsterbossar som manliga? Det hade kanske varit det ultimata beviset på patriarkatets fall?

7. Sedan åker de till nyårsfesten... Oklart vems fest det är. Men det är fest. Och här någonstans börjar jag tänka: Den här serien känns mycket mer tonårig än jag minns den. High school-fest, röda plastmuggar, torn av ölburkar, ryggdunk och pubertala uttryck som "höhö, saknar du inte hennes tuttar?" Jag säger inte att det är dåligt, jag känner mig bara... äldre.

Annons

8. Okej. I bilen med Nate och Cassie. Nate är så obehaglig och borde låsas in omedelbums. Obehaglig mot Cassie, mot McCay, mot Maddy, mot Jules – mot alla. Han är våldsam, manipulativ, impulsiv och han har så sjukt onda ögon.

9. Cassie är inte kanon på att jobba under stress visar det sig. Men till slut kommer hon och Nate på det vi alla tänkte redan från början: hon gömmer sig i badkaret och får en kisshandduk slängd i ansiktet. Sedan upptäcks hon när mobilen ringer, men hon låtsas vara däckad och blir lämnad ifred. Genidrag att spela däckad där faktiskt. Well played, Cassie.

10. Och så kommer vi fram till den TREDJE penisen som får stanna orimligt länge i bild under avsnittet. Vad är det som HÄNDER?

11. Rues nära döden-upplevelse med Elliot får mig framför allt att vilja se väldigt mycket mer av Elliot (musikern Dominic Fike som gör sin skådespelardebut här). Han spelar helt sinnessjukt övertygande. De där två i bild tillsammans fick mig att tvivla på om det var fiktion eller verklighet jag bevittnade.

Annons

12. Fez och Lexi sitting in a tree – K I S S I N G! Två av mina favoritkaraktärer byter nummer! *glädjevrål*

13. Fez bankar skiten ur Nate. Alltså, vänta. Jag vet att Nate är ett riktigt svin, men vart kom det här ifrån? Nate ringde polisen som gjorde en räd hos Fez förra säsongen, och Fez hotade Nate för att få honom att sluta trakassera Jules och Rue. Men är han verkligen så insyltad att den här närapå dödsmisshandeln kändes påkallad? Jag vet inte. Det kanske bara är jag som behöver en recap.

14. Rue och Jules kärleksscen. Var det bara jag som trodde att Rue feberdrömde först? Eller liksom, att hon hallucinerade. Hon sa allt så ärligt och nyktert, och det kändes för bra för att vara sant. Men så var det inte det! Sjukt att de hittade tillbaka till varandra redan första avsnittet! Det var oväntat.

Okej, summa summarum: första avsnittet av Euphoria innehöll väldigt mycket kön, framför allt penisar, skådespelarinsatserna var minst lika otroliga som förra säsongen men serien kändes väldigt mycket high school. Mycket mer än tidigare. Frågan är om det är jag som har blivit äldre eller Euphoria som har blivit yngre under de här två åren? Hur som helst, jag längtar redan till avsnitt två.

Annons