Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

12 tankar jag hade när jag såg avsnitt 2 av Euphoria säsong 2

18 jan, 2022 
Cassie och Nate i Euphoria säsong 2
Sexscener med Game of Thrones-vibb, en gravidbok vars cheesy omslag skapar sura uppstötningar och en kärleksförklaring till bowling. ELLEs Louise Åström har sett avsnitt två av Euphorias andra säsong. Här är hennes tankar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Fem saker du kanske inte visste om ZendayaBrand logo
Fem saker du kanske inte visste om Zendaya

Säsong två av Euphoria hade äntligen svensk premiär den 10 januari. Och som alla vet släpps ju ett avsnitt i veckan. Aldrig förr har jag tänkt på hur lång en vecka kan kännas. Damn you HBO Max som uppmuntrar mig till sundare dygnsrytm.

Måndagen den 17 januari kom äntligen avsnitt två: ”Out of touch”. Låt analysen börja!

Här är 12 tankar jag hade om avsnitt 2 av Euphoria säsong 2:

1. Cassie på björnfäll är som en dejt i The Bachelor gone wrong

Cassie i Euphoria säsong 2 avsnitt 2

Skaparen av Euphoria, Sam Levinson, har själv sagt att ”Om säsong ett var en hemmafest vid klockan 02 ska säsong två kännas som klockan 05, långt över tiden då alla borde gått hem”. Och det märks. Det nya innehållet känns dopat. Allt är... mer och intensivare. Framför allt sexscenerna. Jag vet inte riktigt vad jag känner för sekvensen med Cassie på björnfäll. Det känns typ som en drömdejt gone wrong i amerikanska The Bachelor. Typ scenariot: deltagarna väntar sig mysig fjällstuga men så var den inredd av sån galen troféjägare och de fick göra det bästa av situationen. Men vi får inte glömma att scenen utgår från Nates fantasi. Och han lider ju inte bara av traumatiserad uppväxt utan har även fått skallen sönderslagen av Fez.

Annons

2. Cassies gravidmage såg sjukt äkta ut

Cassie gravidmage Euphoria

I Nates fantasi är Cassie gravid. Och hennes gravidmage såg sjukt äkta ut! Försöker serieskaparna vinna kategorin ”Outstanding Special Visual Effects” på nästa Emmy-gala? På Sydney Sweeneys instagram kan man i alla fall se att processen för att skapa låtsasmagen var extremt omfattande. Hon kletades in i flera lager blå gegga för att sedan gipsas in i en Papier-maché-liknande body cast. Allt för konsten (och kanske Emmyn!).

Annons

3. Gravidbokens omslag var så cheesy att jag fick en sur uppstötning

Cassie gravidbok Euphoria

Jag vet inte om det bara är jag men jag är typ allergisk mot böcker som väldigt tydligt instruerar en om hur man ska leva sitt liv. I Nates fantasi läser han och Cassie en bok med titeln ”What to expect when you are expecting”. Jag tänkte att det måste vara ett hitta på-omslag för att titeln var så cheesy att jag fick en sur uppstötning. Tyvärr finns boken på riktigt och beskrivs med orden ”America's pregnancy bible”. Det blir ett köp. Inte!

Annons

4. Hur kan Nate ha alla tänder kvar?

Nate i Euphoria säsong 2

Jag gillar inte att klaga. Haha, vem försöker jag lura? Det är ett av mina största intressen i livet. Euphoria är extremt välgjord i brist på bättre coolare ord. Men det faktum att Nate fick ansiktet sönderslaget utan att förlora en enda tand känns... Ej realistiskt. Jag unnar dock Jacob Elordi att visa upp sitt perfekta leende.

5. Rues stirr-min är meme worthy

Rue i Euphoria säsong 2

Cute med hångelscen mellan Rue och Jules i skolkorridoren. Rues min när hon mid-hångel ser Elliot är dock meme worthy. Jag älskar att Zendayas ansikte kan gå ifrån Lancome Idôle-smize till dafuq-meme på två sekunder. En ny Emmykategori, varsågod.

Annons

6. Cassies depressionsrum är allas lägenheter under pandemin

Cassie i Euphoria säsong 2

Cassie som äter ostbågar i sängen och inte orkar städa eller duscha = alla som just nu ligger isolerade i Omikron. Jag vill egentligen infoga trend-emojin handskak här, men det går inte i mitt publiceringssystem så ni får tänka er den.

7. Maddie i garderoben issa vibe

Maddie i garderoben i Euphoria säsong 2

Garderoben hos familjen Maddie jobbar som barnvakt åt är goals. Jag älskar att hon inte bara provar kläderna. Hon tar även bilder. Inte som att de kan läggas upp på the gram direkt. Stelt om ägarinnan till kläderna ser det. Off topic men var det bara jag som tyckte att det blev en konstig sexuell vibb när Maddie skulle hjälpa kvinnan hon jobbar för av med klänningen?

Annons

8. Kats Khal Drogo-fantasi var avsnittets höjdpunkt

Kats fantasi i Euphoria säsong 2

HAHAHAHA – citat mig själv igår när Kat fantiserade om att henens töntiga (supersnälla) kille avrättades av en man med svärd som såg ut som ett kärleksbarn mellan Khal Drogo och Thor (och eventuellt mannen som eldade upp årets jävlebock... Tbt till det otroliga signalement atletiskt byggd man med sotiga händer). Visst pratade han dothraki också? Kats fantasiman alltså. Inte bockbrännaren. Undrar om han sa ”atchomar chomakea”. Det betyder enligt google ”greetings to you all” på dothraki. Oavsett: ikonisk scen. Sällan man skrattar under en sexscen.

Annons

9. Scenen med Kat och de inspirerande (läs: hetsande) kvinnorna sa mycket om samtiden

Kat i säsong 2 av Euphoria

Okej, jag ska vara lite seriös nu. Scenen med Kat och de många kvinnorna med ”goda råd” som aggressivt ropade åt henne att älska sig själv var ett extremt bra exempel på hur inspo på sociala medier plötsligt kan förvandlas till allt annat än inspo. Kraven på lycka och ett perfekt liv blir ibland väldigt påtaglig i de filtrerade flödena vi alla tar del av. En tankeställare. Dessutom en viktig sådan.

Annons

10. Bowlingscenen var avsnittets mysigaste

Bowling i Euphoria säsong 2

Jag älskar hur karaktärerna hänger mer med varandra i denna säsong. Uppskattar speciellt när de gör kul aktiviteter som bowling. Den som klankar ner på bowling borde ändra uppfattning. Känner starkt för den sporten. Fick ett akut behov av att gå och bowla efter att Kat, Jules och Maddie har jättekul på bowlingbanan. Just det, Kats tråkiga (supersnälla) kille satt där också. Han kunde väl hittat på något annat istället för att sitta och sura i jeansjacka medan de andra tog snygga polaroidbilder?

Annons

11. Lexi har fått ett glow up

Lexi med Fez i Euphoria säsong 2

Cassies storasyster, aka good girl Lexi har fått ett glow up. Det glädjer mig att tv-seriens präktigaste karaktär också får sporta en roligare look. Prinsessan Leia-vibben är utbytt mot svart tight kofta och röda läppar. Bor det en liten baddie i henne? Obs en baddie som gör läxorna menar jag såklart!

12. Jules skutt när hon tröstar Maddie var avsnittets gulligaste

Maddie och Jules i Euphoria säsong 2

Utanför bowlingbanan, på trottoarkanten, erkänner Maddie för Jules att hon nog tänker gå tillbaka till Nate. En dålig idé, konstaterar de båda två. Och Jules har ett så fint minipeptalk. ”I wish you could see yourself the way the rest of the world does”, säger hon till Maddie. *Que lilltåren!* Hon lyckas dessutom skutta närmare Maddie så effortless. FINT.

Annons