Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Kända skådespelare som plötsligt klipptes bort från storfilmer

23 nov, 2022 
AvEmma Castman
Kända skådespelare som plötsligt klipptes bort från storfilmer
Även om du är ett känt namn i skådespelarvärlden är det ingen garanti för att du har en plats på rollistan i storfilmer. Spana in listan nedan och ta del av fem välkända skådisar – som plötsligt klipptes bort från film.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se skådisar och regissörer som varit i storbråkBrand logo
Se skådisar och regissörer som varit i storbråk

Visste du att Sienna Miller egentligen skulle varit med i Black Mass? Eller att Robert Pattinson klipptes bort ur Vanity Fair utan att han visste om det?

Här listar vi fler exempel på kända skådespelare som trodde att de skulle medverka i stora filmer – men oväntat klipptes bort från materialet!

Kända skådespelare som oväntat klipptes bort från filmer

Sienna Miller – Black Mass

Sienna Miller

Sienna Miller skulle spelat rollen som gangstern Whitey Bulgers flickvän i Black Mass – och la ner mycket tid på att öva på den södra Boston-accenten inför inspelningen.

Annons

Sent in i processen bestämde sig regissören Scott Cooper dock för att byta spår och fokusera på Whitey Bulgers tidiga liv, där flickvännen inte var en del av handlingen. Siennas roll försvann, och jobbet med att plugga dialekt var förgäves.

Katherine Langford – Avengers: Endgame

Katherine Langford

I Avengers: Endgame skulle Katherine Langford ha gestaltat den äldre versionen av Tonys dotter, men scenerna som de spelade in klipptes bort.

Bröderna Russo tyckte att Katherines scener (som var ganska känslomässiga) inte riktigt passade ihop med slutet och tog då beslutet att inte använda dem. Fansen fick dock se Katherines medverkan bland det bortklippta materialet, vilket hon var nöjd med.

Annons

Robert Pattinson – Vanity Fair

Robert Pattinson

I Vanity Fair från 2004 skulle Robert Pattinson ha spelat rollen som Reese Witherspoons son, men när han var på premiärvisningen av filmen insåg han att alla hans scener var bortklippta… Irriterande och ledsamt – men också lite turligt. Castingchefen fick nämligen så dåligt samvete att hon gav Robert Pattinson en roll i Harry Potter istället – och sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt.

Uma Thurman – Savages

Uma Thurman

Uma Thurman skulle vara filmen Savages stora stjärna, men regissören Oliver Stone valde plötsligt att klippa bort alla scener där hon medverkade. Något Blake Lively, som skulle spela Umas dotter, inte var helt nöjd med:

Annons

"Det är synd. Och du kommer att sakna henne i filmen. Det var väldigt vackra scener med Uma Thurman."

Tobey Maguire – Life of Pi

Tobey Maguire

Sist men inte minst, Tobey Maguire som skulle varit med i Life of Pi men klipptes bort för att han – var för känd… Ja, du läste rätt. För känd! Snacka om bakåtvänd komplimang.

Tobey hade fått rollen som författaren som intervjuade Pi i framtiden och hade till och med spelat in scenerna, men när allt var klart insåg regissören plötsligt att hans stjärnstatus eventuellt skulle ta uppmärksamhet från historien och valde att byta skådespelare. Scenerna spelades då om med Rafe Spall som skådespelare istället.

Artikelinspiration: Buzzfeed

Foto: TT

Annons