Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

7 filmer där skådespelarna varit omöjliga att känna igen

18 okt, 2022 
AvEmma Castman
7 filmer där skådespelarna varit omöjliga att känna igen
Emma Stone, Margot Robbie och Nicole Kidman är tre exempel på skådisar som varit mer eller mindre oigenkännliga på film. Spana in bilderna nedan och se om du känner igen dem!
Annons
10 skådisar som varit otrogna med sina motspelareBrand logo
10 skådisar som varit otrogna med sina motspelare

De flesta skådespelare genomgår förvandlingar inför film, men det är inte alltid som rollerna kräver att utseendet förändras så grundligt att skådisarna knappt går att identifiera.

Nedan listar vi sju exempel på filmomvandlingar som är omöjliga att glömma!

Skådespelare som är oigenkännliga på film

Emma Stone som Billie Jean King i Battle of the Sexes

Emma Stone

Året efter att Emma Stone tilldelades en Oscar för sin insats i La La Land intog hon rollen som tennislegenden Billie Jean King och fick genomgå en stor förvanlig. Från att färga det röda håret brunt till att lägga på sig 15 kilo i muskler.

Annons
Emma Stone i Battle of the Sexes

Margot Robbie som Queen Elizabeth I i Mary Queen of Scots

Margot Robbie

Margot Robbie har varit oigenkännlig i flertalet filmer, däribland Mary Queen of Scots där hon spelade rollen som Queen Elizabeth I. Förutom en spöklik vit ansiktssminkning och en knallröd peruk, fick skådespelaren också bära flera låtsasärr i ansiktet.

Annons
Margot Robbie i Mary Queen of Scots

Cate Blanchett som Bob Dylan i I'm Not There

Cate Blanchett

Även Cate Blanchett gillar att genomgå förvandlingar i film – och den mest imponerande gestaltningen måste vara när hon intog rollen som Bob Dylan i I'm Not There. Sammanlagt var det sex olika skådespelare som förkroppsligade musikern och Cate var den enda kvinnan.

Annons
Cate Blanchett i I'm Not There

Nicole Kidman som Virginia Woolf i The Hours

Nicole Kidman

2002 vann Nicole Kidman en Oscar för sin insats i The Hours. Där spelade hon rollen som Virginia Woolf, och fick bland annat att ta på sig en näsprotes för att se mer ut som sin rollfigur.

Annons
Nicole Kidman i The Hours

Charlize Theron som Aileen Wuornos i Monster

Charlize Theron

När Charlize Theron intog rollen som Aileen Wuornos i Monster var det många som inte kände igen henne. Rollen innefatta nämligen betydande mängder smink, färgning av hår och proteständer…

Annons
Charlize Theron i Monster

Claire Foy som Lisbeth Salander i The Girl in the Spider's Web

Claire Foy

Efter att ha spelat drottning Elizabeth II i två säsonger var The Crown är Claire Foy inte främmande för att förändra sitt utseende inför en roll. Något vi fick se bevis på när hon spelade Lisbeth Salander i den svenska thrillern The Girl in the Spider's Web.

Annons
Claire Foy i The Girl in the Spider's Web

Marion Cotillard som Edith Piaf i La Vie en Rose

Marion Cotillard

När Marion Cotillard skulle gestalta den franska sångerskan Edith Piaf i La Vie en Rose fick hon bland annat raka bort sina ögonbryn och delar av hårfästet. Därtill fick skådespelaren sitta i sminket i fem timmar innan varje inspelningsdag.

Marion Cotillard i La Vie en Rose

Artikelinspiration: Bestlifeonline.com

Foto: TT

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons