Sjuk under sensommaren? Här är 5 nya tv-serier att kolla på

19 aug, 2022 
Nya tv-serier sensommar 2022
Hosta, snuva och ont i halsen. Vi är många som blivit förkylda när jobbet dragit igång igen efter semestern. Här är 5 nya tv-serier för dig som ligger hemma och vilar.
Annons
VIDEO: 5 nya tv-serier som släpps under sommaren 2022
VIDEO: 5 nya tv-serier som släpps under sommaren 2022

Värmebölja, bad och härliga dagar i solen? Eller inte! Har du kanske som jag drabbats av en förkylning från helvetet (nej, inte covid, vanliga förkylningar existerar tydligen fortfarande) och behöver stanna inne de finaste sensommardagarna.

Försmäkta inte! Dra för persiennerna, drick ordentligt med vatten och bädda ner dig i soffan. Här ska läkning ske framför nya tv-serier och säsonger.

Här är 5 nya tv-serier att kolla på medan du ligger hemma och är sjuk:

Conversations with friends – HBO Max

Conversations with friends

Sally Rooneys debutroman Conversations with friends har blivit tv-serie. Och den är precis sådär deppig och sexig med dåligt väder och trånande blickar som allt Sally Rooney rör vid. Handlingen kretsar kring Frances och Bobbi som går på universitetet. De är bästa vänner men även ex. Under en poesikväll träffar de författaren Melissa och hennes man, skådisen Nick. Plötsligt har Frances inlett en riskabel affär med Nick. Och både hon och Bobbi blir medbjudna på semester i Kroatien.

Annons

Uncoupled – Netflix

Uncoupled

Neil Patrick Harris spelar huvudrollen, mäklaren Michael, i Uncoupled. Han lever ett otroligt liv i New York med en snygg man i en lika snygg lägenhet och har en stor vänskapskrets. Från ingenstans lämnar hans man honom och han måste börja dejta igen. Alltså: Lära sig hur man använder Tinder och hur man tar en bra dick pic (går det..?). Uncoupled är som SATC, men med en mer ödmjuk Barney Stinson i huvudrollen.

Westworld – HBO Max

Westworld säsong 4

Alla som följt Westworld från början vet att tv-serien bytt handling och plats helt. Jag ska vara ärlig, ibland är det svårt att hänga med eftersom avsnitten hoppar mellan så många olika tidsrymder. Det som började som en serie om en nöjespark med AI-personal är numera en ännu mer dystopisk sci-fi-serie om att robotarna håller på att ta över mänskligheten. Men kanske hjälpte min feberfrossa till när det gällde att omfamna den nya fjärde säsongen.

Annons

Allt som blir kvar – SVT

Allt som blir kvar på SVT

Sandra Beijer har gjort tv-serie av sin roman Allt som blir kvar. Handlingen som utspelar sig i Stockholm kretsar kring Matilda. Hon får sitt hjärta krossat och ska nu försöka läka med hjälp av sin vän Mirons ”säga ja till allt”-taktik. I rollerna som en glödande trio ser vi Madeleine Ferraud, Oscar Zia och Erik Enge. I äkta Beijerskt bloggmanér (tungtvistar-ord!) har Sandra självklart skapat en spellista med låtar från hela serien.

Pojkar – Viaplay

Pojkar, tv-serie på Viaplay

Brödraskap, brännmärkning och besvikelse. Den nya danska serien Pojkar kretsar kring medlemmarna i en kör. På söndagarna sjunger körpojkarna i kyrkan men alla andra veckodagar ägnar dem sig åt helt andra saker. Efter ett dop av en ny rekryt hålls en fest. Dagen efter hittas Nikolajs bästa vän Lasse död i en sjö. Gruppens sammanhållning och lojalitet sätts på prov. Och hemligheter grävs upp på vägen.

Annons
SE OCKSÅ: Så såg skådespelarna ut i första avsnittet av serierna – och nu
SE OCKSÅ: Så såg skådespelarna ut i första avsnittet av serierna – och nu
Annons
Innehåller annonslänkar