Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Stanislav Yanevski spelade Viktor Krum i Harry Potter – så här ser han ut idag

14 apr, 2022 
AvGabriella Håkansson
Minns du Viktor Krum som gick på balen med Hermione Granger i den fjärde Harry Potter-filmen? Över 17 år har nu gått sedan Stanislav Yanevski, som han egentligen heter, gjorde debut på filmduken – och så här ser han ut idag!
Annons
5 saker om J.K. Rowling som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om J.K. Rowling som du kanske inte visste

Året var 2005 när Harry Potter och den flammande bägaren hade premiär. I filmen, som är den fjärde i ordningen dyker en hel del nya ansikten upp då det är dags för trekamp mot två andra trollkarlsskolor; Beauxbatons och Durmstrang. Bland annat får vi lära känna Viktor Krum, den bulgariske trollkarlen som bjuder ut Hermione Granger på balen. Det blir en kortvarig romans som dessvärre får Ron Weasley ordentligt svartsjuk.

Viktor Krum

Så ser Viktor Krum-skådespelaren ut idag

Många av skådespelarna från Harry Potter-filmerna har vi fortsatt att se i stora Hollywood-produktioner de senaste åren, medan andra varit allt svårare att hålla koll på. Viktor Krum, som spelas av Stanislav Yanevski, gjorde sin filmdebut som 20 år gammal i Harry Potter och den flammande bägaren men vad har han gjort sedan dess?

Hermoine Granger och Viktor Krum

Jo, efter debuten fick han en roll i den andra filmen av skräcktrilogin Hostel. Sedan dess har skådespelaren fortsatt att dyka upp i både bulgariska och engelskspråkiga produktioner. En relativt ny film som Stanislav medverkar i är Last man down.

Annons

Idag är Stanislav Yanevski 36 år gammal och mycket har skett sedan Harry Potter-tiden – både när det gäller hans karriär men även utseendemässigt. Se bilderna nedan på hur "Viktor Krum" ser ut idag.

Spinoffs efter Harry Potter-succén

I början av 2022 släpptes Harry Potter-specialen Harry Potter 20th anniversary: Back to Hogwarts. Där fick vi se många av skådespelarna återförenas och dela med sig av snackisar från inspelningstiden.

Bland annat avslöjade Emma Watson (Hermione Granger) sina tidigare okända känslor för Tom Felton (Draco Malfoy). Men mer om den förälskelsen kan du läsa här!

I april 2022 hade dessutom den nya filmen Fantastiska vidunder: Dumbledores hemligheter premiär. Filmen är den tredje i prequel-serien som berättar historierna om vad som hände innan Harry Potters tid.

En sak är säker, vi tröttnar aldrig på den magiska trollkarlsvärlden.

Foto: TT

Annons