Emma Watson avslöjar: Blev förälskad i Draco Malfoy-skådisen

02 jan, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
Tom Felton och Emma Watson.
På filmduken var de bittra fiender, men i verkligheten var det känslorna varmare mellan Hermione Granger- och Draco Malfoy-skådespelarna.
Annons
5 skådisar som nästan fick en roll i Harry Potter
5 skådisar som nästan fick en roll i Harry Potter

Många har inlett det nya året med att slå sig ner framför Harry Potter 20th anniversary: Back to Hogwarts för att återuppleva de magiska stunderna från den klassiska filmserien.

Under skådespelarnas återförening berättar Emma Watson att hon blev förälskad i en av de andra skådespelarna under inspelningarna.

Blev kär i fienden

Och det är kanske inte den man tror, utan Gryffindorgängets plågoande Draco Malfoy. Eller Tom Felton som spelade Slytherineleven, i alla fall.

– Jag gick in i rummet där vi hade lektioner. Och uppgiften som vi hade fått var att rita hur vi trodde att gud såg ut, och Tom hade ritat en tjej med bakvänd keps på en skateboard. Och jag vet inte hur jag ska säga det, men jag blev bara kär i honom, säger Emma Watson.

Annons
Emma Watson på klimatgalan Earthshot prize.
Emma Watson på klimatgalan Earthshot prize.

Åldersskillnaden var dock ett problem. Hon var 11 då och Tom Felton var 14 år.

– Jag brukade kom in varje dag och kolla upp om han skulle vara med på inspelningen den dagen, och om han var det blev det en extra spännande dag. Han var tre år äldre än jag så för honom var det mer “du är som en lillasyster för mig”, berättar hon vidare.

Så reagerade Tom Felton

Och Emma Watsons förälskelse besvarades aldrig, men Malfoy-skådisen berättar att han visste hur det låg till.

– Jag tror att det var i hår- och make-up-stolen som någon sa något om att hon var kär i mig. Jag blev väldigt beskyddande över henne. Så ja, jag har har alltid haft en speciell plats i hjärtat för henne, och det fortsätter jag ha även i dag. Det hade alltid funnits något slags frändskap, säger Tom Felton.

Annons
Så ser Tom Felton ut i dag.
Så ser Tom Felton ut i dag.

Så även om det inte blev någon kärleksrelation mellan dem så har de fortfarande en fin vänskap.

Och Emma Watson har hittat kärleken i affärsmannen Leo Robinton som hon dejtat i över ett år.

Harry Potter 20th anniversary: Back to Hogwarts finns att streama på HBO max.

Foto: TT

Annons