Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Så hade historiska kvinnorna sett ut om de levde år 2020

25 nov, 2020 
AvStina Dahlgren
AvStina Dahlgren
Ingrid Bergman 2020
Grafikern Becca Saladin ger historiska kvinnor nytt liv. På sitt Instagramkonto lägger hon upp inlägg där hon visar hur bland annat Ingrid Bergman och Pocahontas hade kunnat se ut om de levde i dag. Spana in de häftiga bilderna här.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 First Ladys vi minnsBrand logo
5 First Ladys vi minns

Historien är full av häftiga, smarta och modiga kvinnor. Legenderna om dem lever vidare och man kan ju inte låta bli att undra över hur de hade klarat sig i dagens samhälle och vad de hade jobbat med. Hade Pocahontas jobbat för FN och enat världen? Hade tidningarna gjort rubriker av Marie-Antoinettes skandalomsusade liv? Och hade kanske Kleopatra varit en framstående politiker?

Så hade historiska kvinnor sett ut i dag

Hur de hade sett ut om de levt i dag har däremot grafikern Becca Saladin försökt att ta fram. På hennes Instagramkonto lägger hon upp bilder hon själv har skapat där man får en inblick i hur de historiska kvinnorna hade sett ut år 2020. Och visst ser de verkliga ut? Becca Saladin har gett dem moderna frisyrer, kläder och smycken som passar nutiden och sminkningar som andas 2020.

Här nedan kan du se hur Becca Saladin ger kända kvinnor från historien nytt liv:

Marie-Antoinette

Marie-Antoinette var drottning av Frankrike från 1774 till 1792. Hon var levnadsglad och spontan och höll sig sällan inom ramen för hur en drottning (och kvinna) skulle bete sig på den tiden. Hennes liv var fyllt av lyx, skandaler och förbjuden kärlek och till slut skulle hennes levnadssätt också bli hennes död. Hon dömdes till halshuggning för högförräderi 1793.

Annons

Pocahontas

Ja, Pocahontas finns på riktigt och inte bara i Disneyfilmen. Så här såg hon ut enligt målningar från 1600-talet, och så här skulle hon sett ut om hon levde i dag enligt Becca Saladin.

Grace Kelly

En av de största skådespelerskorna någonsin. Grace Kelly var en skönhet redan när hon var som störst i mitten av 1950-talet och så här vacker hade hon varit om hon levt i dag.

Annons

Queen Mother Idia

En av de första stora kvinnliga ledarna i den afrikanska historien och mamma till en mäktig krigarson. Hon hjälpte honom att ta över makten i Benin och via honom fick hon en viktig politisk roll.

Elizabeth I

Regerande drottning i England från 1558 fram till sin död 1603. Under hennes tid blomstrade kulturlivet, och hon stabiliserade Englands nationella identitet som senare skulle leda till deras stormaktstid. Så här hade hon sett ut om hon levt i dag.

Annons

Kleopatra VII

Kleopatra var drottning över det egyptiska riket och det sägs att hennes politiska gärningar räddade Egypten och gjorde det oberoende. Hon hade stor makt och spelade aggressivt för att behålla den och för att skydda sitt älskade Egypten.

Det har diskuterats hur Kleopatra egentligen såg ut. Många menar att hon var av grekiskt ursprung, medan andra tror att hon var från ett afrikansk land. Så här har Becca Saladin valt att porträttera Kleopatra om hon hade levt i dag.

Annons

Mona Lisa

Porträttet på Mona Lisa av konstnären Leonardo da Vinci är en av världens mest berömda målningar. Mona Lisa var hustru till en rik köpman och man vet egentligen inte så mycket om kvinnan på bilden mer än att hon föddes 1479 och växte upp i Toscana. Så här hade Mona Lisa porträtteras 2020.

Ingrid Bergman

Sveriges stolthet Ingrid Bergman och vinnare av en Oscar hela tre gånger. Hennes storhetstid var i mitten av 1900-talet, men så här hade hon kanske sett ut på röda mattan i dag.

Annons

Queen Nzinga

Drottningen av Ndongo 1624 till 1663 och känd för sin diplomatiska begåvning. Hon betraktas som en symbol för självständigheten i Angola. Hade hon levt i dag hade hon kanske sett ut så här.

Foto: Instagram

LÄS MER:

Amie Bramme Sey: "Svarta kvinnor har ännu en gång skapat revolution"

10 filmer om historiska kvinnor – orginalen vs skådisarna

Unik fotoutställning med Greta Garbo och Ingrid Bergman

Annons