Unik fotoutställning med Greta Garbo och Ingrid Bergman

02 nov, 2018 
AvEmma Castman
Snart är det dags för Stockholms filmfestival att gå av stapeln – och för att hylla dåtidens starkast lysande filmstjärnor anordnas en unik fotoutställning med porträtt på Greta Garbo och Ingrid Bergman.
Annons

Mellan den 7 och 18 november pågår Stockholms filmfestival och det officiella hotellet för evenemanget är Radisson Collection Strand. Ett hotell som sedan invigningen för över 100 år sedan har haft flera skådespelare, regissörer och kreatörer som sina gäster – och som under 1900-talets första hälft sågs som en given samlingsplats för den nationella och internationella skådespelareliten. Hotellet ligger vid Nybrokajen i Stockholm och nyligen blev hotellet färdigställt efter ett par års omfattande renovering där målet har varit att förena dåtidens elegans med dagens stil. Historien från det som varit har blandats upp med skandinavisk design och konstnärliga inslag.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

För att hedra hotellets arv och starka koppling till filmbranschen bjuder Stockholms filmfestival och Svenska filminstitutet in allmänheten till en fotoutställningen i hotellets nyrenoverade lokaler. Det som kommer att visas är en unik porträttsamling av ikonerna Greta Garbo och Ingrid Bergman – och förhoppningen är att framtidens filmpersonligheter ska fylla platsen och inspireras av dåtidens stora stjärnor.

Annons

Porträtt från ikonernas glansdagar

Greta Garbo och Ingrid Bergman var två starka och framgångsrika kvinnor som genom sin talang och sitt engagemang har blivit en unik del av svensk filmhistoria. Porträtten som kommer att visas är från ikonernas glansdagar under 1920- och 1930-talet och som besökare får du bland annat ta del av när Greta Garbo medverkade i den amerikanska långfilmen The mysterious lady 1928 och när Ingrid Bergman spelade Anna Holm i den svenska dramafilmen En kvinnas ansikte 1938.

– Fotoutställningen reflekterar vårt historiska arv och porträtterar två talangfulla skådespelare som åstadkommit stordåd på den internationella scenen. Vi hoppas att våra gäster ska uppskatta upplevelsen av historiens vingslag, säger Tom Flanagan Karttunen, Area Senior Vice President Nordics, Radisson Hotel Group, i ett pressmeddelande.

Utställningen är gratis och kommer att visas i hotellets restaurang och reception under hela Stockholms filmfestival.

Annons

Foto: Ruth Harriet Louise och Louis Huch/Svensk filmindustri 

Läs också:

Annons