6 detaljer vi inte kan sluta tänka på från Rihannas Super Bowl-framträdande

13 feb, 2023 
Rihanna Super Bowl
Rihannas första konsert på fem år, eller jag menar Super Bowl, har gått av stapeln och det var allt vi kunnat drömma om och lite till. Här kommer en genomgång av vad allas vår Badgal hade att bjuda på, från graviditetsavslöjande till Fenty Beauty-blinkning!
Annons
Rihanna väntar barn - se avslöjandet under Super Bowl
Rihanna väntar barn - se avslöjandet under Super Bowl

Äntligen var det dags för en av årets största musikhändelser, som sjukt nog egentligen är en sporthändelse. Eller som en t-shirt i Savage By Fentys Limited edition-kollektion inför Super Bowl uttryckte det: "Rihanna concert interrupted by a football game, weird but whatever". Här är detaljerna vi inte kan sluta tänka på!

Vad får Rihanna betalt för Superbowl?

Pausunderhållning beräknas kosta någonstans mellan sju och tretton miljoner dollar att producera, men sjukt nog får Rihanna inte betalt en krona. Det är dealen för Super Bowls halvtidsshow, NFL och eventuella sponsorer (i år Apple Music) står för notan, och ser till att dansarna får betalt, men artisterna gör det endast för exponering.

Annons

Det kan tyckas snålt, speciellt när kvällen är i princip lika känd för sina påkostade reklamspottar som för matchen, men sen är å andra sidan inte exponeringen att skoja bort heller. När Lady Gaga uppträdde 2017 beräknades hennes streams öka med 1000(!) procent.

Rihanna avslöjar sin andra graviditet

Showen början med en tät bild på Riris ansikte, för att sedan zooma ut och avslöja en baby bump. Dock var både publik och press rädda för att dra några slutsatser, det var ju faktiskt bara nio månader sedan Rihanna fick sitt första barn tillsammans med partnern ASAP Rocky, och det skulle kunna vara så att hennes kropp bara har förändrats.

Rihanna Super Bowl
John Angelillo/UPI/Shutterstock

Det krävdes att hennes representanter bekräftade graviditeten efter showen för att folk skulle våga tro att det faktiskt var en till bebis på gång, mindre än ett år efter att hennes första föddes. Alltså gav det inte riktigt samma effekt som Beyoncés pregnancy announcement på MTV VMA:s 2011. Man måste vara ÖVERTYDLIG när det kommer till graviditeter, ingen vill råka gratulera någon som visar sig inte vara preggers.

Annons

Rihannas låtlista från Superbowl 2023

Showen inleddes med en (barnvänlig) version av Rihannas hit Bitch better have my money, med Rih och hennes vitklädda dansare uppburna på plattformar svävande högt över fotbollsplanen. De gick sedan vidare med Where Have You Been? följt av Only Girl in the World, We Found Love, Rude Boy och Work. Showen fortsatte med Wild Thoughts, Pour It Up, All of the Lights och Run This Town, för att sedan avslutads med Umbrella och slutligen Diamonds.

Rihanna Super Bowl halftime show
ZUMAPRESS.com / MEGA

Precis, tolv låtar på tretton minuter hanns alltså med. Detta ger mig vatten på min kvarn om att ingen konsert behöver vara längre än femton minuter. Jag tar ett medley alla gånger fram hela versioner av låtar. Varför ska jag lägga tid på att lyssna på vers när refräng finns.

Annons

Har Tiktok förstört min hjärna? Kanske. Tycker jag det känns som en bedrift att ha tittat på ett klipp i 13 minuter utan att bli uttråkad eller göra något annat? Absolut. Finns det egentligen någon anledning för en konsert att någonsin vara längre? Svaret är nej.

Vad hade rihanna på sig på superbowl?

Rihanna hatar inte ett fashion statement, och hennes coola gravidstil från förra året lämnade ingen besviken. På Super Bowl fick vi se henne i en helröd look, med en custom jumpsuit från Loewe och en gjuten bröstplatta från samma märke. Till det bar hon sneakers från Masion Margielas samarbete med Salomon. Under showen adderade hon även en illröd, fotsida pufferjacka med matchande handskar från Alaïa.

Rihanna super bowl
Sean Ryan/IPS/Shutterstock

Bland sina 80 vitklädda dansare stack Rihanna ut i sin eldiga, helröda outfit – och hon ligger såklart helt i linje med vårens trendspaningar. Sign us up för en röd, monokromatisk look.

Annons

Blinkningen till Fenty Beauty

När det avslöjades att det var Rihanna som fick äran att stå för Super Bowls halvtidsshow började spekulationerna om vad publiken hade att vänta sig. Hon har ju trots allt inte släppt en skiva på sju år eller stått på scen på fem. Trots upprepade frågor (det närmar sig helt ärligt trakasserier) har fansen inte heller fått något svar på när de kan förvänta sig nästa platta.

Därför spekulerades det i vad Rihanna egentligen skulle göra på Superbowl. Var det en 13 minuter lång tutorial med sminkmärket Fenty Beauty vi hade att se fram emot? Såklart kunde Rih inte missa chansen att plocka upp på memesen om hur hon övergett musiken för beauty-branschen, och mid-show fick vi se henne ta emot en puderdosa från en av dansarna (Fenty Beauty Invisimatte 2.0 Mattifying Powder för dig som undrar) och pudra näsan, innan hon fortsatte showen.

Rihanna Superbowl Puder
John Angelillo/UPI/Shutterstock

Teckenspråkstolken som stal showen

Medan Rihanna inte bjöd på fullt lika mycket dans som vi hoppats på (men snälla, gumman är gravid, hon får göra vad fan hon vill), så var det en oväntad person som inte höll igen. Justina Miles, en 20-årig sjuksköterskestudent var inte bara den första döva kvinnan att någonsin teckentolka Super Bowls halftime show, enligt många tittare stal hon också shown. Hon höll inte tillbaka något, och bjöd i princip på mer moves än Rihanna själv. Se hennes tolkning här:

Har du mot förmodan missat det, se hela Rihannas Super Bowl-framträdande här!

De 3 bästa mellanakterna på Super Bowl
De 3 bästa mellanakterna på Super Bowl
Annons
Innehåller annonslänkar