Så stylar du rött – en av vårens stora trendfärger

Så stylar du rött – vårens stora trendfärg

Rött är rätt! Våren och sommaren 2023 fullkomligt exploderar den rosenröda kulören i modebilden. ELLE tipsar om fem olika sätt att styla trendfärgen.
07 februari, 2023
Elle stylar: 3 enkla sätt att styla sneakers till vardags
1:23

Efter reklamen: Elle stylar: 3 enkla sätt att styla sneakers till vardags

(1:23)

Slå på ljud

Vi blickar mot en färgstark vår och sommar 2023! Efter en tid där neutrala färger som beige, vitt och svart har dominerat modebilden letade sig färgen in i modet under fjolåret. Och var bara början, visade det sig. För färgtrenden fortsätter! Nu låter vi färgbonanza deluxe pigga upp i en tid när mycket annat omkring oss känns tungt.

Rött är rätt!

Så, vilka färger är allra trendigast? Vid sidan av havsblått som inspiration ser vi bland annat solgult och lila. Men en av de mest tongivande färgvalen våren och sommaren 2023 går i kärlekens tecken. Som en förlängning av säsongens trendiga rosdetaljer tar nämligen rött plats på scen som en av de stora trendfärgerna.

Så stylar du blått – en av vårens stora trendfärger

Så stylar du rött – en av vårens stora trendfärger

Rött är kanske inte det mest givna valet av färg till den varmare årstiden. Vi förknippar kulören vanligtvis till höst och vinter. Men frågar du oss är kulören lika klockren till sommarhalvåret!

Den här säsongen satsar vi på en monokrom look med rosenrött från topp till tå. Dessutom är vi sugna på att matcha det röda till denim, liksom att låta rött bli en accentfärg som livar upp en hel outfit. Men även rött och vitt blir en kombination lätt att älska kommande säsong. ELLE tipsar om fem stilsäkra sätt att matcha rött på!

  • Rött + denim = sant
  • Monokrom look i rött
  • Accentfärgen som lyfter looken
  • Romantiskt rutigt eller sött prickigt
  • Färg möter färg

Rött + denim = sant

Denim fullkomligt exploderar i modebilden våren och sommaren 2023 – så varför inte kombinera de båda trenderna!? De passar nämligen väldigt bra ihop. Vi är extra sugna på att låta det rosenröda möta lite mörkare nyans av denim den här säsongen. Så snyggt!

Monokrom look i rött

Den monokroma trenden fortsätter och oavsett vilken färg du väljer är det alltid ett vinnande koncept att bära samma kulör från topp till tå. Dessutom är det kanske det absolut enklaste sättet att få till en look som känns genomtänkt. Klä hela dig i rött, våren och sommaren 2023!

x

Accentfärgen som lyfter looken

Nog för att vi välkomnar den monokroma looken våren och sommaren 2023 – men den röda färgen är också perfekt som en accentfärg. Att addera just röda detaljer – så som en röd väska, ett par röda läppar, rosenröda naglar eller en röd sko – till en neutral bas lyfter verkligen hela din outfit. Så låt röda accessoarer få din look att poppa lite extra i vår!

Romantiskt rutigt eller sött prickigt

Rött kan ofta upplevas som en ganska hård färg som ger edge till en outfit. Men till våren gillar vi att addera en mjukare, feminin känsla genom att bära röd- och vitrutigt. Eller prickigt! Dessa mönster skapar en romantisk och söt look som passar perfekt under sommarhalvåret. Tänk dig den röda duken på kvarterskrogen i ett medelhavsland och du är hemma!

.

Färg möter färg

Var inte rädd att addera en annan stark färg till din röda outfit. Rött och rosa är en kombination vi aldrig tröttnar på, liksom rött och lila. Rött och ljusblått är en favorit till våren och sommaren 2023!

Här är trendfärgerna som kommer dominera i vår och sommar

Foto: Imaxtree, Instagram

6 korta och trendiga frisyrer att inspireras av 2023
1:02

Efter reklamen: 6 korta och trendiga frisyrer att inspireras av 2023

(1:02)

Slå på ljud