Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Så stylar du blått – en av vårens stora trendfärger

30 jan, 2023 
Så stylar du blått – vårens stora trendfärg
Från denim till havsinspiration – våren och sommaren 2023 färglägger vi i blått. Åtminstone exploderar blå nyanser i modebilden! ELLE tipsar om sex olika sätt att styla trendfärgen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Elle stylar: 3 enkla sätt att styla sneakers till vardagsBrand logo
Elle stylar: 3 enkla sätt att styla sneakers till vardags

En ny modesäsong är här. Hej vårmodet 2023! Och det råder inga tvivel om att vi går en färgstark vår till mötes. Åtminstone i modebilden, som piggar upp ordentligt med starka kulörer i en tid när mycket annat omkring oss känns tungt.

Våren 2023 går i blått

Så vilka är då de stora trendfärgerna? Vid sidan av bland annat solgult och rosenrött kommer våren 2023 gå i blått, blått och blått!

Denim är alltid aktuellt under vårsäsongen men i år fullkomligt exploderar olika blå jeanstyg i modebilden. Vi ser en hel del denim från topp till tå, men också jeans i nya spännande snitt och nya typer av stylingkombinationer.

Annons
SÅ STYLAR DU BLÅTT – EN AV VÅRENS STÖRSTA TRENDFÄRGER

Vidare ser vi stor inspiration från havet i modehusens kommande kollektioner. Oceanen speglas genom prints på delfiner och olika snäckdetaljer – men också genom en havsblå färgkarta. Vi ser alla olika blå nyanser ta plats på scen, men en som kommer poppa extra mycket är koboltblått.

Så stylar du blått – en av vårens stora trendfärger

Den allra trendigaste väljer en monokrom look med exempelvis ljusblått från topp till tå. Men du kan också låta en koboltblå accessoar bli pricken över i:et när du bär basgarderoben. Eller satsa på en mer neutral take på årets trendfärg och välja det marina temat. ELLE tipsar om sex stilsäkra sätt att matcha blått på!

Annons
  • Denim + denim = sant
  • Monokromt – bär bara blått
  • Marinblått till denim
  • Basgarderoben i fokus
  • Matcha med färgstarkt
  • Blått till krispigt vitt

Denim + denim = sant

Denim fullkomligt exploderar i modebilden våren 2023. Vi välkomnar blått jeanstyg i alla olika former och i nya spännande snitt. Denim plus denim är ett stilsäkert och effektfullt sätt att bära trenden på. Matcha den klassiska jeansbyxan med västar, klänningar, kjolar, toppar och skjortor i materialet.

Denim + denim – så stylar du vårens trendfärg blått
Denim + denim – så stylar du vårens trendfärg blått
Annons

Monokromt – bär bara blått

Den monokroma trenden fortsätter och är ett enkelt knep att ta till för att skapa en look som känns genomtänkt. Låt blått – antingen samma eller skiftande nyanser – gå hela vägen från topp till tå våren 2023.

Styla blått – vårens trendfärg
Annons

Marinblått till denim

Att matcha blå nyanser till jeans är alltid en bra idé oavsett blå nyans – och en stylingkombination som aldrig kommer gå ur tiden, men som vi är extra förtjusta i till våren 2023, stavas marinblått och denim.

Annons

Basgarderoben i fokus

En blå trendlook behöver inte betyda att du bär azurblått från topp till tå (även om det som sagt är väldigt välkommet i vår). Du kan givetvis också bära trendfärgen med basgarderoben i fokus. En marinblå, stilren klänning eller en mörkblå kavaj till din beige kjol blir en neutral look svår att någonsin tröttna på. Liksom en dov outfit med basplagg, där ett starkt blått inslag i form av en väst, väska eller annan accessoar lyfter hela känslan.

Annons
Så stylar du blått – med basgarderoben i fokus
Så stylar du blått – med basgarderoben i fokus
Annons

Matcha med färgstarkt

Våga addera en annan stark färg till din koboltblå outfit och skapa en lekfull look som piggar upp vilket humör som helst. Ju mer färg desto bättre är ledorden att leva efter våren 2023.

Så matchar du trendfärgen blått
Så matchar du trendfärgen blått
Annons

Blått och krispigt vitt

En färgkombination som inte kan gå fel är att matcha blått till krispigt vitt. Oavsett om det är ljusblått, kornblått eller himmelsblå så lyfter den vita kulören den blå nyansen på ett iögonfallande sätt.

Så matchar du blått – tips
Annons
Så matchar du blått – tips

Läs mer om våren och sommarens stora trendfärger i ELLEs färgguide för säsongen.

Foto: Imaxtree, TT

Annons