Red Dot är Netflix första svenska film – allt du behöver veta

Anastasios Soulis i rollen som Nadja i filmen Red dot på Netflix.

Hur flyr man undan ett rött lasersikte i karg snötäckt vildmark utan att samtidigt äventyra sitt liv? Red dot är Netflix första originalfilm på svenska, en actionthriller som utspelar sig i de svenska fjällen.
01 december, 2020

David och Nadja är ett gift par i 30-årsåldern som jobbat på att blåsa liv i sin relation samtidigt som det visat sig att Nadja är gravid. De bestämmer sig för att göra ett sista försök att hitta tillbaka till varandra genom att ge sig ut på en härlig fjällvandring. Perfekt idé, eller?

Handlingen i Red dot på Netflix

För parets romantiska äventyr förvandlas snart till en mardröm då ett rött lasersikte dyker upp på deras tältvägg. David och Nadja som befinner sig mitt ute i snölandskapet kan för sitt liv inte lokalisera var den röda pricken kommer från. Tillsammans måste de nu göra allt för att fly undan det mystiska hotet som förföljer dem genom vildmarken.

Tittaren får förstå att det är två lokala jägare tagit sikte på paret. Netflix skriver: ”Helt isolerade i de massiva bergen förföljs de nu av hänsynslösa skyttar, men under den sadistiska jakten kommer även deras förflutna ikapp dem.”

Anastasios Soulis och Nanna Blondell huvudroller i Red dot

Red dot är streamingtjänsten Netflix första originalfilm på svenska. Den beskrivs som en actionthriller ”i den skoningslösa vildmarken”. För regin står Alain Darborg och i huvudrollerna ser vi Anastasios Soulis, känd från Johan Falk-filmerna och C More-serien Gåsmannan, samt Nanna Blondell, senast aktuell i Den inre cirkeln på Viaplay.

Medverkar gör även Tomas Bergström, Kalled Mustonen, Johannes Bah Kuhnke, Thomas Hanzon och Anna Azcárate. Filmen produceras av SF Studios i samarbete med Film i Dalarna.

Se trailern till Red dot på Netflix

Nu har den första officiella trailern till filmen släppts och den ger oss kalla kårar, minst sagt. Stämningen, musiken, mystiken… allt känns riktigt obehagligt!

Se själv:

Red dot har premiär på Netflix 11 februari 2021.

Foto: Netflix

LÄS MER:

På jakt efter spänning? Här är 5 sevärda thrillerserier på Netflix

Alla nya filmer och serier på Netflix i december 2020

Här är de 10 sämsta julfilmerna någonsin